ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 1 Νοε 2019

«Έχουν καλυφθεί τα δικαστικά κενά από τη προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου»

«Πρόταση διεκδίκησης της πρώην Ταξιαρχίας για μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου και  δημιουργία  Μουσείου Εργαλείων Κτηματογράφησης επί Ιταλοκρατίας»

 

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τη μελέτη στατικής επάρκειας που οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ανέθεταν από το Γενάρη σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση των χώρων των δικαστηρίων» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανόλης Χατζηάμαλος.

«Έχουμε δώσει πίστωση χρόνου, ήδη συμπληρώνονται δυο μήνες από τότε που ανέλαβαν οι νέες διοικήσεις στα Επαρχεία, ώστε να προχωρήσουν σε όσα δεσμεύτηκαν οι προηγούμενες» εξήγησε ο πρόεδρος.

Αναφορικά με τη γενναία επέμβαση, που δεσμεύτηκε να κάνει ο Περιφερειάρχης, στο διοικητήριο όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, ο κ. Χατζηάμαλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση όμως ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει λύσεις για τη μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες επεμβάσεις.

Σε σχέση με το Κτηματολόγιο, ο πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε πως έχει υποβάλει προς τους τοπικούς βουλευτές πρόταση μετεγκατάστασής του από το δημαρχιακό μέγαρο στο κτίριο της πρώην Ταξιαρχίας με αξιοποίηση του ορόφου ως μουσείο εκθεμάτων των εργαλείων κτηματογράφησης, επί ιταλικής κατοχής, που είναι απαξιωμένα σε αποθήκες, αφού προηγουμένως διεκδικήσουν τη κυριότητά του είτε ο δήμος, είτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στη στελέχωση Πρωτοδικείου, Ειρηνοδικείου Κω –Καλύμνου, ο κ. Χατζηάμαλος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά καθώς αυτά διευθετήθηκαν από τη προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκκρεμεί βέβαια  η παραχώρηση της έκτασης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου στην περιοχή  Εθνικής Αντιστάσεως στη πόλη της Κω.

Να σημειωθεί ότι έχουν καλυφθεί από τη προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Μιχάλη Καλογήρου, οι θέσεις του ειρηνοδίκη και του μηχανικού τοπογράφου στο Κτηματολόγιο, με 8μηνη σύμβαση μέχρι την προκήρυξη της θέσης.

«Έχει αρχίσει δειλά- δειλά η μεταγραφή του σχεδίου πόλεως που λίμναζε επί δεκαετίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηάμαλος, συμπληρώνοντας ότι έχει καλυφθεί και η δεύτερη οργανική θέση του ειρηνοδίκη ενώ παραμένει το αίτημα πρόσληψης ενός δεύτερου γραμματέα στο Ειρηνοδικείο της Καλύμνου.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον υπουργό Κώστα Τσιάρα για το θέμα της ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του νέου δικαστικού Μεγάρου.

Ρεπορτάζ Πίτσα Βερβέρογλου για την ΕΡΤ Ρόδου

Zogas_dimitris