Δρομολόγια Σαβ 28 Φεβ 2015

Την ώρα που σου γράφω αγαπημένε μου αναγνώστη, δεν έχω μάθει τι είδους συμφωνία έκανε η κυβέρνηση με το γιούρογκρουπ. Ναι, με ενδιαφέρει, αλλά δεν τρέφω και μεγάλες ελπίδες ότι θα σωθούμε ούτε από τα αρπακτικά της Ευρώπης, ούτε από τα εγχώρια (εάν δεν συναινούσαν επί χρόνια τα «εγχώρια» στις λαμογιές, τα «ξένα» θα είχαν λουφάξει στη σπηλιά τους). Αλλά και να γνώριζα, δεν θα άλλαζε τίποτα από αυτό που ένοιωσα όταν διάβασα πως, ένας συνάνθρωπός μας κάηκε ζωντανός στην προσπάθειά του να ζεσταθεί.

Εάν δεν το έμαθες, να σου πω ότι, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα, βρέθηκε  απανθρακωμένος ένας άστεγος. Ο άτυχος άνδρας είχε καλυφθεί σε μία εσοχή και άναψε φωτιά σε παλέτες και άλλα αντικείμενα, αλλά πήραν φωτιά οι κουβέρτες με τις οποίες ήταν σκεπασμένος. Σύμφωνα με την υπάλληλο της καφετέριας που βρίσκεται απέναντι από το σημείο, ο άνθρωπος «ζούσε καιρό εκεί».

Μάλιστα. «Ζούσε καιρό εκεί». Όπως «ζουν εκεί» τα δέντρα, τα παγκάκια, τα πεζοδρόμια… Ποια η «διαφορά»; Τα πάντα είναι θέμα… συνήθειας. Προσπερνάς έναν άστεγο, όπως προσπερνάς ένα αυτοκίνητο, μια πέτρα, ένα εμπόδιο στο διάβα σου. Η απόλυτη εγκατάλειψη. Όχι του άστεγου, του ίδιου του εαυτού σου. 

Κάποτε σου είχα πει ότι, θα ήθελα όλοι αυτοί που νομοθετούν να πάνε σε ένα νησί της άγονης γραμμής και να μείνουν για ένα μήνα, μπας και καταλάβουν τι περνάνε οι νησιώτες. Σήμερα θα το αλλάξω. Θέλω και οι 300 της βουλής, ναι και οι 300, να μείνουν για ένα μήνα χωρίς σπίτι, χωρίς φράγκο στην τσέπη, έξω στο κρύο και στη βροχή. Να χάσουν όλα αυτά που είναι δεδομένα: Χρήματα, στέγη, φαγητό, πλύσιμο, ρούχα, παπούτσια και κυρίως, αξιοπρέπεια. Το τελευταίο πονάει πάρα πολύ.

Σου λέω και οι 300, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει καμία σημασία εάν κάποιοι είναι «καινούργιοι» ή κάποιοι άλλοι δεν νομοθετούν και διαφωνούν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μπορεί να αγωνίζονται για τον άνθρωπο, αλλά όπως και να το δούμε, το κάνουν εκ του ασφαλούς. Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά λίγο «αληθινό τσούξιμο» θα κάνει και σε αυτούς καλό.

Τι σου λέω μεσημεριάτικα!!!  

Για να σε τσιτώσω περισσότερο, σου μεταφέρω αυτό που διάβασα στον αθηναϊκό τύπο: «Η φτώχεια αυξήθηκε κι άλλο στη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας το 1990, με οργανώσεις κοινωνικής αρωγής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε μια έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα, όπου καταγράφεται ότι, αυξήθηκε από το 15% το 2012 στο 15,5% το 2013 (12,1 εκ. άνθρωποι το 2012, 12,5 εκ. το 2013, επί συνόλου 80 εκ. κατοίκων)».

Εάν αυτά είναι αλήθεια, τότε η κα Μέρκελ έχει αποτύχει παταγωδώς να σώσει την ίδια της τη χώρα. Όχι πως οι δικοί μας είναι καλύτεροι… Τουλάχιστον οι προηγούμενοι, μας το απέδειξαν με τον καλυτερότερο τρόπο. Κατάπτυστη, λοιπόν, η φράου Μέρκελ, όπως κατάπτυστοι και πολλοί Έλληνες πολιτικοί. Φτου ξελευτερία!!!

Και κάτι τελευταίο. Έλαβα αυτό το μήνυμα και θέλω να το μοιραστούμε:

«Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2015 να αγοράσει ελληνικά

προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι,

τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό

των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται

ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στον Έλληνα παραγωγό, στον

Έλληνα κατασκευαστή (ελληνικό ρούχο, παπούτσι, τρόφιμο, έπιπλο, κ.λπ.)».

Είμαι μέσα. Εσύ; 

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ