ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Δευ 19 Οκτ 2020

«Για μείζονα θέματα, όπως η υγεία, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τοπικών θεσμοθετημένων οργάνων και φορέων»

«Δεν φτάνει μόνος του ο δήμαρχος ή ο έπαρχος. Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τοπικών θεσμοθετημένων οργάνων, φορέων και βουλευτών. Εάν όλοι μαζί πάμε στο Κοινοβούλιο και απαιτήσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες, πιστεύω ότι η παρουσία μας θα είναι δυναμική και θα φέρει αποτέλεσμα, αλλιώς, δεν βλέπω φως στο τούνελ»

«Μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση  σημαντικών έργων για το νησί μας»

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: Στο επαρχείο μας εργάζονται 25 υπάλληλοι -  έχουμε 17 κενές θέσεις

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον «Σ» ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Γιάννης Καμπανής. Μας μιλά για το έργο της περιφέρειας στο νησί, δηλώνοντας ότι, μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση  σημαντικών έργων και προς το παρόν είναι ικανοποιημένος, ενώ παράλληλα μας ενημερώνει ότι, ο απολογισμός του έργου της περιφέρειας θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο από κοινού με το Γραφείο Περιφερειάρχη. Τα έργα που θα προτείνει για την επόμενη χρονιά, θα έχουν ως στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού, ενώ θα προταθούν προγραμματικές συμβάσεις με το δήμο της Κω και άλλους φορείς για τη στοχευμένη αντιμετώπιση τοπικών αναγκών και δράσεων. Δηλώνει «ανοιχτός» στο να γίνονται συσκέψεις με τους τοπικούς περιφερειακούς συμβούλους, μας μιλά για τον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου, ρεμάτων κ.λ.π., για τις νέες αρμοδιότητες της περιφέρειας, για τη ελλιπή στελέχωση του επαρχείου, για το πρόγραμμα ενίσχυσης που θα λάβουν οι δήμοι και την κριτική που δέχτηκε η περιφερειακή αρχή, ενώ για το θέμα της ενίσχυσης των δομών υγείας στο νησί μας, εκφράζει την αγωνία του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φτάνει μόνος του ο δήμαρχος ή ο έπαρχος. Εάν δεν υπάρχει συνεργασία επαρχείου, δήμου, βουλευτών, Δικηγορικού Συλλόγου, Ιατρικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου, να κάνουμε παραστάσεις απαιτώντας, δεν νομίζω ότι ένα άτομο ή δύο μπορούν να πετύχουν κάτι. Αναζητώ θεσμικούς να κάνουμε παράσταση στον υπουργό. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, για μείζονα θέματα, όπως η υγεία, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τοπικών θεσμοθετημένων οργάνων και φορέων. Εάν όλοι μαζί πάμε στο Κοινοβούλιο και απαιτήσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες, πιστεύω ότι η παρουσία μας θα είναι δυναμική και θα φέρει αποτέλεσμα, αλλιώς, δεν βλέπω φως στο τούνελ».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Καμπανή, κλείσατε ένα χρόνο και κάτι στη θέση του Επάρχου Κω – Νισύρου. Μπορείτε να μου πείτε, σε αδρές γραμμές, ποιο είναι το έργο της Περιφέρειας στο νησί μας;

Γ.Κ.: Για αρχή να σας ενημερώσουμε πως ο απολογισμός του έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο από κοινού με το Γραφείο Περιφερειάρχη.

Είναι γνωστές οι παθογένειες και οι κωλυσιεργίες της δημόσιας διοίκησης με τις οποίες και παλεύουμε σε καθημερινή βάση. Παρά τη δύσκολη αυτή χρονιά όμως, μπορώ να πω ότι μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση  σημαντικών έργων για το νησί μας, τα οποία και θα δούμε να υλοποιούνται το επόμενο χρονικό διάστημα. Έργα τα οποία αφορούν στη βελτίωση του οδικού δικτύου π.χ. σήμανση, ηλεκτροφωτισμός, διαγράμμιση, καθαρισμός – κλάδεμα κλπ.

Ας μην ξεχνάμε τα προγράμματα ψεκασμού δακοκτονίας και καταπολέμησης των κουνουπιών που είναι σε εξέλιξη. Είμαστε περήφανοι για τις επιχειρήσεις της Κω που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, προς αναβάθμιση τοπικών επιχειρήσεων, παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Επίσης, έχει εγκριθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για έργα συντηρήσεων – επισκευών σχολικών κτιρίων με χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ καθώς και για την αποκατάσταση στίβου και ηλεκτροφωτισμού στο νέο στάδιο Ανταγόρα ύψους 400.000 ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι τακτικές ήταν οι συσκέψεις με υπεύθυνους αντιπεριφερειάρχες του πρωτογενούς τομέα και του αθλητισμού για επίλυση ζητημάτων που ταλανίζουν το νησί μας.

Επιπλέον, η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για ανέργους, όπως σεμινάρια που αφορούν στον τουρισμού/ οικονομία – επιχειρηματικότητα / πρωτογενή τομέα/ εκμάθηση ξένων γλωσσών/ εκμάθηση Η/Υ/ εργαστήρια χειροτεχνίας κλπ από το Νοέμβριο 2020 έως το Μάιο 2021.

Μεγάλα χρηματικά ποσά έχει διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως ναυαρχίδα στον κλάδο του τουρισμού, για την προβολή και την ενίσχυση των νησιών μας. Παρόλη την οικονομική και υγειονομική κρίση που υπέστη ο κλάδος, αυτό το καλοκαίρι τα νησιά μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και διατήρησαν την επισκεψιμότητα τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας με μέριμνα της Περιφέρειας εξοπλίστηκαν τα νοσοκομεία των νησιών μας με θαλάμους αρνητικής πίεσης, απαραίτητoυς για την αεροδιακομιδή ασθενών με Covid – 19.

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ενισχύθηκαν με ιατρικό εξοπλισμό, όπως θάλαμοι απομόνωσης, μηχανήματα μοριακού ελέγχου Covid -19. Έγινε διανομή υγειονομικού υλικού σε φορείς του νησιού με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μοριακός έλεγχος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε όλο το προσωπικό που στεγάζεται στο κτίριο του Διοικητηρίου. Μέχρι σήμερα συνεχίζονται απολυμάνσεις στο Διοικητήριο για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού. Πάγιο αίτημα της ΠΕ Κω παραμένει η δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Ερ: Νοιώθετε ικανοποιημένος από το έργο που προαναφέρατε; Υπάρχει κάτι που ενδεχομένως θα θέλατε να γίνει και δεν έγινε;

Γ.Κ.: Προς το παρόν, είμαι αρκετά ικανοποιημένος εφόσον πραγματοποιούνται τα συγκεκριμένα έργα.  

Ερ: Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, πείτε μου, συνεδριάζετε ως επαρχιακοί – νομαρχιακοί σύμβουλοι; Και το ρωτάω αυτό διότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Γ.Κ.:  Κατ’ αρχάς να σας πω ότι, επαρχιακό συμβούλιο δεν υφίσταται, δεν προβλέπεται στον κανονισμό, δεν είναι πλέον θεσμοθετημένο όργανο. Ο κάθε περιφερειακός σύμβουλος θέτει όποιο θέμα θέλει για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά, είμαι ανοιχτός να γίνονται τέτοιες συσκέψεις. Τώρα βέβαια με τον covid είναι δύσκολο, αλλά είναι στις προθέσεις μου να καλώ τους συναδέλφους μου σε σύσκεψη, έστω μια φορά το μήνα.

Ερ: Ας πάμε πάλι στα έργα: Ποια θα προτείνετε εσείς για το τεχνικό πρόγραμμα του 2021;

Γ.Κ.: Τα έργα που θα προταθούν, θα έχουν ως στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού με τη βελτίωση υφιστάμενων τεχνικών έργων, κατασκευή νέων σε εντοπισμένα σημεία και έργα περαιτέρω βελτίωσης του οδικού δικτύου. Επίσης, θα προταθούν προγραμματικές συμβάσεις με το δήμο της Κω και άλλους φορείς για τη στοχευμένη αντιμετώπιση τοπικών αναγκών και δράσεων.

Ερ: Έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες λ.χ. για την αντιπλημμυρική προστασία;

Γ.Κ.: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, αλλά θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν.

Ερ: Υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά επί σειρά ετών. Για παράδειγμα, οι «παγίδες» του επαρχιακού μας οδικού δικτύου, ο ηλεκτροφωτισμός του, αν θέλετε και οι σωστές διαγραμμίσεις, κ.λ.π. Τι απαντάτε;

Γ.Κ.: Όπως προανέφερα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε να υλοποιούνται σημαντικά έργα, τα οποία έχουν επεξεργαστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Επαρχείου και τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου. Το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού είναι εν εξελίξει, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται η αντικατάσταση πεπαλαιωμένων και φθαρμένων πινακίδων. Επίσης έχει εγκριθεί και θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2021 καθαρισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ερ: Όταν λέτε, «καθαρισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου» τι εννοείτε, διότι αυτό έκανε ο δήμος…

Γ.Κ.: Να σας εξηγήσω πως ήδη έχει ανατεθεί σε εργολάβο ο καθαρισμός της επαρχιακής οδού με προϋπολογισμό περίπου 220.000 ευρώ. Επειδή όμως φέτος το ανέλαβε ο δήμος, συμφωνήσαμε να ξεκινήσει τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου με αρχές του Μάρτη, πριν δηλαδή την καλοκαιρινή περίοδο.

Ερ: Ένα μεγάλο ζήτημα είναι οι καθαρισμοί ρεμάτων, η κατασκευή γεφυριών, όπως λ.χ. στο Ψαλίδι. Σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε;

Γ.Κ.: Φέτος έγιναν καθαρισμοί υπ’ ευθύνη της περιφέρειας στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Δικαίου και σε άλλα σημεία που υποδείχθηκαν από την Πολιτική Προστασία. Σε άλλες περιοχές, σημαντική ήταν η αρωγή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κω για εκτενέστερο καθαρισμό ρεμάτων.

Το εν λόγω ζήτημα θα επιλυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, πιστεύω οριστικά, καθώς η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συμβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών.

 Όσον αφορά στην κατασκευή γεφυριών, έχουν εντοπιστεί τα προβληματικά σημεία και πρέπει να εκπονηθούν οι απαραίτητες υδραυλικές μελέτες για την ανακατασκευή τους.

Ερ: Πέραν των αρμοδιοτήτων που έχετε ως περιφέρεια, ο υπουργός Εσωτερικών σε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, παρουσίασε τις βασικές αρχές νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, όπως, α) μεταφορά στις περιφέρειες των αρμοδιοτήτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων, β) μεταφορά όλης της υποδομής της πρωτοβάθμιας υγείας, (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία) και γ) τη μεταφορά της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σύνολό της (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Σχολές ΟΑΕΔ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εκπαίδευση ενηλίκων, γεωργικές, τουριστικές σχολές). Με λίγα λόγια, οι περιφέρειες θα είναι πλέον μικρές τοπικές κυβερνήσεις. Πώς το σχολιάζετε;

Γ.Κ.: Η σύσκεψη των περιφερειαρχών με τον κ. Θεοδωρικάκο, με τη συμμετοχή του κ. Χατζημάρκου, ήταν άκρως επιτυχημένη. Η ενίσχυση αρμοδιοτήτων κάθε περιφέρειας στους πυλώνες εκπαίδευσης και υγείας αποτελεί μονάχα ευκαιρία εξέλιξης. Ως επαρχείο επικροτούμε την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε έργο βάσει των νέων δεδομένων όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ας σταθούμε άλλωστε στα λόγια του κ. Χατζημάρκου, «η νησιωτική Ελλάδα δε δύναται να λειτουργεί με τους κανόνες της ηπειρωτικής χώρας»!

Ερ: Για να αναλάβει όμως μια περιφέρεια - και όπως αναφέρατε και το επαρχείο - αυτές τις αρμοδιότητες, θα πρέπει και να στελεχωθεί και να ενισχυθεί οικονομικά. Με δεδομένο ότι, η υποστελέχωσή της είναι στο «κόκκινο», έχει εκτιμηθεί το προσωπικό που απαιτείται για να τα βγάλει πέρα με όλες αυτές τις νέες αρμοδιότητες; Πόσο έτοιμη είναι η περιφέρειά μας να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο βάρος;

Γ.Κ.: Επί της ουσίας το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την κατάργηση του υφιστάμενου σήμερα ρόλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όπως προείπα επικροτώ τη ενίσχυση αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια, με την προϋπόθεση να υπάρξει ενίσχυση αυτών σε προσωπικό καθώς και σε μεταφορά πόρων.

Ερ: Μιας και μιλάμε για προσωπικό, πόση είναι η «δύναμη» του επαρχείου Κω σε σχέση με τις πραγματικές του ανάγκες;

Γ.Κ.: Στο επαρχείο μας εργάζονται 25 υπάλληλοι. Παρόλο που εντάχθηκαν στο προσωπικό μας 8 υπάλληλοι του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ ( με οχτάμηνη σύμβαση), έχουμε 17 κενές θέσεις.

Νομίζω οι αριθμοί –υποστελέχωσης- μιλάνε από μόνοι τους.

Ερ: Θα αποκεντρώσει η περιφέρεια αρμοδιότητες και προσωπικό στα επαρχεία; Για παράδειγμα, δασική υπηρεσία, υγειονομική, κ.ά.;

Γ.Κ.: Ως επαρχείο θα επιζητούμε πάντα την αποκέντρωση τόσο των αρμοδιοτήτων όσο και πόρων για τις περιφέρειες καθώς και ενίσχυση του επαρχείου σε ανθρώπινο δυναμικό. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί.

Ερ: Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Ας αλλάξουμε θέμα. Με παρέμβασή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κανταρζής-Διονυσία Κασιώτη-Παναγιώτης Κουνάκης-Σαρικάς Μανώλης-Παρδαλός Στέργος και με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω Βασίλης Μανιάς, ζητούν από την περιφέρεια πρόγραμμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, επικαλούμενοι άλλες περιφέρειες που έχουν ξεκινήσει. Τι απαντάτε;

Γ.Κ.: Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκριθεί κονδύλιο 1,5 δις σε 12 περιφέρειες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο το πρόγραμμα ενίσχυσης και τα ποσά που υπολογίζονται για την περιφέρεια. Είμαστε εν αναμονή ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Προσωπικά, ως έπαρχος θα είμαι πάντοτε αρωγός στα δίκαια αιτήματα των πληγέντων επιχειρήσεων από την υγειονομική και οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία του Covid – 19.

Ερ: Είστε ικανοποιημένος από το ύψος του ποσού που ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος;

Γ.Κ.: Να σας πω ομολογήσω ότι, ο περιφερειάρχης έχει ξοδέψει τεράστια ποσά από πόρους της Ε.Ε. για τον τουρισμό και για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό των μονάδων υγείας. Άλλες περιφέρειες, όπως για παράδειγμα η Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι δεν έχουν προτεραιότητα τον τουρισμό, προφανώς να τους περισσεύουν χρήματα και γι’ αυτό είναι μεγαλύτερα τα ποσά που διαθέτουν.

Ερ: Ένα άλλο θέμα, αφορά σε πάγιο αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Κω που είναι η λαϊκή αγορά. Το θέμα εκκρεμεί στην περιφέρεια.

Γ.Κ.: Πιστεύω ότι πάμε σε θετική κατεύθυνση για να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά το επόμενο διάστημα.

Ερ: Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στο νοσοκομειακό γιατρό Καμπανή.

α) Πώς σχολιάζετε την κατάσταση του νοσοκομείου μας το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας;

β) Ποιες οι ενέργειές σας για την στελέχωσή του, αλλά και τη στελέχωση του Κ.Υ. στην Αντιμάχεια;

Γ.Κ.: Είναι γνωστή η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο μας. Παρόλο που το τελευταίο διάστημα έχουν προσληφθεί επικουρικοί γιατροί και έχουν μονιμοποιηθεί κάποιοι, παραμένει επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου. Στόχος μας πρέπει να παραμείνει η δημιουργία και η στελέχωση ενός νέου νοσοκομείου, στόχος που πρέπει να διεκδικηθεί από κοινού!

Είναι πάγια η θέση τόσο η δική μου όσο και της περιφέρειας για τη δημιουργία οργανισμού στο Κέντρο Υγείας. Ένα Κέντρο Υγείας που έχει παραδοθεί από το 2009 και δυστυχώς έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιώδης εξέλιξη παρά να στεγάζει ένα περιφερειακό ιατρείο. Αδήριτη τέλος, είναι και η ανάγκη δημιουργίας υποσταθμού με μόνιμο ασθενοφόρο προς κάλυψη υγειονομικών αναγκών όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ερ: Όλα αυτά που λέτε, είναι χρόνια αιτήματα που παραμένουν… αιτήματα. Έχετε κάτι απτό στα χέρια σας ή απλά το εύχεστε;

Γ.Κ.: Τώρα τελευταία υπάρχει μια συζήτηση για ΣΔΙΤ, σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό τομέα. Θα ασπαζόμουνα μια τέτοια εξέλιξη εφόσον είναι δεδομένη η δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Αυτή τη στιγμή κάτι απτό, όπως ρωτάτε, δεν υπάρχει. Όμως, μου δίνετε τη δυνατότητα να πω ότι, μόνος μου εγώ δεν μπορώ να πετύχω τίποτα, δεν έχω και τη δυναμική που χρειάζεται. Δεν φτάνει μόνος του ο δήμαρχος ή ο έπαρχος. Εάν δεν υπάρχει συνεργασία επαρχείου, δήμου, βουλευτών, Δικηγορικού Συλλόγου, Ιατρικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου, να κάνουμε παραστάσεις απαιτώντας, δεν νομίζω ότι ένα άτομο ή δύο μπορούν να πετύχουν κάτι. Αναζητώ θεσμικούς να κάνουμε παράσταση στον υπουργό. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, για μείζονα θέματα, όπως η υγεία, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τοπικών θεσμοθετημένων οργάνων και φορέων. Εάν όλοι μαζί πάμε στο Κοινοβούλιο και απαιτήσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες, πιστεύω ότι η παρουσία μας θα είναι δυναμική και θα φέρει αποτέλεσμα, αλλιώς, δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Ερ: Κύριε Καμπανή, ο επίλογος δικός σας.

Γ.Κ.: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για το έργο που έχουμε παράξει απ’ όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του επαρχείου σε αγαστή συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, αλλά και τον προγραμματισμό για όσα έχουμε ήδη υπό σχεδιασμό και υλοποίηση.

Θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι αξιοποιούμε στο έπακρο τόσο τους όποιους οικονομικούς πόρους όσο και το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Περιφέρεια μας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ

Zogas_dimitris