ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Δρομολόγια Πεμ 16 Νοε 2023

Αγαπημένε μου, τι θα πούμε σήμερα; Χμμ, για ακόμα μια φορά τον… πόνο μας.

Διάβασα τα δελτία τύπου που έστειλαν δύο βουλευτές μας. Ο Γιάννης Παππάς και ο Γιώργος Νικητιάδης. Η γνωριμία μου με τον κ. Παππά μετράει λίγα χρόνια, ενώ με τον κ. Νικητιάδη πολλά. Δημοσιογραφικά εννοώ. Βέβαια, έχουμε ανταλλάξει και κάποιες οφ δε ρέκορντ κουβέντες - απόψεις, διότι βρε αδελφέ, άνθρωποι είμαστε και όχι ρομπότ.

Σήμερα, λοιπόν, θέλω να σχολιάσουμε αυτά που έγραψαν στα τελευταία – μέχρι σήμερα Παρασκευή 10/11/2023 που μιλάμε – δελτία τύπου που εξέδωσαν.

Γράφει, ο αγαπητός Γ. Παππάς ότι, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλο και συζήτησαν την πορεία των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Ρόδο, την επίσπευση των διαδικασιών και των απαιτούμενων ελέγχων των αιτήσεων και την ανάγκη προετοιμασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τίτλος του δελτίου τύπου ήταν «Γρήγορες οι εξελίξεις για τις αποζημιώσεις πληγέντων από πυρκαγιές. Μέτρα πρόληψης για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Καλώς μέχρι εδώ.

Τι είπε, λοιπόν, ο υφυπουργός στον βουλευτή και αυτός με τη σειρά του μας ενημέρωσε;  

«• Μέσα από την πρώτη αρωγή έχουν δοθεί άμεσα 92.500 σε 18 κατοικίες που έχουν υποστεί  ζημιές  από τις πυρκαγιές.

• Για τις αγροτικές επιχειρήσεις με ζημιές σε καλλιέργειες, ο ΕΛΓΑ έχει αναλάβει να καλύψει το κόστος αποζημίωσης, η δε κρατική αρωγή, το κόστος για τα μηχανήματα εξοπλισμών και για το ζωικό κεφάλαιο.

•Αναμένεται από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, η αποστολή των εκτιμήσεων για τις ζημιές στις επιχειρήσεις, ώστε να βγει η σχετική ΚΥΑ και στη συνέχεια να καταβληθούν οι επιχορηγήσεις έναντι της εκτιμηθείσας ζημιάς.

• Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την επόμενη περίοδο, θα γίνει η επεξεργασία όλων των διαθέσεων στοιχείων για τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ώστε να διαμορφωθεί ένα έκτακτο σχήμα ενίσχυσης αυτών».

Με λίγα λόγια, τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά δεν έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Δόθηκαν ψίχουλα σε ελάχιστους, ενώ για τα «λοιπά», ΘΑ αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ και το κράτος. Πέρα από αυτό, όπως διαπιστώνεις, ακόμα δεν έχουν εκτιμηθεί οι ζημιές!!!! Όσο για τα μέτρα πρόληψης, ούτε κουβέντα!!! Διότι «η επόμενη περίοδος» που αναφέρεται στο δελτίο τύπου, στην Ελλάδα κρατάει δεκαετίες και αν…

Πάμε στον αγαπητό Γ. Νικητιάδη. Εδώ δεν έχω να σου πω πολλά, διότι, θεμιτό και απόλυτα αποδεκτό είναι να κάνει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης κριτική στην κυβέρνηση. Θα σταθώ όμως σε αυτό που ζητά ο κ. Νικητιάδης: «Η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα», αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Δεν διαφωνώ, αν και με τις «συγνώμες» ούτε οι τσέπες γεμίζουν ούτε ο μήνας  βγαίνει… Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τη «συγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία τόσων ανθρώπων στα Τέμπη. Ναι, δολοφονία ήταν. Όταν αδιαφορούν επί σειρά ετών για την προστασία του πολίτη και αυτός σκοτώνεται, δολοφονία είναι.  

Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι, και τότε που «βγάζαμε το μήνα», τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ εννοώ, τα πολύ παλιά χρόνια…, τον βγάζαμε με δανεικά.

Το δανεικό χρήμα από τις τράπεζες έρρεε σαν την βρόχα του Ζαμπέτα που  έπεφτε, στρει θρου… Από κοντά και το χρηματιστήριο…

Και αυτή την «ευτυχία» του πλαστικού και δανεικού χρήματος, την πληρώνουμε μέχρι σήμερα και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Όχι όλοι βέβαια, διότι κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Η διαφορά των τότε με τους σημερινούς είναι ότι, οι «τότε» ούτε συγνώμη ζήτησαν. Αντιθέτως μας την «είπαν» κι από πάνω. «Τα φάγαμε μαζί» είπαν.

Ναι, δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Το «μαζί τα φάγαμε» θέλει μεγάλη ανάλυση και επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Και ναι, δεν τα φάγαμε όλοι.

Κάπου εδώ όμως, σε αφήνω για σήμερα. Τα ξαναλέμε.

Zogas_dimitris