Δρομολόγια Παρ 28 Ιουν 2024

Αγαπημένε μου, δεν ξέρω εάν παρακολούθησες τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου με την παρουσία του περιφερειάρχη μας και στελεχών της περιφέρειάς μας; Την παρακολούθησες. Ωραία.

Όπως κατάλαβες, την τιμητική του έχει σήμερα ο περιφερειάρχης μας στις στήλες της εφημερίδας μας. Εμ, δεν εκτίθεται και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, οπότε, τώρα που ήρθε, μίλησε και αντιμίλησε, θα ήταν άδικο να μην δώσουμε χώρο και χρόνο σε όσα είπε αλλά και όσα δεν είπε. Δημοκράτης δηλώνει, οπότε η κριτική και η αντίθετη άποψη δεν φαντάζομαι ότι τον ενοχλεί.

Άκουσες πως χαρακτήρισε τον εαυτό του; Το απομαγνητοφωνώ όπως ακριβώς το είπε: «Ο σημερινός περιφερειάρχης είναι και λίγο τζαναμπέτης όταν έχει απέναντί του έναν ο οποίος διαφωνεί μαζί του. Μπορεί να είναι και λίγο πιο χύμα κ.λ.π. Μας αρέσει το πιπεράτο και να επικεντρώνουμε σε αυτό».

Δεν θα σταθώ στο «πιπεράτο», όχι πως δεν μου αρέσει, το αντίθετο. Μου αρέσει πολύ. Θα σταθώ στο «τζαναμπέτης». Ξέρεις φαντάζομαι τι σημαίνει. Δύστροπος, κακότροπος, στριμμένος.

Χαίρομαι, λοιπόν, για το γνώθι σαυτόν του περιφερειάρχη. Είναι όντως προσόν να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του και να λέει δημόσια τα αρνητικά του. Διότι, τη τζαναμπετιά δεν την λες και χάρισμα…

Θέλω όμως να μείνουμε λιγουλάκι σε όσα είπε για αυτούς που τα βλέπουν όλα μαύρα, την ώρα που η περιφέρειά μας κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό, είπε, δείχνουν οι δείκτες και τους δείκτες πρέπει να τους εμπιστευόμαστε.  

Κατά την δική μας την άποψη, εμείς εδώ στα νησιά μας, κάνουμε όντως πρωταθλητισμό και τα καταφέρνουμε. Για παράδειγμα, καταφέρνουμε να επιβιώνουμε χωρίς γιατρούς, με ελάχιστες και κακοποιημένες υποδομές, με ακρίβεια του τρόμου, κ.λ.π. κ.λ.π. Άρα, όντως μας αξίζουν συγχαρητήρια.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί βρε και αυτό είναι επίτευγμα!!!

Λίγο αργότερα, θυμάσαι τι είπε για τον «κίνδυνο της μονοκαλλιέργειας» που λέγανε και λένε πολλοί και άκουγε στα πολλά συνέδρια που συμμετείχε; Είπε: «Άκουγα μόνο κινδυνολογία. Αποφάσισα μαζί με τους συνεργάτες μου να γράψουμε την κινδυνολογία στα παλαιότερα των υποδημάτων μας και την καταστροφολογία και την μονοκαλλιέργεια και τον όλεθρο που έρχεται και να δούμε την ευκαιρία…» και συνέχισε αναφερόμενος στην μετά κοβιντ εποχή: «Τα νησιά κέρδισαν μερίδιο αγοράς και συνεχίζουν να το κάνουν, γιατί παρά τα αντιθέτως καθημερινά, μόνιμα, δημόσια, αφόρητα κουραστικά λεγόμενα στον τόπο μας, υπάρχει κόσμος ο οποίος υπηρετεί τον τουρισμό με πάρα πολύ αγάπη, ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει, έχει την φιλοξενία στο DNA του και ευτυχώς δεν μας ακούνε στο εξωτερικό και δεν μας δίνουν σημασία σε αυτά που λέμε εμείς εδώ για τον τόπο μας… Το λέω αυτό γιατί, είναι πια πάρα πολύ κουραστική η μακρόσυρτη, μόνιμη, σταθερή, καθημερινή 24ωρη παρουσίαση μιας νύχτας. Ένα σκοτάδι παντού στη ζωή μας…». Και πιο κάτω, να και το τσιτάτο: «Η πραγματική ζωή είναι τριών διαστάσεων και όχι δισδιάστατη. Η πραγματική ζωή έχει μια πραγματικότητα η οποία δείχνει αυτό που πραγματικά είναι, ένα δυναμικό μέγεθος…».

Να σου πω, αυτό το τελευταίο δεν ξέρω γιατί το είπε. Ίσως νόμιζε ότι απευθυνόταν σε παιδιά νηπιαγωγείου; Δεν το συνεχίζω γιατί δεν με ενδιαφέρει.

Όμως θα σου πω αγαπημένε μου πως, όταν τον άκουσα να μιλάει για σκοτάδι παντού, σκιάχτηκα.

Στα σοβαρά τώρα. Γιατί είναι «σκοτάδι» όταν λες την πραγματική ζωή; Είδες; Χρησιμοποιώ λέξεις του κ. περιφερειάρχη…

Συνεχίζω όμως. Η πραγματική ζωή είναι αυτό που βιώνουμε καθημερινά εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με τον τουρισμό και τον «πρωταθλητισμό» σε νούμερα, διότι από… νούμερα παράπονο δεν έχουμε. Όποιος έχει, να πέσει φωτιά να τον κάψει.

Για να πάμε, λοιπόν, και στη «νύχτα» του περιφερειάρχη και να σοβαρευτούμε, να πούμε πως νύχτα δεν έχουμε. Απλά, κάποιοι έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» είτε από επιλογή (έτσι τους βολεύει…), είτε από κάποια έλλειψη (είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Τι λες κι εσύ γιατρέ μου;;;).

Το να βαφτίζεις το άσπρο μαύρο και τούμπλαλιν για να δικαιολογείς τις πράξεις και τις επιλογές σου, δείχνει πρόβλημα γιατρέ μου;

Επανέρχομαι. Είπε νύχτα!!! Μα νύχτα!!!

Και να πεις πως δεν έχουμε ήλιο!!!

Μη γελάς σε παρακαλώ. Δεν χωράει το γέλιο μέσα στη… νύχτα.

Zogas_dimitris