Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 1 Σεπ 2023

Η κοροϊδία και η φτηνοπολιτική έχουν πιάσει ταβάνι!!! Ακόμα και οι πέτρες γελάνε… Παρ΄ όλα αυτά, όλα δείχνουν πως «περνάνε» στον κόσμο.

Παράδειγμα 1ο:

Ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, ο δήμος Κω μας ενημερώνει ότι  θα προσλάβει 18 συνανθρώπους μας «για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της πυρασφάλειας».

Με απλά λόγια, για την προστασία μας από πυρκαγιές.

Απ’ όσα δήλωσε στον «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Καμπουράκης, ο δήμος είχε ξεκινήσει νωρίς τις διαδικασίες για τις εν λόγω προσλήψεις, όμως η γάγγραινα της γραφειοκρατίας που όλοι πατάσσουν αλλά αυτή τους βγάζει τη γλώσσα, καλά κρατεί… Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα και να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης, θα λήξει με το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι, 31 Οκτώβρη… Εξού και η πολύ μικρή συμμετοχή. Μόλις 5 συνάνθρωποι ανταποκρίθηκαν.

Δεν θα επιρρίψουμε ευθύνες στο δήμο για την κοροϊδία. Αυτή ανήκει εξ ολοκλήρου στο κράτος το οποίο μας κοροϊδεύει ασύστολα, ξεδιάντροπα.

Η ευθύνη του δήμου, των νυν αλλά και των νέων υποψηφίων, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μια. Η μη αντίδραση. Δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη καταπίνουν αμάσητες τις κεντρικές αποφάσεις οι οποίες μόνο έργο δεν προσφέρουν στους δημότες. Τουναντίον. Τους τσακίζουν.

Γιατί; Διότι, κατά την άποψή μας, εάν διαφοροποιηθούν, εάν βρουν την τόλμη να αντιδράσουν, μαύρο σκοτάδι που τους έφαγε!!! Ούτε με τα κιάλια δεν θα βλέπουν το δημαρχείο… Εδώ βέβαια, κολλάει και το μέγα θέμα της αξιοπρέπειας, αλλά τι λέμε τώρα… ψιλά γράμματα.

Οπότε, ποια πυροπροστασία και γενικότερα ποια προστασία του πολίτη;

Παράδειγμα 2ο: Ενάμιση μήνα (πάλι…) πριν από τις εκλογές, η περιφέρεια μας ενημερώνει ότι, εντάσσει σε νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα (το παλιό ήταν 2014 – 2020 και το νέο είναι 2021-2027) το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) Δήμου Κω. Μάλιστα, αυτή τη φορά με διπλάσια χρηματοδότηση. Από τα 250.000 ευρώ το 2021, στα 545.000 ευρώ παραμονές εκλογών του 2023!!!

Ένα ερώτημα κι αυτό ρητορικό: Γιατί είναι «εξαφανισμένοι» οι αρμόδιοι και δεν μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποφάσεις τους μένουν στο ράφι;

Είπαμε. Ρητορικό το ερώτημα, διότι την απάντηση την έχουμε. Είτε είναι ανίκανοι, είτε λαοπλάνοι.

Και ας κλείσουμε το σημερινό μας σημείωμα με τα ψηφοδέλτια που «σφραγίστηκαν»  σήμερα τα μεσάνυχτα.

Κατ’ αρχάς, θα δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους τολμηρούς, σε όσους αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία προκειμένου να βγουν τα «κουκιά», γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα εκλεγούν. Εκτιμούμε ότι το κάνουν είτε για συναισθηματικούς λόγους, είτε για να μην βγει ο «άλλος»….

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, αυτοί στους οποίους έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια.

Δεν τους κατηγορούμε. Όχι. Έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν διότι το δούναι και λαβείν είναι εθνικό σπορ.

Κατά την άποψή μας, υπάρχει και ένα άλλο μερίδιο συμπολιτών μας που μπήκε στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Είναι οι ονειροπόλοι, οι ρομαντικοί, αυτοί που ελπίζουν πως με τη δική τους προσπάθεια ίσως κάτι αλλάξει σ΄ αυτόν τον κόσμο τον μικρό, τον μέγα…  

Τους ευχόμαστε καλή πορεία και τους αφιερώνουμε το καταπληκτικό ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη:

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ’ τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ’ αίματα!

Zogas_dimitris