Πολιτισμός Τρι 31 Μαϊ 2016

Το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη για το έτος 2015, απενεμήθη την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, απο τον Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο αμφιθέατρο«Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου.

Η συγγραφέας που βραβεύθηκε για το έτος 2015, είναι η Μαρία Τουλαντά - Παρισίδου για το έργο της «Μητρώον από το Αρχείο παλαιών πολεμιστών και αντιστασιακών Κω» έκδοση Δήμου Κω.

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικοί  έπαινοι στους συγγραφείς:

•Εμμανουήλ Μιχαήλου για το έργο του « Η Κάλυμνος μέσα από αναγεννησιακούς χάρτες 15ος – 17ος αιώνας » και

•Κυριάκο Ι. Φίνα για το έργο του « Η Λίνδος, Παιδεία και Πολιτιστική Πορεία ».

Στην εκδήλωση απονομής του βραβείου Μοσκοβη για το έτος 2015 από το Διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού πολιτισμού που διεξήχθη στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων απενεμήθη στην εκλεκτή συμπατριώτισσά μας Κα Μαρία Τουλαντά Παρισιδου Στην αρχή της εκδηλωσηςεκφωνήθηκαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτου Κώου Νισύρου κκ Ναθαναηλ, της παγκωακης αδελφότητας Ρόδου "ο Ιπποκράτης" και του πνευματικού ομίλου Κω "ο Φιλητάς".
Ακολούθως πήραν το λόγο ο Προεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, ο Καθηγητής Μηνάς Αλεξιάδης, ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
Ακολούθως, ανεγνώσθη το Πρακτικό της Επιτροπής Κρίσης και ακολούθησε η ομιλία της κας Τουλαντά- Παρισίδου η οποία ευχαρίστησε συγκινημένη όλους τους παριστάμενους. Ο κ. Κογιοπουλος ανέγνωσε ως αντιπρόεδρος του συνδεσμου χαιρετισμό που εμπεριέχεται στο βιβλίο του επίτιμου προέδρου Δ. Τριπολίτη και ο ψυχίατρος Νίκος Στ. Μανούσης ως μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου συνεχάρη την βραβευθείσα εκ μέρους  των  Δ. Τριπολίτη  Μ. Καζαμία  προέδρου του Συνδέσμου των απόγονων  παλαιών πολεμιστών και εθνικής αντίστασης
Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η  Λ. Ζερβάνου, αντιπρόεδρος, η οποία  ανέγνωσε χαιρετισμό της ευρισκόμενης εκτός Ελλαδος σε Διεθνές συνέδριο Προέδρου της Ενωσης Κώων Αθηνών Νινέττας Ν. Μανούση
Ο Βουλευτής Δ. Γάκης κ ο π.υπουργός Α. Παυλίδης χαιρέτισαν επισης την εκδήλωση
παρόντα επίλεκτα μέλη της Δωδεκανησιακης κοινότητος Αθηνών - Περαιώς εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών με έντονη την παρουσία πλήθους μελών της παροικόας,
Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Εκπρόσωποι Δωδεκανησιακών Σωματείων κ.α.
 
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΩΝ «ΦΙΛΗΤΑΣ»

O Πρόεδρος του Πνευματικού Όμιλου Κώων "ΦΙΛΗΤΑΣ", Κώστας Ιωάννου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, θα ήθελαν να συγχαρούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, για την απόφασή τους να Βραβεύσουν με την απονομή του Βραβείου Βασίλη Μοσκόβη έτους 2015 τη Γενική Γραμματέα του Ομίλου κ. Μαρία Τουλαντά – Παρισίδου, για το έργο της «Μητρώον από το Αρχείο παλαιών πολεμιστών και αντιστασιακών Δήμου Κω». Πρόκειται για απόφαση που τιμά και την ίδια αλλά και τον πολιτισμό του νησιού της τον οποία με σεμνότητα, εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris