Πολιτισμός Δευ 7 Μαρ 2016

Για ακόμα μία χρονιά η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του ΔΟΠΑΒΣ Κω, υπό τις οδηγίες του μαέστρου Θανάση Πουλιού, εντυπωσίασε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε, στη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα.

Με μουσική και τραγούδια από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, η Ορχήστρα ξεσήκωσε τον κόσμο, πλαισιωμένη από το χορετυικό του Πέτρου Μαστόρου «ΧΟΡΟΚΩΣ», σε συνδυασμό και με την προβολή των αντίστοιχων σκηνών από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Ξεκινώντας από τον "ροζ πάνθηρα" και τους πειρατές της Καραϊβικής", μέχρι το "καλασνίκοφ" σε μουσική Μπρέγκοβιτς και τα γνωστά αγαπημένα σουξέ του ελληνικού κινηματογράφου σε άψογη ερμηνεία από τους: Μαρία και Κατερίνα Πουλιού, Αλέξη Παντελίδη και Στέφανο Μαργαρίτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Βουλευτής Δωδ/σου Μ. Κόνσολας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (ήρθε με κάποια καθυστέρηση λόγω προετοιμασίας ενόψει επίσκεψης του Προέδρου), ο Πρόεδρος του ΔΣ Ν. Μυλωνάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί - περιφερειακοί - τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων και πάρα πολύς κόσμος.

Στο κλείσιμο της συναυλίας (με το "υπομονή" του Στ. Ξαρχάκου το οποίο ερμήνευσαν οι τραγουδιστές μαζί με το κοινό) ο Μαέστρος Θανάσης Πουλιού αφού παρουσίασε όλους τους συντελεστές και ευχαρίστησε τους πάντες ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι (3 Ιουλίου) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που θα διεξαχθεί στο νησί μας.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κυπριώτη για την παραχώρηση της αίθουσας την οποία -επικαλούμενος και τον θαυμασμό των συναδέλφων του Αρχιμουσικών απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας όταν την είδαν- τη χαρακτήρισε ως ένα μικρό μέγαρο μουσικής.

Zogas_dimitris