ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Πεμ 16 Μαρ 2017

Για «σκιές και λάσπη» κάνει λόγο ο πρόεδρος της επιχείρησης Σεβαστιανός Μαραγκός

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

Παρέμβαση για την μαρίνα

«… είμαστε υποχρεωμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους… και θα το πράξουμε»

 

Συνδημότες συνδημότισσες, με τη σημερινή μας επικοινωνία επιχειρούμε να σας ενημερώσουμε για ένα μέρος από τα τεκταινόμενα στη Μαρίνα της Κω.

Άλλωστε είναι γνωστή η ξεκάθαρη θέση της παράταξής: «η σιωπή είναι συνενοχή. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες όποιο κι αν είναι το τίμημα… όποιους και αν αφορά».

Στις 27/9/2016 καταθέσαμε αίτημα ζητώντας να ενημερωθούμε σχετικά με την υπηρεσία φύλαξης στη Μαρίνα της Κω. (δείτε το αίτημα)

Στις 10/10/2016 λάβαμε μιαν «περίεργη» απάντηση που εστίαζε την άρνησή της στο «επιχείρημα» ότι οι Συμβάσεις αφορούν προσωπικά δεδομένα!!!!!

Δείτε την φοβερή απάντηση.

Ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία  της Μαρίνας με αποκλειστικό θέμα το τι ακριβώς κρύβει η άρνηση της διοίκησης να μας χορηγήσει τα στοιχεία που ζητήσαμε με δεδομένη και την προσφυγή πολιτών στη δικαιοσύνη αλλά και τις φήμες για παράνομες προσλήψεις....  

Παρούσα στη συνάντηση αυτή ήταν σύσσωμη η διοίκηση της Μαρίνας.

Ο κος Μαραγκός (Πρόεδρος) , ο κος Πατούρης (διευθύνων σύμβουλος), ο κος Δρόσος (διευθυντής) επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την παράταση της «παρατεταμένης» σύμβασης με την εταιρεία φύλαξης που είχε ήδη... παραταθεί. Για διαγωνισμό ούτε κουβέντα...

Παραδέχτηκαν ότι τα συγκεκριμένα ποσά που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ δεν πάνε στον επίτροπο...

Από τη δική μας την πλευρά αξιώσαμε την ίδια ώρα να πάρουμε τις συμβάσεις στα χέρια μας σύμφωνα με το αίτημά μας καθώς είχαμε πλέον πειστεί ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα που έπρεπε να ελεγχθούν. «Οφείλετε να μας χορηγήσετε τις συμβάσεις εδώ και τώρα…», διαμήνυσαν τόσο η επικεφαλής μας όσο και το στέλεχος της παράταξής μας Γιώργος Θεοφιλίδης που παρέστη στη συνάντηση.

Λίγες μέρες μετά, λάβαμε- από το email της πολιτικής προστασίας και όχι της Μαρίνας- μιαν απόφαση του δ/σ της Μαρίνας που παρατείνει μια σύμβαση που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική περίοδο!!!

Παρέτειναν μια σύμβαση χωρίς ποτέ να την υπογράψουν! (ΠΤΑΙΣΜΑ)

Παρέτειναν την παράταση της παράτασης μιας σύμβαση της οποίας το αρχικό οικονομικό αντικείμενο αφορούσε 60.000 ευρώ για να το φτάσουν στις 360.000 χιλιάδες ευρώ για το 2016! (ας το χαρακτηρίσει η δικαιοσύνη. Εμείς αδυνατούμε!)

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου επεξεργαστήκαμε όλα τα στοιχεία που αφορούν το ζήτημα αυτό και με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε τον Κωακό λαό ότι είμαστε υποχρεωμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους… και θα το πράξουμε.

       

                                       

Κως, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ.

κ. Σεβαστιανό Μαραγκό

 

Κύριε Πρόεδρε,

Αιτούμαστε την κοινοποίηση:

α) όλων των συμβάσεων που αφορούν στη φύλαξη της Μαρίνας Κω από το έτος 2010 έως και το έτος 2016,

β) αναλυτικής κατάστασης από το λογιστήριο της εταιρείας με τα ποσά που δαπανήθηκαν ανά έτος από το 2010 έως και το 2016 για την υπηρεσία φύλαξης της Μαρίνας Κω.

Ευελπιστούμε στην όσο το δυνατόν συντομότερη ανταπόκρισή σας.

 

Με εκτίμηση, Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

 

Γιώργος Θεοφιλίδης

Αν. Μέλος του Δ.Σ. της Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ.

Υπεύθυνος τομέα Οικονομικών της Δημ. Παράταξης ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

 

Σεβαστιανός Μαραγκός:

«Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ σκιές και λάσπη»

«Όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν έκνομες πράξεις, οφείλει να πάει στη Δικαιοσύνη. Αν έχουν το σθένος ας πάνε»

O Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβαστιανός Μαραγκός, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Όραμα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να απαντώ στις αθλιότητες και τις ανακρίβειες που διακινούνται από το «Όραμα», μόνο και μόνο για να μην αιωρούνται ψευδείς εντυπώσεις αλλά και για να ενημερώνονται οι δημότες της Κω.

Μία έγκριτη εφημερίδα της Κω, απαντώντας σε ανάλογου χαρακτήρα επιθέσεις που είχε δεχθεί από το «Όραμα», είχε μιλήσει για άδειους ντενεκέδες που κάνουν θόρυβο.

Η σύμβαση για την ασφάλεια της Μαρίνας, που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση, παρατάθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Γιατί πολύ απλά δεν επαρκούσε ο χρόνος για τις διαδικασίες διενέργειας και ολοκλήρωσης νέου διαγωνισμού.

Η νέα σύμβαση θα υπογραφεί στις 18 Μαρτίου και αποτελεί προϊόν ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Γιατί στο Δήμο Κω γίνονται πλέον ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί.

Είναι εντελώς ανακριβές ότι δεν αποστέλλονται τα έγγραφα πληρωμής του διαγωνισμού στον επίτροπο. Όπως όλοι γνωρίζουν στον επίτροπο αποστέλλεται μόνο το πρώτο ένταλμα πληρωμής ενός διαγωνισμού.

Και όλοι γνωρίζουν ότι η Μαρίνα εντάχθηκε στην εποπτεία του Επιτρόπου από τη σημερινή δημοτική αρχή. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από το 2011 αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε «αλλεργία» απέναντι σε διαδικασίες δημοσίου ελέγχου και διαφάνειας.

Για ενημέρωση και μόνο των πολιτών και με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία, προκύπτει ότι,  οι δαπάνες φύλαξης της Μαρίνας το 2014 (προηγούμενη δημοτική αρχή) ήταν 284.000 ευρώ.

Το 2015 με επιπλέον βάρδιες στο Μανδράκι, λόγω του μεταναστευτικού αλλά και λόγω των απαιτήσεων των πελατών της Μαρίνας, ήταν 350.000 ευρώ.

Η ασφάλεια της Μαρίνας είναι από τα βασικά κριτήρια βράβευσης και ανάδειξής της σε δεύτερη καλύτερη Μαρίνα της Ευρώπης.

Το 2014 οι λειτουργικές δαπάνες της Μαρίνας ήταν 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες ευρώ.

Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες κατά 162.000 ευρώ, το 2015 έκλεισαν στις 938.000 ευρώ.

Παράλληλα, το Σεπτέμβριο του 2014 παραλάβαμε ταμείο 1.150.000 ευρώ χωρίς να έχουν πληρωθεί τα ενοίκια των δύο τελευταίων χρόνων που ανέρχονταν σε 600.000 ευρώ. Το ταμείο δηλαδή ήταν ουσιαστικά 550.000 ευρώ. Σήμερα το ταμείο της Μαρίνας είναι 1.400.000 ευρώ με πληρωμένα όλα τα ενοίκια.

Η Μαρίνα της Κω δεν έχει απλά μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, δεν έχει απλά αλλάξει όψη αναβαθμίζοντας την εικόνα και τις υπηρεσίες της, αλλά λειτουργεί και με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή αγνοούσε, προκλητικά, αυτούς τους κανόνες, ιδίως στο θέμα των διαγωνισμών και των συμβάσεων.

Είναι σαφές ότι όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν έκνομες πράξεις, οφείλει να πάει στη Δικαιοσύνη. Αν έχουν το σθένος ας πάνε.

Οφείλουν όμως να γνωρίζουν ότι δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ σκιές και λάσπη. Γιατί όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι, όλοι γνωρίζουν ότι έχω μια ανεπίληπτη προσωπική ιστορία και διαδρομή.

Σε όλα υπάρχει ένα όριο».

 

 

 

«Όραμα, κίνημα πολιτών Κω»:

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη ΜΑΡΙΝΑ…»

«Έγγραφο «βόμβα» της Επιτροπής Αξιολόγησης για το διαγωνισμό φύλαξης»

 

«Συνδημότες, συνδημότισσες,

Το ΟΡΑΜΑ έχει αποδείξει ότι μιλάει, στηλιτεύει και ελέγχει τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής με αδιάσειστα στοιχεία.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στη ΜΑΡΙΝΑ της Κω, δίνουμε στη δημοσιότητα ένα κείμενο «βόμβα» της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού φύλαξης της ΜΑΡΙΝΑΣ το οποίο έχει τεθεί υπόψη και του κου Κυρίτση.

Από τις γλαφυρές περιγραφές της Επιτροπής για το τι διημείφθη κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των προσφορών των εταιριών που πήραν μέρος, προκύπτει, κατά την εκτίμησή μας, ένα ιδιότυπο bras de fere μεταξύ των πολιτικών στελεχών που διοικούν τη ΜΑΡΙΝΑ και συγκεκριμένα του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Πατούρη και του Προέδρου κου Μαραγκού. Ποιο άραγε ήταν το έπαθλο…;;;

Αμφότεροι είναι προσωπικές επιλογές του κου Κυρίτση και έχουν κληθεί να διοικήσουν από κοινού και προς το συμφέρον του Κωακού λαού το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Κω.

Σας προκαλούμε να διαβάσετε με προσοχή το συγκεκριμένο έγγραφο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη:

α) Κανένας διαγωνισμός για τη φύλαξη της ΜΑΡΙΝΑΣ δεν θα είχε γίνει χωρίς τη δική μας πίεση και την απαίτηση για νομιμότητα και διαφάνεια.

β) Το εν λόγω έγγραφο της Επιτροπής Αξιολόγησης οφείλει να ενεργοποιήσει την Εισαγγελική Αρχή της Κω.

γ) Η παραίτηση για τους κυρίους Μαραγκό και Πατούρη είναι μονόδρομος… αν δεν το πράξουν μόνοι τους οφείλει να το ζητήσει ο κος Κυρίτσης, ειδάλλως είναι και συμμέτοχος και συνένοχος».

 

Το έγγραφο της Επιτροπής Αξιολόγησης

Προς πρόεδρο και μέλη της ΜΑΕΕΤΛΚ, κοινοποίηση Δήμαρχο Κω (28/2/2017)

Θέμα: Απάντηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού Φύλαξης στις κατηγορίες του κου Πατούρη

Με έκπληξή μας διαβάσαμε στο απόσπασμα πρακτικού της υπ’ αριθμ. 235 συνεδριάσεως του Δ.Σ. της ΜΑΕΕΤΛΚ της 24ης Φεβρουαρίου 2017 το οποίο αναρτήθηκε στο Διαύγεια και στο ΕΣΗΔΗΣ, με θέμα: Λήψη Απόφασης επί των ενστάσεων συμμετεχόντων στο ηλεκτρονικό διαγωνισμό «παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης Τουριστικού Λιμένα Κω – Καταφυγίου Μανδρακίου Κω» έπειτα από την εισήγηση του προέδρου κ. Μαραγκού Σεβαστιανού, στην οποία ανέφερε ότι εμπιστεύεται πλήρως την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης και της επιτροπής εξέτασης των ενστάσεων, τον κ. Πατούρη Αριστοτέλη Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας να εξαπολύει κατηγορίες εναντίον ης επιτροπής αξιολόγησης λέγοντας ότι, «δεν τηρήθηκε επί ίσοις όροις η αμεροληψία», άφησε υπόνοιες ως προς το απόρρητο και τέλος ότι δεν απέστειλε όλα τα υπομνήματα στον νομικό σύμβουλο κ. Χατζηπέτρο Θανάση προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Πιο συγκεκριμένα το πρακτικό αναφέρει:

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Πατούρης Αριστοτέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης, θεωρώντας ότι δεν τηρήθηκε επί ίσοις όροις η αμεροληψία εκ μέρους της επιτροπής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, η εταιρεία ICTS, ενώ αρχικά κατέθεσε ένα έγγραφο που ζητούνταν από το διαγωνισμό, στη συνέχεια και μετά τη λήξη του διαγωνισμού το αντικατέστησε με ένα άλλο, όπου ανέφερε ότι εκ παραδρομής είχε γραφτεί λάθος η ημερομηνία στο αρχικό έγγραφο και το αντικατέστησε με νέο με την ορθή ημερομηνία, γεγονός που του προκαλεί εντύπωση σχετικά με το πώς ενημερώθηκε η εν λόγω εταιρεία και το αντικατέστησε. Επίσης ανέφερε ότι ένα υπόμνημα που είχε αρχικά καταθέσει η εταιρεία PHOENIX δεν το απέστειλε η επιτροπή αξιολόγησης στο νομικό σύμβουλο της εταιρείας μας για να λάβει γνώση και να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού, κάτι που επιβεβαιώνει και ο νομικός σύμβουλος. Τονίζει λοιπόν ότι θέτει αυτές τις πτυχές εις γνώσιν των παριστάμενων μελών του Δ.Σ. για να αποφασίσουν αναλόγως.

Απαντάμε λοιπόν, ότι:

Το έγγραφο το οποίο «αντικαταστάθηκε από την ICTS ήταν μέρος συμπληρωματικού υπομνήματος και αναφέρει ότι, η προϋπηρεσία της Βραχνού Κοντέσσας στη θέση «επόπτη – επικεφαλής φύλαξης» δεν είναι από 1/1/2015 μέχρι σήμερα, αλλά από 1/4/2015 μέχρι σήμερα. 

Η διακήρυξη (για την οποία υπεύθυνος σύνταξης είναι ο κ. Πατούρης και όφειλε να γνωρίζει) ζητάει, ο επόπτης να έχει τουλάχιστον 12 μήνες προϋπηρεσία. Η πραγματική προϋπηρεσία που προκύπτει είναι 21 μήνες αντί 24 που αναγράφεται στο πρώτο, και σε κάθε περίπτωση είναι  περισσότερη από την απαιτούμενη.

Ο κ. Πατούρης ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι το «έγγραφο» είναι βεβαίωση απασχόλησης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω με αρ. πρωτ. 147 19/2/2016 και δεν ήταν λάθος της ICTS.

Όσο για το «πώς ενημερώθηκε και το αντικατέστησε», του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί απλά να το διαπίστωσαν μόνοι του; Και ποια η παρατυπία της επιτροπής όταν ο κανονισμός του ΕΣΗΔΗΣ δίνει το δικαίωμα στους διαγωνιζόμενους να καταθέσουν υπομνήματα;  

Εντύπωση όμως προκάλεσε και σε μας το πώς ενημερώθηκε κι εκείνος σχετικά με την εξέλιξη και τα υπομνήματα του διαγωνισμού, αφού πρόσβαση με κωδικό εισόδου στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό έχουν τα δύο μέλη της επιτροπής, Κουτή Σταυρούλα (πρόεδρος) και Καματερός Θωμάς με δικαίωμα μόνο ανάγνωσης, καθώς και ο διευθυντής κ. Δρόσος ως αναθέτουσα αρχή, με πλήρη πρόσβαση. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του διαγωνισμού είναι μυστική και δεν πρέπει να βγαίνουν πληροφορίες που αφορούν τη διαδικασία εκτός επιτροπής για ευνόητους λόγους.

Εντύπωση επίσης μας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του διαγωνισμού από τη στιγμή που ζητήσαμε από την διοίκηση την συνδρομή Νομικού Συμβούλου για να μας συμβουλέψει -  γνωμοδοτήσει, και έγινε γνωστό ότι η εταιρεία PHOENIX φαίνεται να έχει αποκλειστεί λόγω μη κατάθεσης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, υπήρξαν παρεμβάσεις από συγκεκριμένα άτομα, καθώς και τηλεφωνικές κλήσεις σε μέλη της επιτροπής από άμεσα ενδιαφερόμενους υπέρ της PHOENIX.

Να μας πει ο κ. Πατούρης ποιος είναι ο λόγος που μαζί με τον κ. Δρόσο ζητούσαν τους φακέλους των διαγωνιζομένων (hard copy) από το λογιστήριο εν απουσία και εν αγνοία της επιτροπής που είναι και υπεύθυνη για την ασφάλεια των εγγράφων;

Αν ήθελαν να δουν κάτι όπως ανέφερε ο κ. Δρόσος επειδή το ζήτησε ο δικηγόρος, κάτι που δεν ισχύει γιατί ερωτήθηκε ο κ. Χατζηπέτρος και απάντησε αρνητικά, γιατί τα έψαχναν τη στιγμή που όπως προαναφέραμε ο κ. Δρόσος έχει κωδικό με πλήρη πρόσβαση στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβάσει και να εκτυπώσει ότι χρειάζεται.

Εντύπωση μας έχει προκαλέσει η «αμεροληψία» του κ. Πατούρη ο οποίος δεν σχολίασε καθόλου το ότι η PHOENIX κατέθεσε στην επιτροπή αξιολόγησης υπόμνημα με τη νέα σύσταση του ΔΣ της εταιρίας το οποίο συστάθηκε με έκτακτη συνεδρίαση την 31η Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή 19 ημέρες μετά την εκλογή του.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι η επιτροπή δεν έχει καμία υποχρέωση να ζητήσει βοήθεια από νομικό σύμβουλο ή οποιονδήποτε άλλον. Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τις αποφάσεις μας, ζητήσαμε την συνδρομή του κ. Χατζηπέτρου να μας λύσει τις όποιες απορίες όπως και έκανε, έτσι ώστε να αξιολογήσουμε δίκαια και νόμιμα τις διαγωνιζόμενες εταιρίες.

Το ότι δεν απέστειλε η επιτροπή υπόμνημα στο νομικό σύμβουλο της μαρίνας, πέραν του ότι όπως πιο πάνω αναφέρουμε δεν υποχρεούμαστε να πράξουμε, είναι ψέμα γιατί μέσω e mail του απεστάλησαν, καθώς και στο κ. Μαραγκό και στον κ. Πατούρη όλα τα υπομνήματα και των δύο εταιριών και μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τους δύο.

Έχουμε οριστεί από την οικονομική Επιτροπή του Δήμου, Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιτροπή Ενστάσεων, και μας προξένησε την εύλογη απορία πως γίνεται σε περίπτωση ένστασης να κληθούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας;

Ζητήσαμε λοιπόν να αντικατασταθούμε για την αντικειμενική εξέταση της ένστασης, και ευτυχώς το μέλος κ.  Φρούντζας βρήκε το νόμο που απαγορεύει να είναι ίδια μέλη και στις δύο επιτροπές και έτσι ορίστηκε νέα.

Όπως γνωρίζεται από το πρακτικό της Επιτροπής ενστάσεων, μετά από τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών και λαμβάνοντας υπόψιν τα υπομνήματα και τις γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβούλου, εισηγήθηκαν την απόρριψη της ένστασης της εταιρίας PHOENIX, επικυρώνοντας ουσιαστικά την δική μας αξιολόγηση.

Ο κ. Πατούρης λοιπόν, δεν κατηγορεί μόνον την επιτροπή αξιολόγησης, αλλά και την επιτροπή ενστάσεων εφ’ όσον υπάρχει ίδιο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που απορήσετε γιατί δεν αναφέραμε όλα τα παραπάνω, καθ’ όλη την έως σήμερα διάρκεια της εξέλιξης του διαγωνισμού, προσπαθούσαμε με ήπιους τόνους και χωρίς να εκθέσουμε κανέναν, να σταματήσουν όλες αυτές οι ενέργειες που μοναδικό σκοπό φαίνεται να έχουν την ακύρωση και επανάληψή του για ευνόητους λόγους.

Όμως όταν ψευδώς κατηγορούμαστε, και θιγόμαστε προσωπικά, και προκειμένου να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτε άλλο από το να καταγγείλουμε τα παραπάνω.

Ζητάμε μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και για τους παραπάνω λόγους, να εξαιρεθούμε από όλες τις επιτροπές αξιολόγηση και ενστάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση να εξασφαλιστεί η ομαλή διενέργεια των επόμενων διαγωνισμών χωρίς την ανάμιξη εκτός επιτροπής ατόμων, εκτός κι αν έχει ζητηθεί η συνδρομή τους.

Τέλος παρακαλούμε νε ενεργήσετε αναλόγως και να γίνει ορθή επανάληψη της ανάρτησης του υπ. αριθμ. 235 πρακτικού της συνεδριάσεως σας στο Διαύγεια και ΕΣΗΔΗΣ όπου να αποκαθιστά την αλήθεια.

Ο κ. Πατούρης θίγει την τιμή και την υπόληψή μας και απαιτούμε να ανακαλέσει.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να καταγγείλουμε τα παραπάνω στο ΕΣΗΔΗΣ και να κινηθούμε νομικά εναντίον του.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης

Πρόεδρος: Κουτή Σταυρούλα                                                              

Τα μέλη: Καματερός Θωμάς, Φρούντζας Σταύρος

 

 

Σεβαστιανός Μαραγκός:

«Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη φύλαξη της Μαρίνας είναι απόλυτα διαφανής. Η Επιτροπή Αξιολόγησης και η επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων εχουν την πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη μας»

 

Ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ.Σεβαστιανός Μαραγκός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Θέλω να καταστήσω σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης και η επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό ‘’Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης Τουριστικού Λιμένα Κω-Καταφυγίου Μανδρακίου Κω’’, έχουν την πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο του Προέδρου  και της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της Μαρίνας όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Τα μέλη τους είναι υπάλληλοι με επάρκεια, γνώση και απόλυτη προσήλωση στους κανόνες της νομιμότητας.

Σε ότι αφορά στην νέα ανακοίνωση του ‘’Οράματος’’, οφείλω να παρατηρήσω ότι η διαφάνεια και η νομιμότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη φύλαξη της Μαρίνας είναι απόλυτα διαφανής, στο Δήμο Κω πλέον γίνονται αδιάβλητοι διαγωνισμοί με απόλυτο σεβασμό της κείμενης νομοθεσίας και των διαδικασιών που προβλέπονται ’’.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris