Στήλη Αλατος Δευ 19 Ιουν 2023

Όντως δεν μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τον θάνατο για αντιπαραθέσεις. Δεν μπορούμε όμως να μην αναζητούμε φταίχτες στα πολλά ‘’γιατί’’ που έφερε ξανά ένας άδικος θάνατος! Γιατί φταίχτες υπάρχουν κι έχουν ονοματεπώνυμα.

Είναι αυτοί που πριν τέσσερα χρόνια υποσχέθηκαν με αντάλλαγμα την ψήφο μας να υπηρετήσουν ‘’τα ιδιαίτερα’’ προβλήματα μιας νησιωτικής και παραμεθόριας περιοχής εκεί που (κατ’ αυτούς) οι προκάτοχοί τους απέτυχαν. Προ ημερών ο υπ. Υγείας προέβη σε δηλώσεις –χωρίς καμία συγνώμη, λέγοντας πως διατέθηκαν εκατομμύρια στο χώρο της Υγείας την τετραετία τους. Ακούς εκατομμύρια και λες, ’’έ τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι’’ εκατομμύρια ‘’έδωσαν’’ δεν μπορεί να πέταξαν, να χάθηκαν, κάπου θα πήγαν! Αυτό ακριβώς συνέβη,… ‘’κάπου πήγαν’’,… στο Νοσοκομείο της Κω πάντως δεν ήρθαν!!! Το μόνο βέβαιο. Γιατί γιατροί δεν ήρθαν! Αντίθετα, έφυγαν. Γιατί Νοσηλευτές δεν προσλήφθηκαν! Γιατί το μοναδικό σε λειτουργία Ασθενοφόρο αν δεν ήταν σε διακομιδή θα ήταν σε συνεργείο περιμένοντας ανταλλακτικά! Γιατί υπάρχοντα Ασθενοφόρα παρέμεναν ακινητοποιημένα αφού δεν είχαν προσληφθεί οδηγοί ούτε είχαν στελεχωθεί με ειδικευμένο προσωπικό. Γιατί όλα αυτά απαιτούσαν κονδύλια, από εκείνα που μας λέει ο κ. Πλεύρης ότι ήταν μάλιστα τα διπλάσια από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραδόξως δεν επαρκούσαν για προσλήψεις προσωπικού των Ασθενοφόρων ενός νησιού από την οικονομία του οποίου απομυζούν εκατομμύρια κάθε χρόνο! Και τι μας λένε οι ακόμα πιο κοντινοί μας γαλάζιοι πολιτευτές; ότι ‘’είναι άδικο να πεθαίνουν άνθρωποι κάτω από τέτοιες συνθήκες’’ και ότι’’ η Υγεία είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές τους’’ … τις επόμενες βέβαια, όπως ήταν και στις προηγούμενες!

Σωστά κ. Μητσοτάκη, ‘’δεν θα πάμε πίσω - στο ’19 γιατί αυτό είστε εσείς κι οι ημέρες σας!

Στις προσεχείς εκλογές, καλούμαστε να εκλέξουμε μια κυβέρνηση που να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αρνητικά διαμορφούμενη- έκρυθμη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο της χώρας, λίγα χρόνια μετά την έξοδό της από τα (ευρω) μνημόνια. Που θα κυβερνήσει προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη, του μισθωτού, του μεροκάματου, της ‘’ταπεινής’’ οικονομίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Που θα  εκφραστεί σε απαίτηση αλλαγής πολιτικής και όχι απλά κυβέρνησης, που το ζητούμενο θα είναι η Ανατροπή της πλασματικής  διαφοράς επί ενός αποτελέσματος το οποίο δεν δικαιολογεί καμία πραγματικότητα αφού ο αξιολογούμενος ή τιμωρούμενος δεν ήταν οι κυβερνώντες, οι αίτιοι δηλ. της σημερινής ολέθριας για τον μέσο Έλληνα νοικοκύρη καλπάζουσας ακρίβειας στα αγαθά της στοιχειώδους διαβίωσής του αλλά μιας προπαγάνδας που επένδυσε στην τρομοκράτηση της κοινωνίας.     Από το 2019 μέχρι σήμερα κυβέρνησε και νομοθέτησε απρόσκοπτα η ΝΔ. Η σημερινή κατάσταση είναι δικό της έργο. Η ακρίβεια παντού, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η έξαρση της παραβατικότητας των Νέων, η κατάντια του Νοσοκομείου μας, είναι η εικόνα της δικής της πολιτικής και την αντιμετωπίζει με πρωτόγνωρη κυνικότητα. Παρ’ όλα αυτά η ΝΔ παρέμεινε στο απυρόβλητο. Τραγικό; Ναι! αλλά αληθινό. Προκαλούν ακόμα, δύο εβδομάδες μετά, οι δημοσιογράφοι με την επιμονή τους για το κοστολογημένο ή μη πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης το έκλεισε με την ομολογία του ότι το δικό του πρόγραμμα -των επιδομάτων, η τρύπα των οποίων θα εμφανιστεί και θα χρεωθεί στον πρώτο προϋπολογισμό του Κράτους και τον οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε ΟΛΟΙ κατά το… «μαζί τα φάγαμε»-  δεν έχει υποστεί καμία κοστολόγηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψεύδεται συνειδητά! χωρίς ντροπή, διασύρει τους πολιτικούς αντιπάλους του κατάφορα ανεύθυνα χωρίς την αίσθηση της θεσμικής του θέσης. Εξαπατά τον ελληνικό λαό πεπεισμένος ότι τυχαίνει της απόλυτης αποδοχής του, προτάσσοντας ήδη το 41%, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ, δεν διστάζει να εργαλειοποιεί την ΕΥΠ σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας (Ροδόπη)προκειμένου να πλήξει τον αντίπαλό του. Το θέμα κ. Μητσοτάκη δεν είναι λοιπόν αν θα πάμε ‘’μπροστά’’ αλλά ‘’πόσο πιο κάτω’’ θα ξεπέσει η Δημοκρατία! Ακόμα κι ο χαρακτηρισμός του ‘’εθνικά επικίνδυνου’’, είναι τιμητικός τίτλος για σας κ. Μητσοτάκη.

Ξαναψηφίστε τους λοιπόν! 

Κυβερνώντες και ψέματα αποκαλύφθηκαν, οι γαλάζιοι τοπικοί βουλευτές δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Το να δηλώνεις δημόσια: «Τραγικό να μην υπάρχει διαθέσιμο Ασθενοφόρο σε ένα νησί όπως η Κως…»  κ. Κόνσολα  -Βουλευτή καί της Κω για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με Διοίκηση του Νοσοκομείου διορισμένη από το κόμμα σας, αποτελεί ωμή ύβρη. Όμως, αφού ο Κωακός λαός αξιολόγησε θετικό το έργο σας και στην Υγεία (όπως προφανώς και στην Παιδεία με τις προκάτ αίθουσες και τις γενικότερες πολιτικές σας με προκάτ λύσεις) δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε εξ ονόματός του. Καθείς εφ’ ώ ετάχθη,  αλλά, να πορεύεται με τις επιλογές του.  Ξαναψηφίστε τους λοιπόν!  

Zogas_dimitris