ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Δευ 6 Νοε 2023

Διαβάζουμε, ακούμε ή προσπαθούμε να το κάνουμε, αλλά κάτι πολύ δυνατό «κλωτσάει» μέσα μας. Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, πρωτοσέλιδο στον τύπο.

Οι εικόνες που μεταφέρονται εκτός των τειχών, ακόμα και οι «φτιαγμένες», οι «πειραγμένες», οι «διαπιστευμένες», δείχνουν την ανθρώπινη αγριότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να ζουν χωρίς νερό;

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να ζουν χωρίς φαγητό;

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να βλέπουν τα παιδιά  τους, τους δικούς τους, άλλους συνανθρώπους τους, να διαμελίζονται από τις βόμβες;

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να ζουν υπό το βάρος απειλής από την πρώτη μέρα που γεννιούνται και για όλη τους τη ζωή;

Ναι, είναι δυνατόν. Πάντα ήταν. Ο πόλεμος είναι θηριωδία. Και τους πολέμους τους δημιουργούν εγκληματικά, αρρωστημένα μυαλά.

Διαβάζουμε: «Ο πόλεμος είναι η έσχατη και πιο ολοκληρωτική μορφή ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ αντιμαχομένων. Ο πόλεμος διεξάγεται με τη χρήση βίας, ανάμεσα σε έναν ή και περισσότερους αντιπάλους. Οι περισσότεροι πόλεμοι είναι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ κρατών, κρατικών οντοτήτων ή εθνοτικών ομάδων.  Ωστόσο, πόλεμοι διεξάγονται και μεταξύ άλλων αντιπάλων.

Ενώ μερικοί μελετητές θεωρούν τον πόλεμο ως μια καθολική και προγονική πτυχή της ανθρώπινης φύσης, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων κοινωνικοπολιτιστικών ή οικολογικών συνθηκών». 

Στο δια ταύτα.

Στη Γάζα, όπως αναφέρεται, ζουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, και σχεδόν το 50% είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Ο αποκλεισμός τους έχει αφήσει χωρίς νερό, τρόφιμα ή καύσιμα.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αυτό είναι παράνομο. Δυστυχώς όμως, το διεθνές δίκαιο δεν αφορά σε όλους, δεν ισχύει και δεν εφαρμόζεται για τους αδύναμους… Αποτελεί άλλοθι για τους ισχυρούς της γης.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από «πηγές» που δεν αμφισβητούνται, όπως λ.χ. οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στα νοσοκομεία χειρουργούνται τραυματισμένοι άμαχοι χωρίς αναισθησία!!!  

Πόσα ακόμα που μόνο να υποψιαστούμε μπορούμε. Βιασμοί, κακοποιήσεις, εκμετάλλευση…

Κατά την άποψή μας – και όχι μόνο τη δική μας – το όλο θέμα αφορά στην τιμωρία ενός ολόκληρου λαού και όχι μεμονωμένα κατά μιας «οργάνωσης».

Δεν θα προβούμε σε ανάλυση. Ο καθένας πιστεύει ό,τι τον βολεύει ανάλογα με την παιδεία του, τους αξιακούς του κώδικες, κ.λ.π., κ.λ.π. Άλλωστε, την «ιστορία» τη  γράφουν οι νικητές, ενίοτε παραποιημένη…

Απλά, θα μεταφέρουμε την έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο.  «Την άμεση κατάπαυση του πυρός για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι στη Γάζα και να επιτραπεί η είσοδος των επιτακτικά αναγκαίων ανθρωπιστικών προμηθειών». 

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δυναμικότερη δράση για να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία. Άνθρωποι σκοτώνονται και εκτοπίζονται βίαια από τα σπίτια τους, ενώ το νερό και τα καύσιμα τελειώνουν. Η θηριωδία συμβαίνει σε κλίμακα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ η Γάζα» αναφέρουν. 

Ο Δρ. Mohammed Obeid, χειρουργός των ΓΧΣ στη Γάζα, περιέγραψε τα εξής: «Τα νοσοκομεία έχουν πλημμυρίσει από ασθενείς, ακρωτηριασμοί και χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται χωρίς κατάλληλη αναισθησία και τα νεκροτομεία έχουν πλημμυρίσει από πτώματα».

Φρίκη!!!

«Αβοήθητοι άνθρωποι υφίστανται φρικτούς βομβαρδισμούς. Οι οικογένειες δεν έχουν πουθενά να τρέξουν ή να κρυφτούν, καθώς η κόλαση εξαπολύεται εναντίον τους. Χρειαζόμαστε άμεση κατάπαυση του πυρός», λέει ο Δρ. Χρήστος Χρήστου, Διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Το νερό, τα τρόφιμα, τα καύσιμα, οι ιατρικές προμήθειες και η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα πρέπει να αποκατασταθούν επειγόντως».

«Εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη πολιορκία, μια συλλογική τιμωρία που απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. 

Οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να εμποδίζουν την είσοδο καυσίμων στη Γάζα, τα οποία είναι απαραίτητα για την τροφοδοσία των νοσοκομείων καθώς και των μονάδων αφαλάτωσης που παράγουν καθαρό πόσιμο νερό».

Και η «ζωή» συνεχίζεται…

Zogas_dimitris