ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Στήλη Αλατος Παρ 22 Σεπ 2023

Κάθε εκλογική μάχη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Δεν αξιολογείς με τα ίδια σταθμά τα δεδομένα των εθνικών εκλογών με αυτά της Αυτοδιοίκησης. Στην πρώτη περίπτωση επιλέγεις με ιδεολογικά κριτήρια και στη δεύτερη υπεισέρχεται το στοιχείο της προσωπικής σχέσης. Ωστόσο το αποτέλεσμα κάθε εκλογικής αναμέτρησης, επιθυμείς να αντικατοπτρίζει την πρόθεση της ψήφου σου. Η λογική αντιμέτωπη με την ζοφερή πραγματικότητα. Οι τελευταίες εκλογές (εθνικές) το κατέδειξαν επιβάλλοντας -ως επιλογή- τη ζοφερή πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση Αρίστων Ανίκανων, παλινδρομούν στις πολιτικές- ιδεολογικές τους Συμπληγάδες, έρμαια σε διαρκείς προσκρούσεις από βράχο σε βράχο. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ παρά την μεθοδευμένη ωραιοποίηση της εικόνας της χώρας, απογύμνωσε την πολιτική του και τον αμφισβητεί πια ανοιχτά σε όλα τα πεδία, μα κυρίως στην οικονομία. Πλήρης κυβερνητικός αποσυντονισμός και ανοιχτά μέτωπα που καλύπτονται με υποσχέσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Η συνταγή βλέποντας και κάνοντας βρέθηκε επιτυχημένη κι έτσι υιοθετείται να συνεχιστεί.

Υποχρεωτική ασφάλιση των οικοπέδων, αύξηση του φόρου διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία (από 1 σε 6ευρώ), αποποίηση κάθε υποχρέωσης του Κράτους από τα φυσικά φαινόμενα (γαργάρα οι γαλάζιοι ξενοδόχοι). Συμμετοχή των πολιτών με άμεσο χαράτσι για την αντιμετώπιση προβλημάτων της ‘’κλιματικής αλλαγής’’. Διαρκής η υποτίμηση του ελληνικού ευρώ. Τριάντα τοις εκατό η απώλεια αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων. Η Ατομική Ευθύνη τώρα εδραιώνεται! Κάτι θα είχατε ακούσει για την ‘’κρυφή ατζέντα’’ Μητσοτάκη αλλά… του είχατε απόλυτη εμπιστοσύνη!

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμοι και Περιφέρειες, παραπαίδια της κεντρικής εξουσίας, χωρίς ρόλο και πόρους, χρησιμοποιούνται ως συνένοχοι στις αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης - υπέρμαχο του Επιτελικού Κράτους. Αποδέχτηκαν να υλοποιούν πολιτικές της κρατικής μηχανής έχοντας απεμπολήσει το διεκδικητικό πλαίσιο για ενδυνάμωση και το Αυτοδιοίκητό τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα η επιλογή των πολιτών περνά σε άλλο μονοπάτι από εκείνο του καλύτερου διαχειριστή μιας υποτελούς λειτουργίας όπου η δική τους φωνή πνίγεται, ακυρώνεται. Κυρίαρχος εδώ, είναι πια ο Βουλευτής, κατά το ‘’κατόπιν ενεργειών μου’’- ορισμός που επανήλθε ως ‘’Δημοκρατικός Προγραμματισμός’’!

Οι παρατάξεις έχουν διαμορφώσει τα ψηφοδέλτιά τους και τώρα επικρατεί η περίοδος των συγκρίσεων. Έργα με το χιλιόμετρο ή το εκτάριο μπαίνουν στο ζύγι που ο καθένας έχει ρυθμίσει με το δικό του μέτρο. Ο πολίτης όμως δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα. Μέρες και έργα υποψηφίων, υπάρχουν. Βίος και πολιτεία των επικεφαλής, τους ακολουθούν. Παραμύθια χωρίς Λύκο δεν υπάρχουν. Έως τις οκτώ του Οκτώβρη, θα ακούσουμε πολλά. Περίεργα, αναληθή, ανακριβή, περιτυλιγμένα σε φανταχτερή συσκευασία. Το νησί χρειάζεται συγκροτημένους ανθρώπους στη διοίκηση και διαχείριση. Μας φτάνει ένας Μητσοτάκης!

Vertigo στον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς

Πρόεδρος ή Μάνατζερ;

Η αστικοποίηση της τάξης που εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά μια απλή αμφιβολία που γεννήθηκε μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών. Οι τρέχουσες εσωκομματικές εργασίες έδειξαν ότι το Αριστερό DNA του χώρου έχει προσβληθεί σοβαρά από τη νόσο του ‘’Αστισμού’’ και μ’ αυτό το κριτήριο επιλέγει πλέον πρωθυπουργούς ως κοινωνία και προέδρους στα κόμματα. Η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή με την ανάδειξη προϊόντος συσχετισμών όπως αυτοί θα προκύψουν μέσα από τις αθρόες μετακινήσεις των μελών των υποψηφίων που έμειναν εκτός της κούρσας διαδοχής. Το επικοινωνιακό πεδίο θα διαμορφώσει τους τελικούς συσχετισμούς. Ελπίζουμε ότι τα Αριστερά φαιά κύτταρα θα επιβιώσουν σ’ αυτό το ιδεολογικό σφυρηλάτημα.  

Η εκλογή -επιλογή νέου προέδρου είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση απ’ ότι ορισμένοι (που λίγη σχέση έχουν με την Αριστερά) την έκαναν να φαίνεται. Όσοι τους παραχώρησαν έδαφος, ανέλαβαν μεγάλα ρίσκα. Φούσκωσαν τον ασκό του Αιόλου.  

Zogas_dimitris