ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Τετ 4 Φεβ 2015
  • Το ταμείον είναι μείον. Χωρίς αξονικό και θέρμανση, λόγω έλλειψης κονδυλίων!!!

 

  • Ο προϋπολογισμός του 2014 δεν έφτασε για να καλύψει τις δαπάνες για την ανανέωση των απαιτούμενων συμβάσεων συντήρησης μηχανημάτων και κλιματιστικών

 

  • Χ. Πλάτσης, υποδιοικητής 2ης ΥΠΕ:  «Είχε έρθει το αίτημα στην ΥΠΕ από το Νοσοκομείο, αλλά εγώ ως υπεύθυνος και αρμόδιος για τα Δωδεκάνησα, δεν είχα ενημερωθεί»

 

 

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους έχουν γράψει οι «αρμόδιοι» το Νοσοκομείο Κω. Και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα, αλλά έρχεται από τα χρόνια τα παλιά…  Οι απόψεις και οι… ερμηνείες για το τις πταίει, πάμπολλες. Όμως, τίποτα δεν δύναται να μειώσει την τεράστια ευθύνη των εκάστοτε ηγεσιών του υπουργείου Υγείας, ακόμα και για τις αιτίες που προκαλούν την άρνηση γιατρών να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο. Γνωστό και χιλιοειπωμένο το θέμα. Τρανό παράδειγμα, η επί πολλά χρόνια κενή θέση του Παιδιάτρου. Θέμα το οποίο επικαλείται και ο παραιτηθείς αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου μας (δεν γνωρίζουμε εάν μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει αποδεκτή η παραίτησή του ή όχι), ο οποίος στο έγγραφο της παραίτησής του αναφέρει, εκτός της περίπτωσης του Παιδιάτρου, και την απουσία φαρμακοποιού και βοηθού φαρμακοποιού, ενώ κάνει λόγο για τον μοναδικό καρδιολόγο, ο οποίος είναι επικουρικός, δηλαδή, με ημερομηνία λήξης (της εδώ θητείας του…).

Και μέσα σε όλο αυτό το «σκηνικό», ενημερωθήκαμε από ρεπορτάζ της συναδέλφου  Πίτσας Βερβέρογλου στην ΕΡΑ Ρόδου ότι, εδώ και 20 περίπου ημέρες, το Νοσοκομείο στερείται των υπηρεσιών του Αξονικού τομογράφου λόγω… έλλειψης χρημάτων. Και το «μάρμαρο» - για μία ακόμα φορά – το πληρώνουν οι ασθενείς οι οποίοι εξυπηρετούνται από ιδιώτες.

Και να ‘ταν μόνο ο Αξονικός!!! Το Νοσοκομείο, για μία φορά ακόμη (πόσες φορές θα επαναλάβουμε αυτή τη συγκεκριμένη φράση;;), στερείται και θέρμανσης, όπως και φαρμακευτικών υλικών και γενικότερα αναλώσιμων, ακόμα και τροφίμων όπως μας καταγγέλθηκε.

Μπροστά σε αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση, ο «Σ» επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση 

«Η ζημιά στη λυχνία του αξονικού δεν έχει αποκατασταθεί, επειδή δεν υπήρχε σύμβαση συντήρησης του Νοσοκομείου, προφανώς για λόγους οικονομικούς» μας δήλωσε ο κ. Πλάτσης, αναφέροντας πως, η ζημιά της λυχνίας είναι γύρω στις 85.000 ευρώ. «Θα προσπαθήσει η ΥΠΕ να καλύψει το κόστος της ζημιάς και παράλληλα να πετύχει μία ετήσια σύμβαση σύναψης συντήρησης του αξονικού με την Φίλιπς, για να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα» συμπλήρωσε. Μας ενημέρωσε δε πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τον αναπληρωτή διοικητή, «δεν είχαν συνάψει καν καινούργια σύμβαση».

Όσο για την έλλειψη θέρμανσης, «και εκεί δεν ανανεώθηκε η σύμβαση συντήρησης των κλιματιστικών με τον τοπικό τεχνικό, πάλι για οικονομικούς λόγους» μας είπε ο κ. Πλάτσης, ο οποίος θα προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μαζί του (ίσως να έχει γίνει), για να επιδιορθώσει τις βλάβες όπου υπάρχουν και παράλληλα να δρομολογηθεί η σύναψη καινούργιας σύμβασης.

Αυτό που αξίζει και να σημειώσουμε και να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας, είναι ότι, ο κ. Πλάτσης ενημερώθηκε από εμάς για το πρόβλημα με τον αξονικό, όπως και γι’ αυτό με την θέρμανση!!! «Είχε έρθει το αίτημα στην ΥΠΕ από το Νοσοκομείο, αλλά εγώ ως υπεύθυνος και αρμόδιος για τα Δωδεκάνησα, δεν είχα ενημερωθεί» μας δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς κάποιον περαιτέρω σχολιασμό. Μόλις ενημερώθηκε, έσπευσε να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Εν κατακλείδι: Το ταμείο του Νοσοκομείου Κω είναι μείον. Ο προϋπολογισμός για το 2014 δεν έφτασε για να καλύψει την ανανέωση των συμβάσεων ούτε για τη συντήρηση του αξονικού, ούτε για τα κλιματιστικά και το Νοσοκομείο… ξέμεινε!!!!

Το ζητούμενο είναι, πότε επιτέλους θα «ξεμείνουμε» όλοι εμείς από υπομονή;;;           

 

Zogas_dimitris