ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Πεμ 25 Απρ 2024

Η πρώτη Μαΐου αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες της εργατικής τάξης. Από την Πρωτομαγιά στο Σικάγο το 1886 έως την Αθήνα το 1894 και από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, έχει ταυτιστεί στη σκέψη όλων μας με την πάλη και τη διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωή, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων. Όλα τα σφυριά χτυπάνε για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας! Εργοδότες, κράτος και παρατρεχάμενοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κανονικότητα η δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, οι μισθοί πείνας, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ξεπερασμένο ο εργαζόμενος σήμερα να έχει ελεύθερο χρόνο να μπορεί να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, να έχει χρόνο να δει την οικογένειά του. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι «ελεύθεροι» να επιλέγουν τις ώρες και τις μέρες εργασίας τους, που μπορούν να φτάνουν μέχρι και τις 13 ώρες την ημέρα, ότι είναι «ελεύθεροι» να δουλεύουν 6 η κ 7 η μέρα, κρύβοντας ότι αυτή η «επιλογή» είναι εξαναγκασμός, γιατί πολύ απλά δεν τα βγάζουν πέρα, με την ακρίβεια σε όλα να τσακίζει κόκκαλα. Τρανταχτό παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά και οδηγός για την μεγάλη εργοδοσία και αυτά που κυβέρνηση, Ε.Ε νομοθετούν, είναι ο κλάδος του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης προσπαθώντας να επιβιώσουν, με μισθούς κολλημένους στο 2011 (όσοι πληρώνονται με την κλαδική σύμβαση), ενώ το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο μόνο το 2023 έκανε τζίρο πάνω από 20 δις Ευρώ. Μια από τα ίδια και στον κλάδο του εμπορίου με εργαζόμενους χωρίς κλαδική σύμβαση, με ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές και οι μεγαλέμποροι και σουπερμαρκετάδες να κάνουν τζίρο 11,8 δις Ευρώ το 2023!
 
Οι εργαζόμενοι τείνουμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι τον  21ο  αιώνα!
 
Είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη το μάρμαρο το πληρώνει ο λαός μας! Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, στην υγεία, στην παιδεία, στην προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος. Για να βρεις την υγειά σου πλήρωσε, για να πάει το παιδί σου σχολείο πλήρωσε, για να αθληθείς πλήρωσε, για να έχεις μια καθαρή πόλη πλήρωσε. Ξανά και ξανά πλήρωσε………………….. Όσο για το πολυδιαφημιζόμενο Ταμείο Ανάκαμψης που θα μας σώσει!!!!! προϋπόθεση είναι το χρήμα που ρέει, να πηγαίνει για την κερδοφορία των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών. Δεν σταματούν όμως εδώ! Ένταση της εκμετάλλευσης και πόλεμος! Εκεί που η ειρήνη τους τσακίζει τις ζωές μας, ο πόλεμος έρχεται να συμπληρώσει με τον πιο αποκρουστικό τρόπο, ότι μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές. 75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή. Δεν το βάζουμε κάτω! Απέναντι στην βαρβαρότητα, ο αγώνας για ζωή με δικαιώματα είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:
 Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.
 Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
 Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
 Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
 Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
 Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί φάρο αγώνων και διεκδικήσεων για καλύτερη ζωή. Δεν θα περάσει η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων, χθεσινών και σημερινών να καταργήσουν την απεργία της πρωτομαγιάς, και να την μετατρέψουν σε εορταστική αργία.
 
Η  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Zogas_dimitris