ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 16 Φεβ 2024

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, στο νοσοκομείο Κω καλύφθηκαν όλες οι θέσεις, σε όλους τους τομείς (κλινικές, τμήματα, κ.λ.π.), επί τρία. Δηλαδή, κάθε τομέας έχει, τουλάχιστον, τρεις γιατρούς με το αντίστοιχο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Παράλληλα, εξοπλίστηκε με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε οι κάτοικοι του όμορφου νησιού σας να μην εξαναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας ή της αλλοδαπής για να θεραπευτούν. 

Να σημειωθεί ότι, διατέθηκαν άλλα τρία ασθενοφόρα και ακόμα δύο μηχανές στο ΕΚΑΒ στελεχωμένα με τους αντίστοιχους διασώστες. Η υπηρεσία θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την κάλυψη όλων των περιστατικών από την μια άκρη του νησιού έως την άλλη.. 

Επίσης, εγκρίθηκαν οι θέσεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων με το αντίστοιχο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια. Η λειτουργία του, μετά την απαραίτητη ανακαίνιση και αντικατάσταση ιατρικών μηχανημάτων, θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2024 και ώρα 10:00. Το κέντρο θα διαθέτει και ασθενοφόρο.

Τέλος, η ΤΟΜΥ καταργείται και η δομή επανέρχεται στην πρότερη λειτουργία της, ήτοι, ΙΚΑ Κω, στελεχωμένη με όλες τις ειδικότητες και με το αντίστοιχο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Στο χώρο, μετά την απαραίτητη ανακαίνιση, θα λειτουργούν και τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό) τα οποία ουδέποτε είχαν λειτουργήσει.

Μετά από όλα αυτά, επιτέλους, κάθε ιατρική βαθμίδα θα ασχολείται με τα του οίκου της. Το νοσοκομείο με την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το ΙΚΑ με την πρωτοβάθμια και το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, θα παρέχει αυξημένη φροντίδα υγείας, αφού θα έχει τη δυνατότητα και μικροεπεμβάσεων.

Μετά τιμής

Υπουργείο Υγείας, πάντα στην υπηρεσία του πολίτη».

Μοιάζει με φάρσα και όντως φάρσα είναι και μάλιστα κακόγουστη. Όμως, καταδεικνύει για μια ακόμα φορά την φτώχεια μας, πνευματική αλλά και κυριολεκτική.

Αυτή την άποψή μας, περί «φτώχειας», ενισχύει και η «είδηση» που μας ήρθε από τον δήμο Κω. «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Κω» γράφει και αντί να μας προκαλέσει μια, έστω μικρή, ανακούφιση, χτύπησε κατ’ ευθείαν την αξιοπρέπειά μας και τη νοημοσύνη μας.

Τι εννοούμε.

Γράφει μεταξύ άλλων το σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Κω:  «Δωρεάν ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του νησιού μας, διοργανώνει ο Δήμος Κω σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντιμάχειας, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 15:30» … «Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά, από τον καταυλισμό Αγίου Βασιλείου, στο Δημοτικό Ιατρείο Κω» και αναφέρει σειρά εξετάσεων.

Σημειώνει δε ότι, «Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με: την 2η ΔΥ.ΠΕ., την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Παθολογική - Προπαιδευτική κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Γ.Ν. Κω, τον Ι.Σ. Κω, το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κω» και καταλήγει:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες δράσεις, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, έχουν υλοποιηθεί στην Κω τα προηγούμενα χρόνια, συνδράμοντας άπορους, ανασφάλιστους και ευάλωτους συμπολίτες μας».

Μετά από όλο αυτό, ποιος είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί με την άποψη που συγκαταλέγει την Κω στις τριτοκοσμικές περιοχές; Ποιος νοήμων άνθρωπος πιστεύει πως, τα γκλαμουράτα ξενοδοχεία, εστιατόρια ή άλλες «τουριστικές παροχές» κατατάσσουν τον τόπο μας στους ανεπτυγμένους;

Εάν εξαφανιστεί ως δια μαγείας αυτή η επίπλαστη γκλαμουριά, τι θα απομείνει;

Όσο για το ότι, «ανάλογες δράσεις, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, έχουν υλοποιηθεί στην Κω τα προηγούμενα χρόνια» αυτό που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως, μόνο ως άλλοθι το εκλαμβάνουμε. Ένα άλλοθι για την συνεχιζόμενη κατρακύλα των δομών φροντίδας υγείας του νησιού μας, για την οποία δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε οι αιρετοί μας, ούτε εμείς.

Zogas_dimitris