ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Δευ 2 Ιαν 2017

ΒΑΣΩ ΠΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ: 

‘’Πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα εμποδίζουν την επέκταση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.’’

 

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Βάσω Πη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η επιτροπή του άρθρου 152, με απόφασή της που μας κοινοποιήθηκε χθες, κάνει δεκτή την προσφυγή της ανώνυμης εταιρείας Κτελ Κω εναντίον της απόφασης του Δήμου Κω για την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά.

Είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση αυτή την απόφαση, να αναστείλουμε τα δρομολόγια της γραμμής 2, που συνέδεε το Τιγκάκι και αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Είναι σαφές ότι πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν να εμποδίσουν την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά, με κάθε μέσο και τρόπο.

Δεν τους ενδιαφέρει αν θα έχουν συγκοινωνία οι πολίτες στα χωριά της Κω.

Δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχει αξιόπιστη δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη και τα χωριά.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν πόλεμο στη δημοτική αρχή.

Αδιαφορώντας για τους πολίτες της Κω.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά ήταν προγραμματική μας δέσμευση, που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από τον Αύγουστο του 2015 περιμένουμε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω για τον χαρακτηρισμό, ως αστικής περιοχής, του Ενιαίου Δήμου Κω.

Η Νέα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.

Οι πολίτες στα χωριά της Κω δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δικαιούνται να έχουν αξιόπιστη και τακτική συγκοινωνία.
Ήδη επεξεργαζόμαστε, σε νομικό επίπεδο, την αντίδρασή μας απέναντι σε αυτούς που αρνούνται στους πολίτες, το αυτονόητο“.

 


Δήλωση Χρήστου Μπάρδου για την αστική συγκοινωνία της Κω

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Μπάρδος, σχετικά με τις δηλώσεις της  Πρόεδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Βάσως Πη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου έχει καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή ότι η τήρηση της νομιμότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι δεν την αγγίζουν φωνασκίες, θεατρινισμοί και η επίδειξη δήθεν μαγκιάς για εσωτερική κατανάλωση.

Η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 περί της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στα χωριά της Κω, αποδεικνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι κανένα έρεισμα νομιμότητας δεν είχε η προεκλογική εξαγγελία της δημοτικής αρχής Κω, που ακόμη και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να εμπαίζει τους κατοίκους του νησιού, δίνοντας ρεσιτάλ ψεύδους και λαϊκισμού.

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου λειτουργεί αποκλειστικά με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με όρους πλήρους νομιμότητας.

Την καλή χρονιά και τα χρόνια πολλά, η μόνη που μπορεί να τα διασφαλίσει για τους νησιώτες, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».   

 


 

ΠΙΣΤΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ:

«Η δημοτική αρχή δεν θα κάνει πίσω. Θα τιμήσει την προγραμματική της δέσμευση να εξυπηρετεί η δημοτική συγκοινωνία τους πολίτες των χωριών»

 

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Πιστικάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η απίστευτη κατάντια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτυπώνεται στη δήλωση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου και ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Με χυδαία φρασεολογία, αμετροέπεια και αλαζονεία εκτίθεται. Όπως συνέβη με τη δημιουργία του hot spot, αυτοί ,που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην Κω, αφήνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και στη μεθόδευση να απαγορευθεί στη δημοτική συγκοινωνία να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των χωριών της Κω.

Ενδεικτικό του ότι οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει είναι η τελευταία φράση από το κατάπτυστο δελτίο τύπου του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, που μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών δεν ενδιαφέρεται.

Καταλάβαμε πλέον όλοι ποιους θέλει να εξυπηρετήσει.

Σύμφωνα με αυτό τον κύριο ‘’ Την καλή χρονιά και τα χρόνια πολλά, η μόνη που μπορεί να τα διασφαλίσει για τους νησιώτες, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου’’!!!!

Οπότε οι υπόλοιποι, δημοτική αρχή και πολίτες της Κω μάλλον περισσεύουμε και δεν μας θέλουν στα πόδια τους.

Τέτοια αλαζονεία και λογική Μεγάλου Ναπολέοντα!

Η δημοτική αρχή δεν θα κάνει πίσω. Θα τιμήσει την προγραμματική της δέσμευση να εξυπηρετεί η δημοτική συγκοινωνία τους πολίτες των χωριών. Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει δωρεάν μετακίνηση, μέχρι κάποιοι να καταλάβουν το αυτονόητο.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

 

 


 

Απάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μπάρδου, στη νέα ανακοίνωση σχετικά με την αστική συγκοινωνία της Κω

 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιών κ. Χρήστος Μπάρδος, σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Μ. Πιστικάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Φαίνεται ότι κάποιοι στην Κω κινούνται στο δικό τους φαντασιακό, παράλληλο  σύμπαν. Γι αυτούς, η νομιμότητα είναι έννοια περιττή και προφανώς ενοχλητική, που τους εμποδίζει από το να συνεχίζουν  να παραμυθιάζουν τους κατοίκους του νησιού με κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες και να προσβάλουν βάναυσα  τη νοημοσύνη τους .

Γι αυτούς οι δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα οι ομόφωνες, ερμηνεύονται ως «μεθοδεύσεις»  και «εξυπηρέτηση συμφερόντων», επειδή προφανώς δεν αφήνουν περιθώρια για άλλα ψέματα, όπως αυτά με τα οποία έχουν συνηθίσει να πολιτεύονται.

Αντί να βρίζετε, να χυδαιολογείτε και να προκαλείτε το κοινό αίσθημα, ξεκινήστε επιτέλους να δουλεύετε για τον σχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου στο νησί, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων σας και σταματήστε να κρύβετε την αδράνειά σας,  ή μήπως την σκόπιμη ολιγωρία σας (;), πίσω από εμπρηστικές και αποπροσανατολιστικές  από τις δικές σας ευθύνες, δηλώσεις.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να σχεδιάζει με σοβαρότητα και να δίνει λύσεις με υπευθυνότητα στα προβλήματα των νησιωτών.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Χρήστος Μπάρδος


Zogas_dimitris