ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 1 Μαρ 2024

Σήμερα, Πέμπτη 29/2/2024, πραγματοποιείται η 1η  ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής μας αρχής. Με δεδομένο πως, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει μόνο ένα θέμα (ερώτηση προς τη δημοτική αρχή) και εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα θέματα (ερωτήσεις) διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που θα συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη, αντιλαμβάνεται ο καθείς πως, όλα γίνονται για το θεαθήναι.

Μια ειδική συνεδρίαση κοροϊδία για εμάς τους πολίτες. Δεν θα γίνουμε σοφότεροι περί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής από την εν λόγω συνεδρίαση, όπως άλλωστε και από τις τακτικές συνεδριάσεις του σώματος.
Εν κατακλείδι, ο σύμβουλος θα θέτει την ερώτηση, θα απαντά ο κάθε φορά αρμόδιος (!!!) και πάμε παρακάτω.

Αίσθηση μας προκαλεί – αν και πλέον τίποτε δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση – πως, από τα δέκα θέματα των δημοτικών συμβούλων, τα επτά τίθενται από συμβούλους της πλειοψηφίας. Ουδέν μεμπτό μέχρι εδώ. Όμως, διαβάζοντας τις ερωτήσεις, έχουμε την αίσθηση, για να μην πούμε την βεβαιότητα και κατηγορηθούμε για… αντιπολίτευση (ναι, το έχουμε ακούσει και αυτό…), ότι, «στρώνουν χαλί» στον ίδιο τους τον εαυτό. Ήτοι, να θριαμβολογήσουν για το έργο και τις ενέργειές τους, χωρίς τη δυνατότητα αντιπαράθεσης.

Για παράδειγμα, τι παραπάνω από όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα θα ακούσουμε για την τουριστική πολιτική του δήμου, για τις σχολικές αίθουσες, για την ΚΩΑΝ, τα θερμά, τις προτεραιότητες για τον αθλητισμό, την επέκταση της μαρίνας και του μόλου, το ΕΕΕΕΚ;  Αυτά είναι, εν πολλοίς, τα ζητήματα που θα θέσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κάποια εκ των οποίων αποτελούν και κομμάτι της δικής τους αρμοδιότητας!!!

Οι δε των παρατάξεων της μειοψηφίας, θα ρωτήσουν, για το νέο νεκροταφείο Κεφάλου για τη μελέτη που αφορά στην αντιμετώπιση διάβρωσης της ακτογραμμής στο Καμάρι Κεφάλου και για το 3ο δημοτικό σχολείο.

Εν πάσει περιπτώσει, θα υποστούμε και αυτή τη βάσανο, αφού αυτά προβλέπει ο αγαπητός νόμος του αγαπητού μας κράτους, τον οποίο νόμο κάνουν γαργάρα οι αυτοδιοικητικοί μας…

Επί της ουσίας τώρα.

Ο δήμος μας χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνεται από αρμοδιότητες και προσωπικό. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την περιφέρεια (επέκταση της κρατικής διοίκησης) η οποία λύνει και δένει ανάλογα με τις διαθέσεις της εκάστοτε περιφερειακής αρχής και τις σχέσεις της με τους δημάρχους. Ο δήμος ακολουθεί τη «ρότα» που χαράζουν άλλοι. Δεν αντιδρά, δεν αντιστέκεται. Το αυτό και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, το ίδιο και η Κεντρική Ένωση Δήμων. Λειτουργούν με κομματικά κριτήρια και υπό «εντολές».

Επικρατεί επίσης και το εξής οξύμωρο, κατά την άποψή μας. Το ότι, κάποιοι πιστεύουν πως η επιχειρηματική τους ή επιστημονική τους οξύνοια (όσοι και εάν διαθέτουν…) τους κάνει αυθεντία σε άλλα θέματα, όπως λ.χ. στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, κ.λ.π. κ.λ.π.

Έχουμε χάσει κάθε μέτρο.

Ένα μικρό, ελάχιστο, παράδειγμα της πολιτικής μας φτώχειας θα αναφέρουμε: Δεν είναι δυνατόν να τολμούν, να έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη και όλα αυτά τα «νόστιμα» την ώρα που αυξάνονται και πληθύνονται τα σχολικά γεύματα!!! Το υπουργείο θριαμβολογεί ότι, οι δήμοι της χώρας στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα αυξάνονται από 133 σε 153!!! Δηλαδή, περίπου το 50% των 332 δήμων της χώρας!!! Μάλιστα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη,  δήλωσε μεταξύ άλλων: «… Πιστεύουμε πολύ στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων καθώς εκτός των άλλων, βοηθάει τα παιδιά να αποκτούν από μικρή ηλικία, υγιεινές συνήθειες στο φαγητό».

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Κατά την άποψή μας, η όλη κατάσταση μοιάζει με έναν απλό εφιάλτη αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα ή η κανονικότητα όπως μας έλεγαν…  

Zogas_dimitris