Κόσμος Δευ 2 Ιαν 2017

Ανησυχία στη Βρετανία για την κατάσταση της υγείας της προκάλεσε η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και από τη λειτουργία του Νέου Ετους λόγω του κρυώματος που επιμένει εδώ και δύο εβδομάδες.

 

Η 90χρονη βασίλισσα, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, απουσίασε -για πρώτη φορά μετά το 1988- και από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Η ίδια και ο 95χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, αρρώστησαν την εβδομάδα των Χριστουγέννων και ταξίδεψαν στο ανάκτορο στο Σάντριγκαμ στην ανατολική Αγγλία με ελικόπτερο στις 22 Δεκεμβρίου. «Η βασίλισσα δεν νιώθει ακόμα έτοιμη να παραστεί στη λειτουργία, καθώς ακόμα αναρρώνει από ένα βαρύ κρύωμα» ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ. Πάντως ο Φίλιππος πήγε τελικά στη χριστουγεννιάτικη και στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Επειτα από περισσότερες από έξι δεκαετίες στην εξουσία, η Ελισάβετ εξακολουθεί να παρίσταται επισήμως σε εκδηλώσεις στη Βρετανία, ωστόσο έχει μειώσει τα ταξίδια στο εξωτερικό και πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από επικεφαλής οργανισμών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Αν και ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', πέθανε στη μικρή ηλικία των 56 ετών, η μητέρα της, βασιλομήτωρ Ελισάβετ, έζησε μέχρι τα 101 και έκανε δημόσιες εμφανίσεις μέχρι τον θάνατό της το 2002.

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ