ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Στήλη Αλατος Πεμ 27 Ιουλ 2023

Επιστολή. Δεν ξέρω αν πρέπει να την αποκαλέσουμε ‘‘διευκρινιστική’’, το βέβαιο είναι πως ξεκαθαρίζει την ήρα από το στάχυ.

Το ηθικό και το πολιτικό του πράγματος.

Μ. Χατζηάμαλλος: «Στις 7-7-2023 δικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η υπόθεση της αγοράς των δύο λεωφορείων της Δημοτικής επιχείρησης Συγκοινωνιών κατά το έτος 2011. Ο πρόεδρος του τότε διοικητικού Συμβουλίου και 4 από τα μέλη του, κατηγορήθηκαν ότι τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, ‘’διότι με την αγορά αυτή, προξένησαν βλάβη στα συμφέροντα της εταιρείας’’.  Η υπόθεση ξεκίνησε με μηνυτήρια αναφορά της επόμενης δημοτικής αρχής, 3,5 χρόνια μετά την επίμαχη αγορά. […] Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα, διότι αποδείχθηκε ότι, όχι μόνο δεν προξένησαν βλάβη, αλλά αντίθετα, η αγορά αυτών των λεωφορείων ωφέλησε πολλαπλώς την επιχείρηση. […] Ακόμη και αν η απόφασή τους αντίκειται σε τυπική διάταξη νόμου, δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα […]».

Η μήνυση έγινε λοιπόν από τον κ. Κυρίτση!

μειοδοτικοί διαγωνισμοί,

η φτήνια τρώει τον ππαρά

Μ. Χατζηάμαλλος: «Επιπλέον ανέδειξε στην πράξη, ότι θα πρέπει ο νομοθέτης να επανεξετάσει το καθεστώς των δημόσιων διαγωνισμών. […]Οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί καταλήγουν σε κινέζικα, σε Τούρκικα και άλλα αντίστοιχα προϊόντα, που είναι φθηνότερα μεν, αλλά δεύτερης ποιότητας και χωρίς σοβαρό δίκτυο υποστήριξης ανταλλακτικών. […] Ο νομοθέτης θα πρέπει να δει σοβαρά την φυσιογνωμία αυτών των διαγωνισμών. Δεν θα πρέπει να είναι ζητούμενο το φθηνό, αλλά το ποιοτικό. […] Εξάλλου αν το ζητούμενο είναι το φθηνότερο προϊόν, ιδίως στα μηχανήματα και τα οχήματα, δεν χρειάζεται να γίνονται διαγωνισμοί. Το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο, θα ανατρέχει στον τιμοκατάλογο της αγοράς και θα παραγγέλνει το φθηνότερο προϊόν του είδους, αφού έτσι και αλλιώς, αυτό θα επιλεγεί στο τέλος[…]».

Οι Δημόσιοι διαγωνισμοί, αποδεδειγμένα, αποτελούν παράθυρο ‘’δημιουργικής’’ οικονομίας. Είναι καιρός οι ΟΤΑ να εκκινήσουν επανεξέταση του πλαισίου περί ‘’μειοδοτικών διαγωνισμών’’ όπως ορθά το θέτει ο κ. Χατζηάμαλλος.

Υ.Σ.

*Μανόλης Χατζηάμαλλος, συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κω

 το επιτελικό governo σε vertigo

Στην πανδημία μας έλεγαν ότι δεν είμαστε οι μόνοι που καταγράφουμε θανάτους. Στην οικονομική κρίση με τον ανεξέλεγκτο ρυθμό στις αυξήσεις τιμών των αγαθών και της ενέργειας κρύφτηκαν πίσω από το νόμο της ελεύθερης ανταγωνιστικής οικονομίας, πριν τις εκλογές επέβαλαν το δόγμα ‘’εμείς ή το χάος’’ και τώρα με το ΧΑΟΣ τους, ομφαλοσκοπούν περί του ‘’εμείς’’!

Οι δημοσιογράφοι Εισαγγελείς δεν αναζητούν πολιτικές ευθύνες για τις φωτιές που κατακαίγουν ανεξέλεγκτα πια όλη την Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια. Αρκούνται στoν κυνισμό Μητσοτάκη ‘’φωτιές υπήρχαν και θα υπάρχουν’’,  ‘’τα Δάση πάντα θα καίγονται’’, ‘’οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν’’. Το μ όνο που επιμελώς αποφεύγουν, είναι να πουν ότι παρέλαβαν ‘’καμένη γη’’ αφού πρόκειται για τους ίδιους! Οι δημοσιογράφοι Εισαγγελείς καταπίνουν αμάσητη την τροφή των γαλάζιων εργοδοτών τους. Δεν αναζητούν πια πολιτικούς φταίχτες, μας περιγράφουν απλώς  τις καταστροφικές συνέπειες ενός εγκλήματος που συντελείται μπροστά στα μάτια όλων χωρίς πολλά ερωτηματικά που γεννιούνται, χωρίς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης - για το αν υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα, Πυροσβέστες, Υδροπλάνα, πυροσβεστικά οχήματα, επαρκής στελέχωση των Δασικών υπηρεσιών, οργανογράμματα Πυροπροστασίας από πλευράς Περιφερειών,… κι  εμείς εδώ, με τις μεγαλύτερες απορροφήσεις κονδυλίων για έργα, πληρώνουμε τον ναρκισσισμό μιας επικοινωνιακής Περιφέρειας. Σήμερα αυτοί, τρέχουν αδύναμοι, λίγοι μπροστά στα πραγματικά μεγάλα. Η Ελλάδα καίγεται, η Ρόδος καίγεται, οι Δημοσιογράφοι Εισαγγελείς φουσκώνουν το σωσίβιο σωτηρίας του πολιτικού εργοδότη τους ο οποίος όπως μας έχει συνηθίσει πια κι αφού δεν έχει Τσίπρα να τα φορτώσει-θα μας παραπέμψουν στην γνώριμη εδώ και τέσσερα χρόνια επωδό ’’θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας’’ δηλ. οι γνωστοί άλλοι εύκολοι φταίχτες, το Πυροσβεστικό Σώμα! Πρωθυπουργός (πάμε κι όπου βγει), Βουλευτές (άφαντοι) και Περιφερειάρχης (λιβανιστήρι), καλύπτονται από το  εκ προοιμίου πολιτικό άσυλο! Θα βγει κανένα συστημικό παπαγαλάκι να απαιτήσει τις παραιτήσεις τους (όπως διακαώς απαιτούσαν από την Δούρου),

ή μήπως το ‘’θέμα’’ διευθετήθηκε με την κυνική δήλωση Μητσοτάκη περί αποζημιώσεων; Στη Ν.Δ. επικρατεί έντονος προβληματισμός όπως μαθαίνουμε:

«Και τώρα, τι θα γενούμε χωρίς Τσίπρα; Ο άνθρωπος αυτός ήτο, μια κάποια λύσις».

Zogas_dimitris