ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ευ-λόγον Παρ 10 Νοε 2023

          Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της Λογοθεραπείας στην χώρα μας έχει αναπτυχθεί τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στον τομέας της διάγνωσης. Οι ανάγκες του κλάδου για ολοκληρωμένες και σταθμισμένες αξιολογήσεις  στον ελληνικό πληθυσμό οδήγησε στην δημιουργία αρκετών τεστ/ δοκιμασιών τα οποία εξετάζουν λεπτομερώς την γλωσσική ανάπτυξη. Μια τέτοια δοκιμασία πλήρους γλωσσικής αξιολόγησης αποτελεί και το ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.

          Το ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο γλωσσικής αξιολόγησης που περιλαμβάνει μια πλήρη συστοιχία επιμέρους δοκιμασιών, σταθμισμένες σε πανελλαδικό δείγμα παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το εργαλείο αυτό έχει ως στόχο τη λεπτομερή καταγραφή της ανάπτυξης των γλωσσικών δεξιοτήτων και τον έγκαιρο εντοπισμό παιδιών που ανήκουν σε ομάδα «υψηλού κινδύνου»για γλωσσικές δυσκολίες αλλά και για μετέπειτα δυσκολίες στη μάθηση του γραπτού λόγου κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό σχολείο.

          Συγκεκριμένα οι τομείς που εξετάζονται είναι :

  • Την Κατανόηση του Προφορικού Λόγου: που αφορά την ακουστική κατανόηση οδηγιών και την απαντητική ικανότητα
  • Την Λεξιλογική Γνώση: που αφορά το εκφραστικό και προσληπτικό λεξιλόγιο
  • Τον Αφηγηματικό Λόγο: που αφορά την αναδιήγηση περιεχομένου και την ελεύθερη αφήγηση
  • Την Φωνολογική Επίγνωση: που αφορά την κατάκτηση της φωνολογικής δομής της προφορικής γλώσσας σε συλλαβικό και φωνημικό επίπεδο
  • Την Μορφολογική Επίγνωση: που αναφέρεται στην κατανόηση της μορφημικής σύστασης των λέξεων
  • Την Πραγματολογία: που αναφέρεται στην κατανόηση και ερμηνεία των επικοινωνιακών συνθηκών και την ικανότητα του παιδιού να εκφράσει την κατάλληλη απόκριση ανάλογα με τις εκάστοτε επικοινωνιακές συνθήκες.
  • Την Γνώση Γραφοφωνημικών Αντιστοιχιών: που αναφέρεται στην αναγνώριση των φθόγγων που αντιστοιχούν στα γράμματα της αλφαβήτου.
  • Την Χρήση Γραπτού Λόγου: που αναφέρεται στην εκτίμηση πρωτοεμφανιζόμενων δεξιοτήτων γραφής του παιδιού.

Η Δοκιμασία Γλωσσικής Αξιολόγησης  ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα χορήγησης με ειδικό λογισμικό σε tabletή laptop και εφαρμόζει αυτόματη ψηφιακή βαθμολόγηση και αναφορά των αποτελεσμάτων , ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα σφάλματος. Επιπλέον με την αξιοποίηση έγχρωμων και ελκυστικών γραφικών δημιουργεί την αίσθηση του παιχνιδιού και αυξάνει το ενδιαφέρον και την εμπλοκή του παιδιού στην διαδικασία της αξιολόγησης.

Για λόγους εγκυρότητας, η δοκιμασία ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ χορηγείται ΜΟΝΟ από πιστοποιημένους λογοθεραπευτές , οι οποίοι έχουν λάβει την σχετική εκπαίδευση στα πρωτόκολλα που απαιτεί η διαδικασία της αξιολόγησης.  

Zogas_dimitris