Πολιτική Παρ 21 Απρ 2017

Η σταύρωση των ιδεών της Αριστεράς περνά μέσα από την αυτοχειρία της!

 

 

Μετά την επώδυνη συμφωνία της Μάλτας, που περιέχει μέτρα που ‘’δεν θα αρέσουν στα Λαό’’ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό μας, η Fraport Greece ανέλαβε την διαχείριση των 14 αεροδρομίων, ανάμεσα τους και της Κω, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το τι άλλαξε από τις 15 Μαρτίου 2017 που η εταιρεία βγήκε επιθετικά κατά των τελευταίων κυβερνήσεων της Ελλάδας για  καθυστερήσεις και νέες απαιτήσεις σχετικά με την ΥΠΑ και το ΕΚΑΒ και για κάτι άλλο που δεν …είπαν! Μετά πληροφορηθήκαμε ότι λύθηκε το πρόβλημα της χρηματοδότησης  της Fraport Greece για την καταβολή των 1,24 εκ. στο Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή στους δανειστές της χώρας μας),  από  κοινοπραξία 5 τραπεζικών ομίλων: Alpha Bank: 284,7 εκατ. Ευρώ,  Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης: 62,5 εκατ. Ευρώ,  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης: 186,7 εκατ. Ευρώ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: 280,4 εκατ. Ευρώ, Παγκόσμια Τράπεζα: 154,1 εκατ. Ευρώ μέσω κρατικών εγγυήσεων και κατανοήσαμε το όλο διακύβευμα των καθυστερήσεων!

Το δράμα των ημερών συμπληρώθηκε την Μ. Τετάρτη στο πρωθυπουργικό μέγαρο παρουσία των «επενδυτών»: «Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τη διοίκηση της Fraport, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη συγκυρία «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα». Παράλληλα, ανέφερε ότι «δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις» για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί», σημείωσε.  Και οι επενδυτές συμπλήρωσαν: «Είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Fraport!

Αλήθεια, πώς αλλιώς θα σχολίαζε αυτή την μέρα το γεγονός της απώλειας ενός τεράστιας σημασίας κρατικού πόρου ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, κλπ από ότι ο κ. Τσίπρας; Το πράγμα έχει ξεφύγει. Δεν κρατιούνται πλέον ούτε οι φραστικές αποστάσεις. Η σταύρωση των ιδεών της Αριστεράς περνά μέσα από την αυτοχειρία και γι αυτό η Ανάσταση της θα αργοπορήσει!

Αλλά αν για κυβέρνηση - βουλή είναι όλα τελειωμένα εμείς εδώ στο νησί μας πρέπει να γνωρίζουμε για τον κρατικό μας αερολιμένα ότι από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης:

Η Σύμβαση [σελ. 92 § 5.2.1.ιβ] στερεί την τοπική Αυτοδιοίκηση Δημοτικά τέλη και φόρους απαλλάσσοντας τη FRAPORT από την υποχρέωση πληρωμής για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την ίδια στιγμή που λοιποί ιδιώτες και επιχειρηματίες πληρώνουν στο ακέραιο για αποχέτευση, δημοτικό φωτισμό, βιολογικούς κλπ.

Νέα τέλη για τους επιβάτες: Πέραν των τεσσάρων προϋφισταμένων Τελών (Σπατόσημου [ΤΕΑΑ], Προσγειώσεως, Σταθμεύσεως και Υπέρπτησης) καθιερώνονται ακόμα τρία νέα, τα Τέλη Φωτισμού, Τέλη Ασφαλείας και Τέλη Επιβατών [σελ. 58]. Δηλαδή η FRAPORT θα παίρνει εις το ακέραιον το Σπατόσημο, θα επιβάλλει Τέλος για τις υπηρεσίες Ασφαλείας αποτροπής εκνόμων ενεργειών μετακυλώντας στον επιβάτη το κόστος υπηρεσιών SECURITY.  (Το ύψος του Τέλους Ασφαλείας δεν προσδιορίζεται, αλλά προσδοκούν κέρδη και από αυτό. Με σημερινά δεδομένα, ένα αεροδρόμιο με 850.000 αφίξεις επιβατών πληρώνει για υπηρεσίες SECURITY ετησίως γύρω στο 1.300.000 ευρώ. Επιπλέον με την Σύμβαση Παραχώρησης διασφαλίζεται ότι καμία Κρατική ή Αρμόδια Αρχή δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει στη δυνατότητα της Fraport να ορίζει τυχόν Αεροναυτικά Τέλη η ΜΗ (!) Αεροναυτικά Τέλη [σελ. 206 § 28.5].

Η RAYAN AIR είναι ήδη μια ορατή απώλεια της αναμενόμενης νέας πολιτικής της Fraport Gr.

Η συνέχεια …στην ζωή και στην τσέπη μας, χωρίς να αμφιβάλουμε ότι η Fraport Greece θα τηρήσει τα συμφωνημένα τα οποία μείς και ο τόπος μας θα πληρώσει …ακριβά.

(Η σύμβαση παραχώρησης στο www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/9587...)

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ