ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Η άκρατη παροχολογία (λαγούς με πετραχήλια) όσο πλησιάζουμε προς τις πρώτες εκλογές, δείχνουν ξεκάθαρα άγχος και φόβο για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όσο για την ακρίβεια και την πιστότητα ή αξιοπιστία των λόγων τους, μην περιμένετε και πολλά (ο ένας ξέχασε το μεταναστευτικό που είχε ως σημαία και το "γκρέμισμα" του φράχτη και υποδύεται τον... Αντρέα των παιδικών του χρόνων με τα χέρια στην ανάταση, το "συμβόλαιο με το λαό" και την "αλλαγή"... Ο άλλος σαν "λευκός σίφουνας" μετά από τόσους λεκέδες, υπόσχεται "ξεφόρτωμα" του τέλους επιτηδεύματος και μείωση ΦΠΑ, Αλλά στο τέλος της άαλλης τετραετίας... Σαν τις "καλύτερες δουλειές" που είχε υποσχεθεί το '19 και δεν ήρθαν ποτέ, με την υγεία και την παιδεία να πιάνουν..."πάτο").

Η εικόνα της όποιας «άνετης νίκης» και "επικράτησης", έχει πάει «περίπατο».

Η στρατηγική τους είναι φυσικά να πειστούν… οι αναποφάσιστοι. Διότι αυτοί παραμένουν ο άγνωστος «Χ» σε αυτές τις εκλογές που δεν μπορούν οι δημοσκοπήσεις να τους «διαβάσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, και ενώ μόλις πριν από 10 μέρες έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό του πρόγραμμα, χθες από την Ελευσίνα έκανε 3 νέες προεκλογικές και τραβηγμένες από τα μαλλιά εξαγγελίες, ενώ σε συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ. μείωση που μόλις την προηγουμένη εβδομάδα απέρριπτε κατηγορηματικά, με το σκεπτικό ότι δεν φτάνει στον καταναλωτή αλλά στερεί έσοδα από το Δημόσιο. Εγκαλώντας μάλιστα  τον ΣΥΡΙΖΑ, που στο δικό του πρόγραμμα προβλέπει μείωση, για το πού θα βρει να καλύψει τα έσοδα από τον ΦΠΑ.

Και φυσικά ο αστάθμητος παράγοντας και για τους δύο βασικούς διεκδικητές της εξουσίας είναι η νέα γενιά και ειδικότερα οι νέοι ψηφοφόροι, που υπολογίζονται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Και οι νέοι, μετά τα Τέμπη, αισθάνονται οργή, απελπισία και ντροπή, σύμφωνα με όλες τις έρευνες.

Αποδίδουν πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα, αποδοκιμάζουν την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και δηλώνουν σε ποσοστό 82,1% ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Και παρότι δεν υπάρχουν δημοσκοπικά στοιχεία για την ψήφο τους, είναι προφανές από την έρευνα ότι αποδέκτης δεν θα είναι η Νέα Δημοκρατία, ενώ η μη ιδεολογική τοποθέτηση τους δεν σημαίνει κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο… εκλεκτός της «καρδιάς» τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Eteron – Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, με τίτλο «Η Νέα Γενιά μετά τα Τέμπη»:

–  Η οργή (43,7%) είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που νιώθουν οι νέοι και οι νέες, ενάμιση μήνα μετά το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ακολουθεί η απελπισία (19,7%) και το αίσθημα της ντροπής (17,4%).

–  Η νέα γενιά δεν αποδέχεται ότι η ευθύνη για το δυστύχημα περιορίζεται σε λάθος του σταθμάρχη, αλλά αποδίδει πολιτικές ευθύνες. Το 59,5% απαντά ότι την ευθύνη φέρει η τωρινή κυβέρνηση, το 58,3% όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μόλις το 13,1% απαντά ότι ο σταθμάρχης φέρει κυρίως την ευθύνη.

Θα ψηφίσουν στις εκλογές, αλλά τι;

Επιπλέον, από τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύεται μια σχετικά προοδευτική τοποθέτηση των νέων, ενώ ο νεοφιλελευθερισμός καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας (4,3%).

Την ίδια στιγμή, όμως, το 22,2% απαντά «καμία ιδεολογία, πιστεύω στο άτομο», ενώ ένα 19,3% συγκεντρώνει το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Και το σημαντικότερο, σε αντίθεση με όσους πίστευαν πως η αντίδρασή τους θα ήταν η αποχή, το 82,1% των νέων δηλώνει ότι σκοπεύει να ψηφίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, το 77,5% σκοπεύει να ψηφίσει και σε ενδεχόμενη δεύτερη κάλπη, εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις προσεχείς εκλογές.

Μετά τις εκλογές η νέα παράταξη στο Δήμο Κω

Καταλύτης και για τα τοπικά οι βουλευτικές εκλογές. Περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα για να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της νέας παράταξης στον δήμο Κω, με ήδη συγκροτημένο πυρήνα στελεχών και εναλλακτικές, ενώ υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο να πουν το τελικό "ναι" στην μία ή στην άλλη παράταξη των δύο μέχρι σήμερα "μονομάχων" περιμένοντας το τελικό καταστάλαγμα από το μεγάλο ανακάτεμα της "κουτάλας"...

* Με την ευκαιρία: Ας θυμηθούμε τι έγραφε για τις εκλογές και τους πολιτικούς ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πριν από έναν αιώνα και βάλε, λες και περιγράφει το σήμερα:

«Ἡ γενεαλογία τῆς πολιτικῆς εἶναι συνεχὴς καὶ γνησία κατὰ τοὺς προγόνους. Ἡ ἀργία ἐγέννησε τὴν πενίαν. Ἡ πενία ἔτεκε τὴν πεῖναν. Ἡ πεῖνα παρήγαγε τὴν ὄρεξιν. Ἡ ὄρεξις ἐγέννησε τὴν αὐθαιρεσίαν. Ἡ αὐθαιρεσία ἐγέννησε τὴν λῃστείαν. Ἡ λῃστεία ἐγέννησε τὴν πολιτικήν. Ἰδοὺ ἡ αὐθεντικὴ καταγωγὴ τοῦ τέρατος τούτου. Τότε καὶ τώρα, πάντοτε ἡ αὐτή. Τότε διὰ τῆς βίας, τώρα διὰ τοῦ δόλου… καὶ διὰ τῆς βίας. Πάντοτε ἀμετάβλητοι οἱ σχοινοβάται οὗτοι, οἱ Ἀθίγγανοι, οἱ γελωτοποιοὶ οὗτοι πίθηκοι (καλῶ δὲ οὔτω τοὺς λεγομένους πολιτικούς). Μαῦροι χαλκεῖς κατασκευάζοντες δεσμὰ διὰ τοὺς λαοὺς ἐν τῇ βαθυζόφῳ σκοτίᾳ τοῦ αἰωνίου ἐργαστηρίου των… » (Οι έμποροι των εθνών)

Τουρκία: Πιθανή ήττα Ερντογάν θα είναι «πολιτικό πραξικόπημα της Δύσης» με ό τι αυτό συνεπάγεται...

Κι όλα αυτά ενώ, στην Τουρκία εκφράζουν φόβους ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις ανάλογες με εκείνες στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ και την επιδρομή οπαδών του στο Καπιτώλιο, αλλά και στη Βραζιλία με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι, αν η διαφορά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου είναι της τάξεως του 0,5%-1%, είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, οδηγώντας έτσι την Τουρκία σε αχαρτογράφητα και πολύ επικίνδυνα νερά.

Πρώτος εκφραστής του αφηγήματος αυτού δεν ήταν άλλος από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε ότι «η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η de facto απόπειρα πραξικοπήματος. Η 14η Μαΐου είναι η απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι τόσο ξεκάθαρο».

Προσπαθούν δηλ. να διαμορφώσουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο ένα δυσμενές για αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ένα «πολιτικό πραξικόπημα της Δύσης».

Zogas_dimitris