ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Δρομολόγια Τρι 23 Ιουν 2015

Δεν έχω τίποτα με τις απανταχού θρησκείες, τους πιστούς και τους ά-πιστους, τις διάφορες ιδεολογίες κ.λ.π. κ.λ.π. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει και να κάνει ό,τι θέλει. Έχω όμως δύο «ενστάσεις» ή αν θέλεις αγαπημένες μου αναγνώστη, δυο κολλήματα.

Το πρώτο: δεν μου αρέσει η κοροϊδία. Εάν καταλάβω ότι με κοροϊδεύεις, τρελαίνομαι. Το θεωρώ τόσο άδικο και συνάμα ανόητο… Σε «κόβω» από παρέα μου και δατς ιτ.

Το δεύτερο: δεν μου αρέσει η υποκρισία. Πες βρε αδελφέ αυτό που πιστεύεις, αυτό που θέλεις πραγματικά και μη νοιάζεσαι για το τι θα πουν οι «άλλοι».

Δεν τα συζητάω μαζί σου αυτά γιατί έτσι μου ‘ρθε, αλλά με τσίγκλησε αυτό που  διάβασα στον αθηναϊκό τύπο ότι, «αντιδρώντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα «δεν είναι γυμναστική» αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Όπως σου είπα, σέβομαι απόλυτα τις απόψεις των άλλων. Αν δεν συμφωνώ τους το λέω για να βγει από μέσα μου και αυτό είναι όλο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, λέγοντας σου την άποψή μου για το τι σημαίνει για μένα ο χαρακτηρισμός «χριστιανός» (το αυτό και για τις λοιπές θρησκείες, όσες τουλάχιστον γνωρίζω).

Δεν έχει, λοιπόν, καμία θέση στη ζωή των χριστιανών η γιόγκα. Άποψή τους. Άποψή μου; Τη γνώρισα πολύ αργά και δυστυχώς δεν κατάφερα ούτε καν να την πλησιάσω. Θαυμάζω όμως τα αποτελέσματά της, όπως και αυτά του διαλογισμού και άλλων μεθόδων και ασκήσεων «αποφόρτισης» σώματος και πνεύματος.

Στην ουσία τώρα. Ερώτημα (απλοϊκό, όπως πιστεύω ότι, στην τελική όλα είναι απλά, αλλά για κάποιους λόγους που οι ειδικοί μπορούν να εξηγήσουν, τα μεγαλοποιούμε): Έχει θέση στη ζωή των χριστιανών η πείνα των παιδιών; Δεν θα αναλύσω την κατάσταση των μη εχόντων, έβαλα τα παιδιά σε μια γενική θεώρηση των πραγμάτων

Αναρωτιέμαι: Γιατί όλοι οι άνθρωποι που λέμε ότι είμαστε χριστιανοί, δεν ακολουθούμε το «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω” [Λουκ. γ’11];

Αντιλαμβάνεσαι ότι, δεν αναφέρομαι σε όσους προσφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν ακόμα και από το στέρημά τους. Και δεν είναι μόνο χριστιανοί ή οπαδοί μιας οποιασδήποτε θρησκείας…

Αναρωτιέμαι: Γιατί δεν βγαίνει και ένα «φιρμάνι» για τους έχοντες; Για παράδειγμα «όσοι χριστιανοί έχουν περισσότερα από αυτά που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει, τα δίνουν σε αυτούς που δεν θα έχουν. Ο πλούτος δεν έχει καμία σχέση στη ζωή των χριστιανών». Πολύ θα μου άρεσε και θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ξέρω αγαπημένε μου αναγνώστη. Κι εσύ το ίδιο πιστεύεις. Άλλωστε, γι’ αυτό συζητάμε τόσα χρόνια…

Επανέρχομαι. Εάν, λέμε αν, γινόταν κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε παιδί στον πλανήτη που να πεινάει. Τόσο απλά. Όλα είναι απλά, αν θέλεις πραγματικά να δώσεις λύσεις. Εάν δεν θέλεις, τα μπουρδουκλώνεις με νόμους, διατάξεις και λοιπές μπούρδες.

Όπως ακριβώς λειτουργούν οι πολιτικοί μας. Λένε τόσα πολλά, τα περισσότερα μπερδεμένα και ακατανόητα…

Δες τώρα (μ’ αυτό κλείνουμε για σήμερα) τι γίνεται με το μεταναστευτικό. Είτε δεν είναι ικανοί να βρουν μια λύση είτε εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Κατ’ εμέ, είναι ανειλικρινείς (και η χώρα μας μαζί). Μιλάνε για τα αίτια (πόλεμοι) δήθεν μου τάχα μου λυπημένοι, αλλά μέχρι εκεί. Και πώς αλήθεια μπορούν να πάνω παρακάτω αφού είτε άμεσα είτε έμμεσα συμβάλουν σ’ αυτούς τους πολέμους και στον οικονομικό στραγγαλισμό ολάκερων χωρών; Ε;;;  

Zogas_dimitris