ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 29 Δεκ 2023

Διαβάσαμε στον αθηναϊκό Τύπο ότι, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica και πως δημιουργείται νέος πόλος στον χώρο της ιδιωτικής υγείας με αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ του «οικονομικού ταχυδρόμου», αναφέρονται τα εξής:

«Σε καταρχήν συμφωνία ήρθε η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, με την Farallon, για την εξαγορά του βασικού κορμού του Ομίλου EUROMEDICA, μετά την απόσχιση των Διαγνωστικών Κέντρων. Η εξαγορά αφορά 6 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, 1 Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες Προμηθειών, Πληροφορικής και Εκμετάλλευσης Ακινήτων. Στόχος της εξαγοράς είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας. Ο νέος αυτός όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του».

Εάν στο παραπάνω προσθέσουμε και τις ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ καθώς και το τι θα αλλάξει σε νοσηλείες και διαγνωστικές εξετάσεις το 2024, εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως, ο πολίτης τούτου του τόπου, είτε θα βάζει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του είτε θα πεθαίνει.

Το νέο τραγικό περιστατικό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής», 85χρονη μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ρόδου στην οικία της με επαγγελματικό αυτοκίνητο – κλούβα, διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Η 85χρονη η οποία είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες στην καρδιολογική κλινική του  νοσοκομείου Ρόδου, πήρε εξιτήριο και έπρεπε να μεταβεί στο σπίτι της.

Όπως κατήγγειλε στη «Ροδιακή» η οικογένειά της, η περιπέτεια της 85χρονης μητέρας τους (είχε υποστεί εγκεφαλικό), ξεκίνησε όταν πήραν το εξιτήριο και έπρεπε να τη μεταφέρουν στο χωριό Σάλακος όπου διέμεναν.

«Όταν την κατεβάσαμε με το καροτσάκι στην είσοδο, ζητήσαμε από τους αρμόδιους να καλέσουν ασθενοφόρο για να την πάμε στο σπίτι της. Μας είπαν όμως ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τέτοια περιστατικά! Θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να ευσταθεί και πήραμε εμείς το 166 και το ΕΚΑΒ. Τότε, μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια διακομιδή. Μας είπαν για απεργία και διάφορα τέτοια που δεν μας αφορούν εμάς. Κάποιοι άλλοι μας συμβούλευσαν να καλέσουμε ιδιωτικό ασθενοφόρο και να πληρώσουμε. Προσπαθήσαμε αλλά μας είπαν κι από κει ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο για χθες. Βρεθήκαμε σε απόγνωση! Πως να βάλουμε μια γυναίκα, τέτοιας ηλικίας και με τέτοια πάθηση να συμβατικό αυτοκίνητο; Έτσι λοιπόν, υποχρεωθήκαμε να πάμε τη μητέρα μας με το επαγγελματικό αυτοκίνητο – κλούβα, αφού βάλαμε ένα πρόχειρο στρώμα στο πίσω μέρος!».

Αμέσως μετά, εξέδωσε δελτίο τύπου το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι κύρια αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό. Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων. Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επειγόντων περιστατικών. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια. Στερέψαμε.

Zogas_dimitris