ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Τετ 15 Ιουλ 2015

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρώην αντιδήμαρχος του τ. Δήμου Ηρακλειδών Γιώργος Βουδούρης.

Ο κ. Βουδούρης προτείνει σ τον πρωθυπουργό αντί για κούρεμα των καταθέσεων ή εξοντωτικών μέτρων που θα έρθουν , να τα μετριάσει προχωρώντας  σε εσωτερικό δανεισμό από όλους τους Έλληνες και με αναλογία φυσικά της οικονομικής τους κατάστασης.  

Αναλυτικά όλη η επιστολή έχει ως εξής:

 

ΑΠΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ,  ΚΕΦΑΛΟΣ-ΚΩΣ,  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΗΛ.22420-41934,72222

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΥΠ ΌΨΙΝ: κ. ΣΑΓΙΑ ΣΠΥΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΜΕ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΩ

Αξιότιμε Κε πρωθυπουργέ,

Πρώτα από όλα θέλω να σας καταστήσω σαφές πως είμαι από αυτούς που δεν σας ψήφισα στις εθνικές εκλογές  και από αυτούς που ψήφισαν Ναι στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε  στις 06/07/2015 και που ευχόμουν μέχρι τελευταία  στιγμή να μην πραγματοποιηθεί (για ευνόητους λόγους που δυστυχώς με δικαίωσαν). Ομολογώ πως δυσκολευόμουν να κατανοήσω τους λόγους που σας ώθησαν σε αυτό. Όλα αυτά όμως μέχρι χθες που είδα τις θέσεις  και τις κινήσεις κάποιον εκ των συνοδοιπόρων σας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ  , οπότε σας κατάλαβα απόλυτα.

Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία παρακολούθησα από την πρώτη στιγμή της εκλογής σας, όλες τις κινήσεις σας -  και κυρίως του οικονομικού επιτελείου σας -  στις διαπραγματεύσεις σας με τους εταίρους στην ευρωπαϊκή ένωση. Ομολογουμένως  πιο πολύ διάθεση ρήξης  και ανούσιας θεωρητικής διάλεξης  είδα , παρά προτάσεις σοβαρές τόσο ώστε να πείσουν και τον τελευταίο Ευρωπαίο πολίτη, και τον τελευταίο Ευρωπαίο ηγέτη, πως μας αξίζει μια ευκαιρία. Μας αξίζει να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.   

Είναι θεωρώ μεγάλος λαϊκισμός να σας στριμώχνουν στην γωνία αυτοί οι οποίοι εκλέχθηκαν μαζί σας χρησιμοποιώντας το ρεύμα νίκης και ελπίδας που ομολογουμένως είχατε δημιουργήσει, και κυρίως είναι πολύ επικίνδυνο να μιλάνε για σχέδιο Β χωρίς όμως ποτέ να το παρουσιάζουν στον λαό για να μπορέσει να κρίνει και να αποφασίσει και κυρίως να διαπιστώσει την ύπαρξη του.

Επειδή όμως δεν έχει καμία σημασία και δεν προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στην Πατρίδα μας να καθόμαστε και να μοιρολατρούμε ή να βριζόμαστε σε ατέρμονες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να σας κάνω μια απλοϊκή πρόταση , θεωρώ και  κοστολογημένη, και την οποία είμαι στην διάθεση σας να την παρουσιάσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται αν το κρίνεται απαραίτητο.

Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (περίπου το 80%) θέλει την Ελλάδα εντός ευρωζώνης . Επίσης είναι απόλυτα κατανοητό από όλους πως όποιο μέτρο και να παρθεί, σίγουρα θα μας δυσκολέψει στον δρόμο προς αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία . Βέβαια καλύτερα η δυσκολία με δημιουργία ελπίδας , παρά τα αχαρτογράφητα και καταστροφικά νερά της δραχμής που μετά μανίας υποστηρίζουν κάποιοι, βασιζόμενοι μόνο στην θεωρία των βιβλίων και όχι στην πραγματικότητα.

Βάσει, λοιπόν,  όλων των παραπάνω,  προτείνω αντί για κούρεμα των καταθέσεων ή εξοντωτικών μέτρων που θα έρθουν , να τα μετριάσετε προχωρώντας  σε εσωτερικό δανεισμό από όλους τους Έλληνες και με αναλογία φυσικά της οικονομικής τους κατάστασης.  Ο δανεισμός αυτός μπορεί να γίνει με βάσει τις καταθέσεις που υπήρχαν την 31/12/2013 και σε ποσοστό 20%(και με εξαιρέσεις για όσους έχουν πραγματοποιήσει δικαιολογημένες εκροές). Αναφέρομαι ως ημερομηνία στην 31/12/2013 μιας και είναι γεγονός πως από τον σημερινό αριθμό των καταθέσεων λείπουν πολλά χρήματα τα οποία βρίσκονται στα σπίτια των πολιτών.

Ακόμα όμως και αυτοί που δεν έχουν καταθέσεις θα μπορούν να συμβάλλουν ακόμα και με ένα μισθό τους (δημόσιοι υπάλληλοι ή ιδιωτικοί με καταβολή μέσω των εργοδοτών τους). Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι ανεξαιρέτως και ακόμα και οι άνεργοι έστω με το ποσό του ενός ευρώ!

Για όσα χρήματα δώσει ο κάθε Έλληνας πολίτης, μπορεί να λάβει κρατικούς τίτλους λήξεως σαρακονταετίας με μηδενικό επιτόκιο.

Παράλληλα θα ήθελα ως  Έλληνας να καλέσετε στο πρωθυπουργικό σας γραφείο την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών , την ένωση βιομηχάνων, ξενοδόχων και γενικά τους κλάδους που μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα από όλους εμάς, και να παραδειγματιστούν από εμάς. Για παράδειγμα οι Έλληνες πλοιοκτήτες βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας και είναι τιμή και καμάρι για τον καθένα από εμάς. Ας μας το δείξουν πιο έμπρακτα και ας μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο υπερήφανοι για αυτούς.  Σίγουρα θα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα έχουν ήδη κάνει. Χαρακτηριστικό είναι και το χθεσινό άρθρο σε καθημερινή εφημερίδα του Κου Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του Ιδρύματος <<Σταύρος Νιάρχος>>, ο οποίος ενισχύει όσα πιστεύω και προτείνω.  Να αναφέρω ως παράδειγμα για την δυνατότητα μείωσης του δανείου μας αν μαζευτούν σοβαρά κεφάλαια, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Greece Dept. free που είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του εφοπλιστή Πέτρου Νομικού και ο οποίος  με δωρεές εφοπλιστών είχε προβεί σε μείωση του δημόσιου χρέους αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλότερες αξίες από την ονομαστική (ο Κος Νομικός με 273.000€ αγόρασε ομόλογα αξίας 2.200.000€, ο Κος Μαρινάκης με 168.590€ αγόρασε ομόλογα αξίας 1.364.000€ κτλ.)

 Γιατί λοιπόν να μην οργανώσει και συντονίσει όλους τους πλούσιους Έλληνες που βρίσκονται εκτός και εντός Ελλάδος μια σοβαρή και κυρίως <<καθαρή>>πολιτική προσωπικότητα;

Γιατί αυτή η πολιτική προσωπικότητα  να μην είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μου, ο Αλέξης Τσίπρας;

Ακόμα και να φοβάστε κύριε πρωθυπουργέ μήπως κάποιο από τους πολιτικούς σας <<φίλους>>  σας καταγγείλουν ότι συνομιλείτε και συνδιαλέγεστε με το κεφάλαιο, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς τους πλούσιος  Έλληνες το θεωρήσουν ευκαιρία και ζητήσουν και κάτι επιπλέον, σίγουρα δεν θα σας ζητήσουν αυτά που θέλει η κ. Μέρκελ.

Οι Έλληνες έχουν όσο ποτέ ανάγκη να ενωθούν κάτω από έναν πολιτικό ηγέτη. Έχουν την ανάγκη να παλέψουν για το μέλλον των παιδιών τους. Έχουν την ανάγκη να αποδείξουν σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα σε όσους ήταν εχθρικοί απέναντι μας, πως δεν είμαστε ο τεμπέλης και ανίκανος λαός που κάποιοι νομίζουν. Έχουν την ανάγκη να αποδείξουμε το αυτονόητο: πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους.

Αλήθεια κ.Πρωθυπουργέ, εκτός από την οικονομική σημασία  που θα έχει για την χώρα αν μαζευτούν χρήματα που στην χειρότερη των περιπτώσεων αν προβείτε στις παραπάνω ενέργειες θα αγγίζουν το ποσό των 50 δις , πόση πολιτική διαπραγματευτική δύναμη θα σας δώσει όταν ξαναβρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς που ήθελαν να μας αφανίσουν ως έθνος; Πόσο πιο δυνατό θα σας κάνει στην προσπάθεια σας να μειώσετε το χρέος της Ελλάδας και να εξαφανίσετε τα μνημόνια;

Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία σας όχι μόνο να παραμείνετε για πολλά χρόνια πρωθυπουργός ενός δυνατού και ενωμένου έθνους (μιας και τελευταίες ημέρες αποδείξατε και στον πιο δύσπιστο πως όντως δεν σας ενδιαφέρει η καρέκλα σε αντίθεση με άλλους εντός της Κυβέρνησης που την κρατάνε πάση θυσία), αλλά να γράψετε με Κεφαλαία γράμματα το όνομα σας στην Ιστορία της Ελλάδας.

Είναι η ιδανική στιγμή όλοι μας ενωμένοι κάτω από έναν πολιτικό ηγέτη, να αποδείξουμε  εμπράκτως την αγάπη μας σε αυτόν τον τόπο, ο καθένας με την δυνατότητα που έχει. To κυριότερο όμως είναι να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν  να μας σώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε ή δεν προσπαθήσουμε να σωθούμε : << συν Αθηνά και χείρα κίνει>>, όπως λέει και το ρητό.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν τυχών εφαρμόσετε μέρος τις πρότασης ή οποιαδήποτε άλλη που να συμβάλλει ουσιαστικά στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μου, να μου κάνετε την τιμή και να με συμπεριλάβετε από τους πρώτους στην λίστα. Θα ήθελα ως Έλληνας πολίτης να δω τους διαφωνούντες πολιτικούς  να μπουν και αυτοί στην λίστα με πρώτους αυτούς της παράταξης σας και μετά όλους τους άλλους.  Είναι σημαντικό να κάνουμε όλοι μια πράξη για την χώρα μας και να αφήσουμε τις θεωρίες για πάντα κλειδωμένες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας .

Εύχομαι πρωθυπουργέ μου , Αλέξη Τσίπρα, να μου δώσεις σύντομα το δικαίωμα σε εμένα και σε όσους από τους Έλληνες δεν σε ψήφισαν, να το πράξουν με τον πιο εμφατικό τρόπο στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν (μακάρι για την χώρα μας να αργήσουν).

Καλή τύχη στο δύσκολο και επίπονο έργο σου. Καλή  τύχη Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Με εκτίμηση

Γεώργιος Δ. Βουδούρης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris