ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Τρι 26 Νοε 2019

«Θα αναθέσουμε σε Ορκωτό λογιστή τον έλεγχό της»

«Το ποσό που υπήρχε στα ταμεία της ήταν 758.000 ευρώ και τα τιμολόγια προηγούμενων μηνών που έπρεπε να πληρωθούν, ήταν 558.000 ευρώ. Άρα, το πραγματικό ταμείο της μαρίνας ήταν 200.000 ευρώ»

 

Ιδιαίτερα σοβαρές – έως και σοκαριστικές – είναι οι αποκαλύψεις που έκανε σε συνέντευξή του στον «Σ» ο νέος πρόεδρος της διοίκησης της μαρίνας Κω Γιώργος Πασσανικολάκης. Απαντά στο εύλογο ερώτημα, σε ποια οικονομική κατάσταση, παρέλαβε την εταιρεία, αναλύει όσα στοιχεία έχει βρει έως σήμερα μιας και ο έλεγχος συνεχίζεται, ενώ παράλληλα μας ενημερώνει ότι, άμεσα θα αξιοποιηθεί η επικαιροποιημένη από το 2001 μελέτη αξιοποίησης της Β’ φάσης της μαρίνας, η οποία προβλέπει τη διαμόρφωσης της ζώνης αναψυχής (Ολύμπια) και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Αξιοσημείωτο είναι πως, με τα «ευρήματα» του μέχρι σήμερα ελέγχου, τα οποία δείχνουν κατασπατάληση των εσόδων της επιχείρησης, θα ανατεθεί σε Ορκωτό λογιστή ο έλεγχός της.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Πασσανικολάκη, το πρώτο ερώτημά μου αφορά στα οικονομικά της μαρίνας. Και είναι εύλογο, διότι, προεκλογικά είχε προκληθεί ντόρος με τα ρευστά διαθέσιμα…

Γ. Π.: Η κατάσταση της μαρίνας είναι δραματική. Το ποσό που υπήρχε στα ταμεία της ήταν 758.000 ευρώ από τα οποία – μέχρι την ημέρα που παραλάβαμε – οι ίδιες υποχρεώσεις, δηλαδή τιμολόγια προηγούμενων μηνών που έπρεπε να πληρωθούν,   ήταν 558.000 ευρώ. Άρα, το πραγματικό ταμείο της μαρίνας ήταν 200.000 ευρώ.

Ερ: Τι αφορούσαν οι υποχρεώσεις της μαρίνας ύψους 558.000 ευρώ;

Γ.Π.: Αφορούσαν προμηθευτές, συμβάσεις, κ.ά.

Ερ: Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα οικονομικά της επιχείρησης, πείτε μας πόσα είναι τα ετήσια έξοδά της;

Γ.Π.: Η μαρίνα έχει τεράστια έξοδα. Πριν σας τα αναφέρω, να σας πω ότι ο τζίρος της είναι 2 εκ. ευρώ και από αυτά δεν μένει τίποτα για επενδύσεις. Πρόκειται για μια ανακύκλωση χρημάτων και ουσιαστικά είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, την προηγούμενη 5ετία δεν έγινε το παραμικρό από πλευράς επένδυσης. Εκτός από μια απλή διαχείριση αυτά τα πέντε χρόνια, δεν έχει προστεθεί μια αξία επενδυτική.

Ερ: Ας έρθουμε τώρα στα έξοδα.

Γ.Π.: Το ετήσιο ενοίκιο που πληρώνουμε στο δήμο – και από εκεί ο δήμος πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει για τη μαρίνα – είναι περίπου 300.000 ευρώ. Και αυτό ήταν απλήρωτο και συμπεριλαμβανόταν στα 558.000 ευρώ που σας είπα. Να σας εξηγήσω εδώ πως, το ενοίκιο βγαίνει βάσει των ποσοστών, δηλαδή, το 24% του τσίρου της επιχείρησης πάει στο δήμο. Από αυτό το ποσοστό αφαιρούνται κάποια πάγια και βγαίνει το τελικό ποσό.  Κανονικά, θα έπρεπε να μαρίνα να έχει κάνει τις προβλέψεις της για έσοδα για να κάνει η ίδια η επιχείρηση τις αποσβέσεις της.

Από το 1.700.000 που μένει, πληρώνονται τρεις μεγάλες συμβάσεις. Η μια αφορά σε εταιρεία φύλαξης η οποία αμείβεται με 302.000 ευρώ το χρόνο. Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην είσπραξη τελών ελλιμενισμού, την οποία έχει πάρει η ίδια εταιρεία, με αμοιβή 418.000 το χρόνο. Σύνολο 720.000 ευρώ το χρόνο. Η τρίτη αφορά στην καθαριότητα. Έχει δοθεί με σύμβαση σε εταιρεία η καθαριότητα συγκεκριμένων χώρων, δηλαδή, δυο λουτρά στην εμπορική ζώνη για να κάνουν οι πελάτες μπάνιο και οι τουαλέτες μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους του διοικητηρίου, με αμοιβή 126.000 ευρώ το χρόνο. Συνολικά, 846.000 ευρώ σε τρεις συμβάσεις.  

Εκτός αυτών, έχουμε και τη λειτουργία της επισκευαστικής ζώνης. Εκεί, υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη για να χειρίζεται το γερανό που ανήκει στη μαρίνα. Όλα τα έξοδα της επισκευαστικής επιβαρύνουν τη μαρίνα και ο ιδιώτης παίρνει ποσοστό από τα έσοδα με βάση τα μέτρα των σκαφών. Ο ιδιώτης παίρνει 158.980 ευρώ το χρόνο.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα πάγια, μόνο για ρεύμα και νερό πιάνουμε τα 300.000 ευρώ, αλλά και τη μισθοδοσία για τα 11 μόνιμα άτομα που είναι περίπου  190.000 ευρώ, χοντρικά βγαίνουν γύρω στα 1.800.000 ευρώ έξοδα ετησίως.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, γιατί δεν μπήκε ούτε ένα λιθαράκι.

Ερ: Μετά από όλα αυτά, προκύπτει ένα επίσης εύλογο ερώτημα. Ποιες επενδύσεις είχαν γίνει πριν την προηγούμενη 5ετία; Και το ρωτώ αυτό, διότι δεν θυμάμαι να είχε γίνει κάτι…

Γ.Π.: Πριν την 5ετία η μαρίνα δεν πλήρωνε τόσα πολλά λεφτά για τέτοιες δράσεις. Η φύλαξή της για παράδειγμα, στοίχιζε 80.000 ευρώ. Επίσης, δεν είχε εισπρακτική εταιρεία. Μετά επινοήθηκε το κόλπο. Και το λέω κόλπο και μάλιστα μεγάλο, γιατί έχει γίνει διαγωνισμός για συγκεκριμένο ποσό, αλλά η πληρωμή γίνεται βάσει εργατοωρών. Όμως, υπάρχει και ένα άλλο κόλπο. Οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ που σημαίνει ότι, αύριο το πρωί ο πρόεδρος μπορεί να δώσει μια εντολή και να βάλει ό,τι προσωπικό θέλει, όπου θέλει και να διώξει άλλους.

Ερ: Συνολικά, πόσο προσωπικό απασχολείται στη μαρίνα;

Γ.Π.: Όπως σας είπα, 11 άτομα είναι μόνιμο προσωπικό και άλλα 45 όχι μόνιμα. Να σας πω ακόμα πως, στα έξοδα δεν σας ανέφερα και τις συμβάσεις με τρίτους, δηλαδή τους εξωτερικούς συνεργάτες, όπως λ.χ. ο λογιστής με 26.000 το χρόνο, το τμήμα προμηθειών με 24.000 το χρόνο, ο υδραυλικός με 15.000 το χρόνο, ο συντηρητής ηλεκτρολόγος με 16.000 ευρώ το χρόνο κ.λ.π.

Ερ: Κύριε Πασσανικολάκη, όλα αυτά που μας αναφέρατε, «δημιουργήθηκαν» την προηγούμενη 5ετία; Δεν προϋπήρχαν;

Γ.Π.: Πριν την 5ετία, είχε άλλη οντότητα ο δήμος. Τις ανάγκες της μαρίνας τις κάλυπτε το εργατικό προσωπικό του δήμου.

Ερ: Άρα, υπάρχει μια λογική εξήγηση. Ότι δηλαδή, λόγω μείωσης του προσωπικού του δήμου, δεν καλύπτονταν οι ανάγκες.

Γ.Π.: Κοιτάξτε, άλλο η πολιτική που μπορείς να λες ό,τι θέλεις και να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει και άλλο η επιχείρηση. Εδώ έχουμε μια Α.Ε. και ως τέτοια πρέπει να διοικείται. Να σας πω ότι, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, είχαν δοθεί περίπου 37.000 ευρώ σε χορηγίες διαφόρων αθλητικών συλλόγων. Η λογική είναι, τις όποιες χορηγίες να τις αποφασίζει ο δήμος. Όμως, στη μαρίνα είχαν ένα τρόπο να περνάνε κατά το δοκούν διάφορα, επειδή δεν ελέγχει ο Επίτροπος έξοδα μέχρι 200.000 ευρώ.

Ερ: Όλα αυτά που μας περιγράφετε, είναι εξαιρετικά σημαντικά. Δείχνουν μια «εικόνα», την οποία δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της. Πώς θα χειριστείτε την υπόθεση;

Γ.Π.: Να σας πω ότι ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο. Δεν σας κρύβω όμως ότι, θα αναθέσουμε σε Ορκωτό λογιστή τον έλεγχο της μαρίνας.

Ερ: Πείτε μου, με δεδομένο ότι, οσονούπω ψηφίζονται προϋπολογισμοί και έργα για την επόμενη χρονιά, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020;

Γ.Π.: Στόχος μου είναι μέχρι το τέλος του 2020, να μαρίνα να έχει εξοικονομήσει από μείωση δαπανών, τουλάχιστον 350.000 ευρώ. Η πρώτη μείωση αφορά στο προσωπικό. Και πριν μου πείτε κάτι, να σας εξηγήσω. Η εταιρεία φύλαξης, κατ’ εντολή προέδρου, είχε το χειμώνα πλήρη σύνθεση προσωπικού ενώ οι εισπράξεις είναι μηδαμινές. Για να καταλάβετε, στο Μανδράκι που δεν αράζει το χειμώνα ούτε ένα σκάφος υπέρ μαρίνας, χρησιμοποιούσε η εταιρεία φύλαξης 8 άτομα. Όσα και το καλοκαίρι. Έχω δώσει ήδη εντολή εδώ και ένα μήνα ότι, 31 Οκτωβρίου το Μανδράκι το κλείνω. Δεν απολύω τους ανθρώπους, τους οποίους δεν γνωρίζω, αλλά μιλάω με την εταιρεία η οποία τους προσέλαβε. Αυτό σημαίνει ότι, δεν θα χρεώνεται η μαρίνα. Αυτό που λέει η εταιρεία ότι, απέλυσα εγώ τους ανθρώπους, αντιλαμβάνεστε ότι δεν ισχύει.

Ερ: Είχατε το δικαίωμα να διαφοροποιήσετε τη σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία;

Γ.Π.: Είχα το δικαίωμα να τη διαφοροποιήσω διότι, πήγαιναν με εργατοώρες οι οποίες το χειμώνα για παράδειγμα, δεν ισχύουν. Από 31 Οκτωβρίου μέχρι 30 Μαρτίου δεν χρειάζομαι 10-12 άτομα τα οποία κοστίζουν στην επιχείρηση περίπου 150.000 ευρώ.

Ερ: Εκτός της μείωσης των δαπανών, οι οποίες υποθέτω δεν θα περιοριστούν μόνο στο τμήμα των συμβάσεων, ποιόν άλλο στόχο έχετε για το 2020;

Γ.Π.: Έχω στα χέρια μου τη μελέτη του «Ολύμπια» που ο νυν δήμαρχος Νικηταράς το 2011 επικαιροποίησε ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών. Θα πάω τη μελέτη για αδειοδότηση. Είναι η περιβόητη Β’ φάση, δηλαδή ο χερσαίος χώρος που προβλέπει εστιατόριο, πισίνα, γήπεδα τένις, κ.λ.π. Από το 2001 που φτιάχτηκε η μαρίνα, είχε γίνει και η μελέτη της διαμόρφωσης της ζώνης αναψυχής. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο συγκεκριμένος χώρος και το κτίσμα, έχουν γίνει άντρο ποντικιών. Εκεί υπάρχει και ο εξοπλισμός για την αντιρρύπανση.

Ερ: Αφού βγάλετε την άδεια, τι θα κάνετε;

Γ.Π.: ¨Όταν θα βγάλουμε την άδεια, θα φτιάξουμε όσα προβλέπει η μελέτη είτε μέσω μαρίνας, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουμε έσοδα για να ανταπεξέλθουμε οικονομικά γιατί η επένδυση είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, είτε θα πάμε σε διαγωνισμό ενοικίασης με κατασκευή με βάση προδιαγραφές που θα δώσουμε εμείς στον ιδιώτη. Εκτιμώ ότι, μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή το έργο θα είναι ολοκληρωμένο. Έτσι και έσοδα θα έχει - το ενοίκιο θα είναι 5-6 χιλ. ευρώ το μήνα -  και ο χώρος θα αξιοποιηθεί και θα γίνει ελκυστικός. Εκτιμώ ότι, μέσα στο 2020 θα μπουν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της μαρίνας.

Ερ: Κύριε Πασσανικολάκη, η μαρίνα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε 12μηνη βάση όπως λειτουργούν άλλες μαρίνες;

Γ.Π.: Η λογική αυτή έχει διαφορετικές δράσεις. Η πρώτη είναι η επέκτασή της, διότι, όπως είναι σήμερα, με τη δυνατότητα 250 θέσεων, δεν μπορεί να φιλοξενήσει ελεύθερους πελάτες όλο το χρόνο, διότι το 70% το έχουν πάρει επιχειρηματίες για επαγγελματικά σκάφη.  Η δεύτερη αφορά σε δράσεις που πρέπει να κάνει η μαρίνα για να προσελκύσει τους πελάτες το χειμώνα, όπως λχ. ελληνικές βραδιές, μπάρμπεκιου, οικολογικούς περιπάτους, επίσκεψη σε ελαιοτριβεία, σε οινοποιεία, να έχει πισίνα, γυμναστήρια, κ.λ.π. Άρα, πρέπει να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο για να στηριχθεί η 12μηνη λειτουργία της.      

 

Σημείωση:

Επειδή ο έλεγχος των στοιχείων της μαρίνας δεν έχει ολοκληρωθεί, σε επόμενο χρόνο, θα συζητήσουμε με τον κ. Πασσανικολάκη κι άλλα θέματα, όπως λ.χ., η τιμολόγηση ανέλκυσης – καθέλκυσης και φύλαξης σκαφών, ο τρόπος εξασφάλισης της επέκτασής της, η δημιουργία εμπορικού κέντρου, η διεκδίκησή της από τον ΕΟΤ, τα πραγματικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας, κ.ά.  

Όσο για το νέο διοικητικό συμβούλιο της μαρίνας, αυτό αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Γιώργος Πασσανικολάκης

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Χατζηχριστοφής

Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Νασταχανίδης

Μέλη: Κατερίνα Χατζηθωμά, Σοφοκλής Δουδούς, Γιάννης Καλλέργης, Ηλίας Σιφάκης, Κώστας Κουγιουμτζόγλου, Κωνσταντίνα Σβύνου.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

 

 

Zogas_dimitris