Ακούγοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες -όχι μόνο από τον Κ. Μητσοτάκη. αλλά κυρίως από αυτόν που στοχεύει στην αυτοδυναμία- με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του στα νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου (όχι φυσικά της Κω για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους) μας έρχεται στο μυαλό η ατάκα πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε τις προεκλογικές εξαγγελίες σαν " τα γλυκόλογα που λέει ο άντρας στη γυναίκα για να τη ρίξει..."

«ΘΑ λύσουμε -θα κόψουμε αν χρειάζεται- τον “γόρδιο δεσμό” της στελέχωσης των νησιών μας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Και βέβαια, ΘΑ ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα των διακομιδών μας, στην περίπτωση που χρειάζεται κάποιος να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο (και αυτο θα γίνει με ελικόπτερα όπως εξήγησε μια μέρα μετά ο Κ. Μητσοτάκης στο δελτίο του Star:

Επιγραμματικά, το σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν σε:

Πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών (αυτό το ακούμε χρόνια και ούτε στην πανδημία με τους τόσους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ έγινε).

Αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων (να το δούμε για να το πιστέψουμε).

Δαπάνη επιπλέον πόρων για την υγεία (έτσι κι αλλιώς "τσάμπα" είναι).

Αξιοποίηση ελικοπτέρων για διακομιδές από ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές (τώρα "σωθήκαμε").

Ενίσχυση της τηλε-ιατρικής (εμπρός-πίσω στην εποχή του μακαρίτη Τ. Αλιφέρη).

Πρόσθετα επιδόματα στο υγειονομικό προσωπικό).

Τα τελευταία (επιδόματα) ελπίζουμε να μην είναι σαν τα "καλοκαιρινά μπόνους" Πλεύρη ο οποίος αθεόφοβος αμέσως μετά το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό με το θάνατο της γυναίκας σε καρότσα δήλωσε ότι "δεν συμφέρει στα νησιά τουριστικούς προορισμούς για μερικούς μήνες να φτιάξουν δομές υγείας που να δουλεύουν όλο το χρόνο..." Και οι όποιες απώλειες ανθρώπων όπως πρόσφατα θα είναι όπως πολύ σωστά σχολιάστηκε στον τύπο "παρά-Πλεύρες".

Εντωμεταξύ όπως ανακοινώθηκε μέχρι τότε.... Με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ ασθενοφόρα των ΕΔ θα καλύπτουν περιστατικά στα νησιά (και στην Κω).

Και πάλι καλά να λέμε. Διαβάζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο στην Χίο (με σαφώς πολύ λιγότερους τουρίστες απ' ότι η Κως) με παρέμβαση Μηταράκη κλήθηκε "ιδιωτική κλινική να διαθέσει (ενοικιάσει) το ασθενοφόρο της μαζί με το πλήρωμά του στο Γ. N Xίου, κατόπιν δωρεάς ιδιωτών με πρωτοβουλία του κ. Νότη Μηταράκη.
“Το ασθενοφόρο θα συμβάλει καταλυτικά στην πραγματοποίηση των απογευματινών και βραδινών βαρδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
Επιπλέον, θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και θα ανταποκριθεί το Γ.Ν. Χίου αποτελεσματικά στις αυξημένες-λόγω τουρισμού- ανάγκες¨.

Στο ίδιο δημοσίευμα παρακάτω διαβάζουμε "για την κατάντια του Νοσοκομείου: Την υπολειτουργία του ακτινολογικού, τα εγκαίνια αίθουσας χημειοθεραπείας χωρίς ογκολόγο ιατρό, τον εμπαιγμό με τη συνεχιζόμενη ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ, κ.α"

Δηλαδή "τι είχες Γιάννη, 'τι είχα πάντα".

Και ο Αύγουστος πλησιάζει μετά τις δεύτερες εκλογές

όπου σχεδόν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπουν αυτοδυναμία με 7κομματική ή και 8κομματική βουλή  (Kappa Research, Metron Analysis, GPO, Marc, MRB, τον διεθνή δημοσιογραφικό Οργανισμό Politico, την GPO, και την ALCO, κατά χρονολογική σειρά. Δίνουν τη Νέα Δημοκρατία στο: 38,3 %, 39 %, 40,91 %, 39,2 %, 40,2 %, 38 % 37,9 % & 39,9 % με: 149, 152, 156, 151, 157, 153, 160 και 155 βουλευτές. Οι μετρήσεις της Marc, της Metron Analysis και της Pulse – «Βάζει» στη Βουλή και το ΜεΡΑ25 η Metron – Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%  ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου).

Οπότε, τέρμα τα "γλυκόλογα" και "τα κεφάλια μέσα..."

Άλλος τίτλος από την επικαιρότητα: Τέλος στις επιδοτήσεις για το ρεύμα το Φθινόπωρο – Ανησυχία στους καταναλωτές...

Ενώ ο Ερντογάν δηλώνει στα Τουρκικά ΜΜΕ ότι περιμένει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη για να συναντηθούν και να συζητήσουν... (αυτά που μας προϊδέασε ο Τσούνης άραγε;).