ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Πεμ 20 Ιουλ 2023

«Ο τουρισμός θεωρείται η μεγάλη “βιομηχανία” της χώρας (παρά το γεγονός ότι δεν είναι βιομηχανία, αλλά παροχή υπηρεσιών, η οποία δεν αφήνει υπεραξία στη χώρα). Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ακούγονται αρκετές γκρίνιες: πολλές αφίξεις, αλλά λίγο το χρήμα που αφήνουν οι τουρίστες. Για ορισμένους ήταν αναμενόμενο: Ήδη η Ε.Ε., και κυρίως η Γερμανία, βρίσκεται σε ύφεση. Ύφεση η οποία σχετίζεται με την αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Πρόκειται για πράσινη ύφεση, όπως ακριβώς πρόκειται για πράσινο πληθωρισμό/ακρίβεια στα τρόφιμα.

Η ακρίβεια στα τρόφιμα οφείλεται στην εμμονική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι των υδρογονανθράκων, οι οποίοι (υδρογονάνθρακες) είναι άκρως απαραίτητοι σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων. Λογικό είναι να μειώνονται οι πλούσιοι τουρίστες και να αυξάνουν οι έχοντες καβούρια στις τσέπες. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως αυξάνουν τα all inclusive ξενοδοχεία. Ταυτόχρονα, ένας άλλος εξωτερικός παράγοντας αναμένεται να πλήξει τον τουρισμό: οι απεργίες των Ευρωπαίων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ήδη μεγάλη αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση 1.700 πτήσεων προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ακόμη ένας εξωτερικός παράγων απώλειας τουριστών είναι το κίνημα της Γκρέτας, το οποίο φαίνεται ακολουθούν οι Σκανδιναβοί: Προτιμούν να ταξιδεύουν με τρένα και αυτοκίνητα και να μην πετάνε, ώστε να μην ενοχλήσουν το κλίμα! Τα έχουμε πει: Όταν εξαρτάσαι αποκλειστικά και μόνο σε έναν οικονομικό πυλώνα, τότε είσαι ευάλωτος σε πολλούς εξωτερικούς κινδύνους.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο, στο οποίο διαπιστώνονται πολλές αφίξεις τουριστών, οι οποίοι αφήνουν λίγο χρήμα και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα της πατρίδας μας. Σκεφτείτε το: Έχουμε πολλές αφίξεις, δεν αφήνουν χρήματα παρά μόνο σκουπίδια, καταναλώνουν τους φυσικούς πόρους του νησιού, δημιουργούνται τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, απομειώνεται η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων και αυξάνουν ταυτόχρονα το CO2 με τις πτήσεις κ.λπ. Δε γίνεται να αυξάνει κατά περίπου 2,3 φορές ο πληθυσμός της Κρήτης μέσα σε λίγους μήνες. Ούτε οι υποδομές το αντέχουν, ούτε η βιοποικιλότητα του νησιού. Το μοντέλο αυτό δεν είναι βιώσιμο για τη Φύση του νησιού. Για γέλια ή μήπως πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα; Μήπως να μπει κόφτης αφίξεων στους τουρίστες για να προστατευτεί η βιοποικιλότητα του νησιού και να συμβάλλει η πατρίδα μας στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του CO2; Πρόκειται για τρολάρισμα; ΧΑ! Μην ξεχνάμε ότι η διάσημη παραλία του ευαίσθητου κατά τ’ άλλα για το κλίμα κ. Leonardo Di Caprio στην Ταϊλάνδη είχε κλείσει για 4 ολόκληρα χρόνια, ώστε να προστατευτεί η βιοποικιλότητά της.

Προσοχή: η παραλία του Di Caprio ΔΕΝ κινδύνευσε από τις εκατοντάδες θαλάσσιες εξέδρες υδρογονανθράκων της περιοχής, παρά τα φοβερά τσουνάμι ούτε μία πετρελαιοκηλίδα δεν αναφέρθηκε (!), αλλά από τον τουρισμό! Και έχεις στην Ελλάδα τον κ. Δένδια να υποστηρίζει ότι «το Αιγαίο είναι μια τουριστική βιομηχανία και όχι χώρος έρευνας υδρογονανθράκων»! Όλως τυχαίως, την ίδια ακριβώς άποψη έχει και η WWF! Ας βγούμε λοιπόν οικολογικά στον κ. Δένδια και στους οικολογούντες: Να μπει κόφτης αφίξεων τουριστών επειδή κινδυνεύει η βιοποικιλότητα της χώρας! Αυτό δε θα αρέσει σίγουρα στους ξενοδόχους, αλλά τι να κάνουμε; Τόσα χρόνια το λόμπι τους έβγαζε την “ουρά” του απ’ έξω όταν επιμόνως ο γράφων προσπαθούσε να καταδείξει με επιχειρήματα ότι ΟΧΙ ο τουρισμός ΔΕΝ κινδυνεύει από τους υδρογονάνθρακες. Είχε καλέσει μάλιστα ο γράφων δημοσίως δύο φορές τους ξενοδόχους να πάρουν επισήμως θέση έναντι των fake news των οικολόγων και των πολιτικών προσώπων. Αποτελεί συνεπώς τεράστια συν-ευθύνη των ξενοδόχων η σημερινή κατάσταση στην οποία και λίγα χρήματα φέρνουν οι τουρίστες, και εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς δίνει η κατά τ’ άλλα “βαριά βιομηχανία”, και αντιμετωπίζουμε σκληρό φάσμα πράσινης ακρίβειας. Το να παίξει κάποιος τον ρόλο της κάθε “Γκρέτα” (της οποίας το “κλιματικό” κίνημα στηρίζει την πυρηνική ενέργεια, εκεί είναι το “ζουμί”, δεν το γνωρίζατε;) ώστε να είναι in fashion είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να είσαι ρεαλιστής. Ας καλέσουμε λοιπόν μία τρίτη, και τελευταία, φορά τους ξενοδόχους να πάρουν θέση έναντι των fake news που χρησιμοποιούν οικολόγοι και πολιτικοί εναντίον των υδρογονανθράκων, και να σταματήσουν να βγάζουν τη δήθεν «ουδέτερη»... ουρίτσα τους απ’ έξω. Ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις δεν υφίστανται πια. Εδώ είμαστε λοιπόν, κυρίες και κύριοι του ξενοδοχειακού λόμπι, θα παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με πολλά επιχειρήματα...».

Πηγή: neakriti.gr

Zogas_dimitris