ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 6 Οκτ 2023

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στη χώρα – και εννοούμε αρνητικό, όπως λ.χ. φωτιές, πλημμύρες, ακρίβεια κ.ά. – το κράτος, η περιφέρεια και ο δήμος. Ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες, οι διπλανοί ή και οι μακρινοί πόλεμοι, οι ασυνείδητοι πολίτες… Πάντως, όχι «αυτοί».

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κάθε νυν και εκ νέου υποψήφιος, αντί να πει τι έκανε, τι δεν έκανε και να αναλύσει το πρόγραμμά του, αναλώνεται στο να κατηγορεί τον… προηγούμενο. Κι ας έχουν περάσει τέσσερα συναπτά έτη.

Επίσης, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όποιος «κερδίσει», υποστηρίζει ότι παρέλαβε «καμένη γη»…

Συμπερασματικά, η γη μας γι αυτό δεν μπορεί να πάρει τ’ απάνω της. Είναι

συνεχώς… καμένη.

Αστειότητες και μάλιστα κρύες.

Όμως, πώς μπορεί κάποιος σκεπτόμενος και υποψιασμένος συνάνθρωπος να μην σκεφτεί ή να μην καταλήξει στο συμπέρασμα πως, το μόνο «καμένο» της υπόθεσης είναι το μυαλό μας;

Την Κυριακή θα ψηφίσουμε τον/την αρεστό/στη που θα μας διοικήσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διευκρίνιση. Δεν θεωρούμε ανεύθυνους όσους δεν ψηφίζουν. Διαφωνούμε, αλλά μέχρι εκεί. Η αποχή είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα το οποίο ουδείς ακουμπά.

Αν υπολογίσουμε τον αριθμό των ψηφοφόρων της χώρας μας και το πόσοι ψήφισαν το κυβερνόν κόμμα, θα αντιληφθούμε – θέλοντας και μη… - ότι, ούτε το ένα τέταρτο δεν την έχει επιλέξει.

Εν πάσει περιπτώσει, το σημαντικό κατά την άποψή μας είναι πως, όσο περνούν τα χρόνια αντί να προοδεύουμε ως κοινωνίες, πάμε πίσω.

Δεν είναι απλό. Είναι ζήτημα που οφείλει η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με την «ανθρώπινη συμπεριφορά» να αναλύσει, μπας και βγάλουμε κάποια άκρη.

Δεν είναι απλό. Το γεγονός ότι, στην Κω (και όχι μόνο…) διεκδικούν το δήμο τρεις παρατάξεις, είναι πρόβλημα κοινωνικό. 

Δεν είναι απλό. Το γεγονός πως, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θ. Νικηταράς και Γ. Κυρίτσης «ίδρωσαν» για να καταφέρουν να πείσουν συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά τους, κάτι «φωνάζει».

Στην Κ. Μακρή δεν αναφερόμαστε, διότι εκεί τα «κουκιά» είναι δεδομένα, αν και σε τούτες τις εκλογές διαφαίνεται μια αύξηση του ποσοστού της. Ίσως λόγω της παραίτησης του «Οράματος», ίσως λόγω της απογοήτευσης και από τους δύο «αιωνίους», ίσως…

Δεν είναι απλό. Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν συνάνθρωποι ανίδεοι για τη λειτουργία του δήμου. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά αρνητικό. Εάν έχουν όρεξη, θα μάθουν γρήγορα. Το ζήτημα είναι πόσοι από αυτούς έχουν όρεξη; Και ακόμα χειρότερα, πόσοι από αυτούς έχουν στο νου τους μόνο την προσφορά και όχι το ίδιο συμφέρον;

Πόσα έχουν γραφτεί  για το «καλό παιδί που έφερε την ηρεμία στο νησί» (Θεοδόσης Νικηταράς) και για το «κακό παιδί που εκδικείται και τιμωρεί» (Γιώργος Κυρίτσης)!!!

Δεν είναι απλό. Κατά την άποψή μας, δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» δήμαρχοι, τουλάχιστον με την «ερμηνεία» που δίνουν όσοι ασχολούνται. Όπως έχουμε ξαναγράψει, όλοι το καλό του τόπου μας θέλουν. Διαφέρουν όμως ως προς την συμπεριφορά και το σθένος. Διαφέρουν ως προς τις προτεραιότητες που θέτουν. Διαφέρουν ως προς το πόσο «ανεξάρτητοι» είναι για να αποφασίζουν εκείνοι και όχι κάποιοι άλλοι. Διαφορές υπάρχουν και οι περισσότερες είναι ευδιάκριτες.

Άρα, ο καθένας μας κάνει την επιλογή του. Είθε, να μην μετανιώσουμε…

Υ.Γ.: Οφείλουμε να αναφέρουμε πως, ο «Σ» ζήτησε συνέντευξη από όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Κω. Ανταποκρίθηκαν η Κ. Μακρή και ο Γ. Κυρίτσης. Ο Θ. Νικηταράς ούτε καν απάντησε στην κλήση μας.

Επίσης, να αναφέρουμε πως, ζητήσαμε και από τον νυν έπαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Καμπανή συνέντευξη. Η απάντησή του ήταν πως, «η ομάδα του αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στο Βήμα της Κω». Του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία.

Να σημειώσουμε επίσης πως, μας ζητήθηκε να στείλουμε γραπτώς τις ερωτήσεις για να μας τις απαντήσει. Αρνηθήκαμε.

Αυτά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Zogas_dimitris