Κόσμος Παρ 19 Ιουν 2015

Η τραγική ιστορία ενός λαθρεπιβάτη, ο οποίος τρύπωσε στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της British Airways, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να φθάσει στο Λονδίνο από το Γιοχάνεσμπουργκ, φαίνεται πως κρύβεται πίσω από το πτώμα του άνδρα που βρέθηκε στην οροφή κτιρίου στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Ενας δεύτερος άνδρας, μεταξύ 25 -30 ετών, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε το ίδιο ταξίδι, επέζησε, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, ο θάνατος του άνδρα θεωρείται ανεξήγητος. «Εν ευθέτω χρόνω θα πραγματοποιηθεί νεκροψία και έρευνα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος», δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών αστυνομικών Αρχών. Εκπρόσωπος της British Airways, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά τόσο με τη Σκότλαντ Γιαρντ όσο και με τις Αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ, «προκειμένου να διαπιστωθούν τα γεγονότα γύρω από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση».

Το κτίριο, πάνω στο οποίο βρέθηκε ο άτυχος άνδρας, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο της British Airways. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο άτυχος άνδρας κατάφερε να επιβιώσει περίπου 8 οκτώ ώρες ταξίδι, αλλά έκανε βουτιά θανάτου στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτιρίου λίγο πριν από την προσγείωση. Οι βρετανικές Αρχές ελπίζουν σε απαντήσεις από τον δεύτερο άνδρα, εφόσον συνέλθει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ανάλογο περιστατικό, με λαθρεπιβάτη αεροπλάνου να ξεκινάει από την Αφρική με προορισμό τη Βρετανία. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας ακόμη 26χρονος έχασε τη ζωή του ταξιδεύοντας από την Ανγκόλα στο Λονδίνο, στηριζόμενος με νύχια και με δόντια από το σύστημα προσγείωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ