Δρομολόγια Δευ 16 Μαρ 2015

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η «Κάρτα του Πολίτη». Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Δημοτολογίου.

«Η «Κάρτα του Πολίτη» θα αποτελέσει και ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την πάταξη της γραφειοκρατίας, αφού στόχος είναι μελλοντικά να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μάλιστα. Αυτό που έχω να πω για τα περί «αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», είναι και μη χειρότερα. Με «διατακτικές» λοιπόν, θα πηγαίνει ο συνάνθρωπος στο σούπερ μάρκετ. Θα μου πεις αναγνώστη μου, ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται… Εύχομαι να σωθεί.

Τα ‘μαθες όμως τα νέα; Έχουμε κι εδώ «κάρτα». Εξηγώ: Ο δήμος ή κατά το ορθότερον, η δημοτική αρχή, θα τοποθετήσει εντός των δημοσιογραφικών γραφείων  ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας με «κάρτα». ΜΗ φανταστείτε κάτι τρομερό. Όοοχι. Δεν θα είμαστε οι δημοσιογράφοι σε απευθείας σύνδεση με το γραφείο δημάρχου ή του προέδρου ή των αντιδημάρχων. Πολύ απλά, όποτε θελήσουμε να μιλήσουμε με κάποιον από τους προαναφερθέντες (για ζητήματα του δήμου εννοείται και όχι « τι κάνεις σήμερα;» ή «έχω χρόνο, πάμε για καφέ;» ή «πες μου τι θα μαγειρέψεις να πάρω ιδέες» και άλλα κουλά), θα τοποθετούμε την «κάρτα» στην ειδική εσοχή του συστήματος ενδοεπικοινωνίας (θα υπάρχουν κωδικοί για τη σύνδεση με τον εκάστοτε αρμόδιο) και η απάντηση θα δίδεται αυτομάτως: «Σήμερα δεν γίνεται αυτό που ζητάτε. Αναμείνατε…».

Εντάξει, υπερβάλω. Δεν είναι τόσο χάλια η κατάσταση. Αλλά να δεις που εκεί πάει το πράγμα. Θα χρειαζόμαστε «ειδική άδεια» για να συνεντευξιαστούμε…

Αντιλαμβάνομαι ότι, ο «μεγάλος» θέλει να βγαίνει προγραμματισμένα προς τα έξω η δημοτική αρχή και δεν επιθυμεί να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ» (μου το εκμυστηρεύτηκε κοινός γνωστός), δηλαδή, δεν θέλει να λέει την «άποψή» του ο κάθε υπεύθυνος τομέα, αλλά η «γραμμή» να είναι μία και μοναδική (κάτι σαν το ΚΚΕ, όπως μου είπε ο ίδιος κοινός γνωστός).

Όμως, έχω τις ενστάσεις μου.

Πρώτον: Δεν το θεωρώ δημοκρατικό. Ο δήμος δεν είναι κόμμα. Είναι ΔΗΜΟΣ.

Δεύτερον: Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όπως τη θέλω και όπως την κάνω χρόνια.

Τρίτον (και σημαντικότερο): Όλοι κάνουν δηλώσεις ή συμμετέχουν σε εκπομπές στη δημοτική τηλεόραση. Δηλαδή, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

Α, και τώρα που είπα δημοτική τηλεόραση, τι γίνεται ρε παιδιά; Πώς περιμένετε ένα Μέσο που έχει μάθει να δουλεύει όπως εσείς το μάθατε να δουλεύει, από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξει;; Δεν ισχυρίζομαι ότι, δεν έχουν ευθύνες οι εργαζόμενοι, αλλά η κύρια βαρύτητα πέφτει σε ΟΛΕΣ τις διοικήσεις του (τις πολιτικές εννοώ…) εξ’ αρχής.

Όπως και να ‘χει όμως, κάτι δεν μου αρέσει. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά κάποιοι μου σφυρίζουν στο αφτί ότι, στην αλεξάντερ φάσιον (αν και όποτε ετοιμαστεί) ο «ιδιοκτήτης» θα είναι άλλος… Ε ρε γλέντια που θα ‘χουμε σε λίγους μήνες!!!

    

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ