ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Τρι 20 Φεβ 2024

«Αγαπητοί φίλοι,

Διάβασα την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νότιου Αιγαίου για το κτηματολόγιο της Κω και ντράπηκα.

Εάν σταθούμε στην πλατεία Ελευθερίας και κοιτάξουμε προς το Μουσείο τότε θα δούμε την ξεφτίλα του νεοελληνικού κράτους. Θα δούμε την προσθήκη του ορόφου στο κτίριο απέναντι από τον Ορφέα και θα νιώσετε ντροπή, όταν γύρω, γύρω από την πλατεία βρίσκονται ζωντανά τα αποτυπώματα της πολυπολιτισμικής Κω.  Για να μην σας πούμε ότι και εσείς θα επαναλάβετε όσα είπε ο συμπαθής αγράμματος χασάπης: «Όταν έφυγαν οι Ιταλοί έσφαξα από τη χαρά μου ένα μοσχάρι. Όταν θα ξανάρθουν θα σφάξω δύο!!»

Ήταν η αιτία που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο της εποχής που ο Δήμος ήταν πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα να νομοθετήσει ενάντια στα στενά συμφέροντα των δεκάδων ιδιοκτητών την διατήρηση των ιταλικών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο με απαγόρευση  της ανέγερσης νέων ορόφων.

Σήμερα ο ίδιος Δήμος με ένα ανημέρωτο δημοτικό συμβούλιο και με έναν Δήμαρχο που εάν όντως ψήφισε την πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νότιου Αιγαίου αντί να προχωρήσει σε ακόμα πιο αυστηρές διατάξεις, καταργεί και όσες το Ιταλικό κτηματολόγιο θέτει, που ευτυχώς έγινε από τους Ιταλούς και προστάτεψε το περιβάλλον.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση των Δημάρχων της Δωδεκανήσου υποστηρίζω ξεκάθαρα ότι εγκληματούν εις βάρος του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των νησιών μας και εάν ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας που είναι και μέλος του συμβουλίου της ΠΕΔ τότε το βάρος βαρύνει όλους μας, γεγονός που εγώ δεν αποδέχομαι.

Με μια ανακοίνωση τους οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου ούτε λίγο ούτε πολύ, στο όνομα δήθεν της ισότητας των νόμων μεταξύ της ιταλικής νομοθεσίας που ισχύει για το κτηματολόγιο της Κω και της ελληνικής και με την αιτιολογία των φασιστικών νόμων της τότε κατοχής!!! υποστηρίζουν και ενισχύουν την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης που στην ουσία ξεπουλά ακόμα και τον Αιγιαλό και την παραλία σε ιδιώτες και που για την Δωδεκάνησο καταργεί αφενός την δωδεκάμετρη λωρίδα προστασίας των παραλιών πέραν του αιγιαλού και της παραλίας και αφετέρου μετατρέπει τις κοινόχρηστες περιοχές πλησίον των παραλιών  σε ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ώστε να εκποιούνται και να ενοικιάζονται !!

Αλήθεια ποια και τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν οι δήμαρχοι μας? Ποιους ερωτούν και από ποιους ελέγχονται? Αυτός ο έρμος λαός πότε επιτέλους θα μιλήσει, πότε θα τον ενημερώσουν, πότε θα του ζητήσουν την γνώμη του?

Δήμαρχε εάν αυτό το ανοσιούργημα το ψήφισες εάν δεν αντέδρασες, εάν δεν πήρες χαμπάρι, έκανε τεράστιο λάθος. Γι’ αυτό και πρέπει να μας ενημερώσεις άμεσα, να μας πεις ότι αγωνίστηκες να μην περάσει, ότι κατήγγειλες δημόσια το ανοσιούργημα της κυβέρνησης και όσων υποστηρίζουν την κατάργηση των προστατευτικών διατάξεων του κτηματολογικού κανονισμού. Να μας εξηγήσεις…

Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια της αυτοδιοίκησης που από προστάτης και εκφραστής των κοινωνικών συμφερόντων μετατράπηκε σε άβουλο παρακολούθημα των δανειστών και των επενδυτών.

Κώστας Καϊσερλης π. Δήμαρχος

Zogas_dimitris