ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Σίγουρα, η Υπουργοποίηση του Γιάννη Παππά στο Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η επανεκλογή του Γιώργου Νικητιάδη, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές Δωδεκανήσου (Μ. Κόνσολα, Μ. Ιατρίδη και Β. Υψηλάντη) δημιουργεί εύλογες προσδοκίες και επιπλέον ευθύνες με άμεση προτεραιότητα στα θέματα της Υγείας τόσο στην Κω, όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε το έργο τους, να επισημαίνουμε την όποια συμβολή στην επίλυσή τους, αλλά και τυχόν λάθη, παραλείψεις, αδιαφορία, αδράνεια.

Ακούγοντας από την άλλη τις υπερβολικά πολλές (κλαμένες) αναλύσεις με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις πολιτικές κορώνες περί "ακροδεξιάς" και "ναζί" μόνο το "Ανεμολόγιο" με τους στίχους του Κώστα Τριπολίτη μπορεί να αντιπαραβάλει κανείς ως απάντηση της ίδιας της πραγματικότητας του σήμερα και του τι πραγματικά έβγαλε η κάλπη της περασμένης Κυριακής.

("Και επιτέλους, σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε, στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα...").

Πρώτα πρώτα -όπως το γράφαμε και την προηγουμένη- ολοκλήρωσε αυτό που είχε προ-αποφασίσει ηχηρά στις εκλογές του Μαΐου (το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω).

Έπειτα τα 7 κόμματα ήταν σίγουρα από την προηγούμενη, το 8ο κατά την εκτίμηση των δημοσκοπήσεων παιζόταν αν θα είναι το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη (με μπι) αλλά, η  μπαρούφα της "Δήμητρας" δεν ξεχνιόταν τόσο γρήγορα και τελικά δεν μπήκε (έτσι κι αλλιώς οι του ίδιου χώρου προτίμησαν τη Ζωή με τις καρδούλες, και τα εξωκοινοβουλευτικά της Αριστεράς).

Το ότι εκτινάχθηκαν και μπήκαν από το πουθενά οι "Σπαρτιάτες" με μόνο ένα "σφύριγμα" του φυλακισμένου Κασιδιάρη  δείχνει τα λάθη που γράφαμε και πιο παλιά περί νομικού αποκλεισμού και "ψευτοηρωοποίησής" του.

Άστε δε το "είναι ευπρόσδεκτοι" οι ψηφοφόροι της, του "ανεμοδούρα" Τσίπρα πριν τις εκλογές του Μαΐου, αυτό και μόνο ακυρώνει κάθε εκ των υστέρων κροκοδείλιο από την πλευρά τους (για τα τραγικά λάθη του παρελθόντος έχουν κριθεί και θα κρίνονται με συνεχή συρρίκνωση όσο συνεχίζουν το ίδιο βιολί και την ίδια ρητορική).

Ασφαλώς και η συγκυρία με το φριχτό έγκλημα της 27χρονης στην Κω -ανασύροντας μνήμες της Μυρτούς κ.α. παλαιότερων παρόμοιων εγκλημάτων- "βάρεσε καμπανάκι" στην κοινωνία και ένα μέρος τους ψήφισε από αντίδραση.

Ειδικά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα δεν έχει δείξει την απαραίτητη προσοχή και θα το πληρώνει συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, είναι ευρωπαϊκό αντισυστημικό φαινόμενο αυτής της κυνικής παγκοσμιοποίησης που γεννά, εκμεταλλεύεται πολέμους και αναταραχές, δημιουργεί δουλεμπορικά κυκλώματα για να θησαυρίζουν ΜΚΟ και άνθρωποι που είναι στα πράγματα.

Είναι τυχαίο ότι ακροδεξιά ψηφίζουν εργατικές και λαϊκές συνοικίες και με φτωχούς και ανέργους ανθρώπους; Έχουν σκύψει να δουν (το γράφαμε απ' όταν χαρακτήριζαν "ακροδεξιούς" οι τότε πολύξεροι Συριζαίοι τους ΠΑΣΟκους και Νεοδημοκράτες που εναντιώθηκαν στα ΜΑΤ και τον παραλογισμό της βίαιης δημιουργίας "αποθήκης ψυχών" σε στρατόπεδο). Ναι το ζήτημά τους είναι τα δικαιώματα μειονοτήτων που δεν προσαρμόζονται στα κοινωνικά πρότυπα της χώρας.

Αυτοί που ψήφισαν Σπαρτιάτες και όσοι παλαιότερα ψήφιζαν την ΧΑ του Μιχαλολιάκου κοντά στο 7%  δεν είναι "ναζί". Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν θέλουν ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων και κατά συνέπεια πληθυσμιακή αλλοίωση. Δεν μπορούν να βλέπουν βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνους και κακοποιούς να αφήνονται ελεύθεροι λόγω νομοθεσίας την οποία δεν λένε επιτέλους οι κυβερνώντες να αλλάξουν.

Σε μια πολύ εύστοχη ανάλυση στα ΝΕΑ οριοθετείται πολύ εύστοχα το ζήτημα:

Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια, σωστό. Βγάλε προδιαγραφές σαν χώρα πόσους χρειαζόμαστε, με τι πτυχία και με ποιες δεξιότητες, όπως κάνει η Γερμανία, η Αυστραλία, όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Όχι όμως να μην δίνεται η δέουσα προσοχή στο κάθε ακραίο εγκληματικό στοιχείο που μπαίνει ανεξέλεγκτα με σκοπό να κλέψει, να βιάσει και να μασήσει τα επιδόματα.

Πώς μπορούμε να μιλάμε για κράτος και συντεταγμένη πολιτεία αποδεχόμενοι ταυτόχρονα την παρανομία; Από πού επίσης αντλείται η βεβαιότητα, ότι όλοι όσοι φτάνουν στα σύνορά μας α) επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, β) επιθυμούν να εργαστούν, γ) επιθυμούν να εργαστούν στους τομείς που έχουμε ελλείψεις, δ) είναι κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να καλύψει αυτές τις ανάγκες; Ναι, πολλοί, πάρα πολλοί μετανάστες έχουν στηρίξει την ελληνική οικονομία κι έχουν γίνει και κομμάτι της κοινωνίας μας.

Αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί, που λόγω έλλειψης ελέγχου και σοβαρών πολιτικών διαβιούν στο περιθώριο και καταλήγουν να "κοσμούν" το αστυνομικό δελτίο είτε ως θύτες είτε ως θύματα. Δεν είναι απάντηση στην ακροδεξιά ένα καθεστώς ζούγκλας. Ας μπει κάποιος στην Ελλάδα κι άμα επιβιώσει, επιβίωσε. Κι αν πάλι για να επιβιώσει, φάει και μερικούς, καλώς τους έφαγε. Δεν μπορεί να είναι αυτό η αντιπρόταση και να τη βαφτίζουμε κι ανθρωπισμό. Ούτε να κατηγορούμε ως ακραίες τις πολιτικές που επιδιώκουν ένα συγκερασμό ανάμεσα στις οικονομικές ανάγκες της χώρας, την ασφάλειά της, αλλά και την προστασία των μεταναστών. Δύσκολες οι ισορροπίες, όχι ιδανικό το αποτέλεσμα...

Όχι όμως να χαρακτηρίζουν συλλήβδην σαν τους ψευτοαριστερούς "ινστρούχτορες" που πήγαν άπατοι και ακόμα πάνε... όλους εκείνους που διαφωνούν με την διαφθορά στον δημόσιο βίο, την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κρατικού συστήματος παιδείας και υγείας σαν ακροδεξιούς. Με τον τρόπο αυτό έγιναν -όπως λέει και το ΠΑΣΟΚ- οι καλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας του Μητσοτάκη αρνούμενοι να αποδώσουν τις πραγματικές ευθύνες στο σάπιο πολιτικό σύστημα που έκανε την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ψηφοφόρου ακροδεξιού κόμματος: "Προς το παρόν απολαμβάνουμε τον πανικό σας λόγω των "ναζί" (που τον βλέπουν ως "μπαμπούλα".

Πολιτική ενσυναίσθηση υπάρχει; Μπορεί να μην έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις με εμάς ή με αυτούς αλλά οφείλουμε και οφείλουν να σεβαστούμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και ευαισθησίες του απλού πολίτη (όχι όπως με την "υγειονομική χούντα" και πιο πριν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προς όφελος των αφεντικών της Παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων κέντρων που τους δίνουν εντολές).

Εξάλλου οι νέες γενιές, σε επίπεδο πολιτικής σκέψης και συμπεριφοράς -ευτυχώς, ατυχώς ή συντυχώς- βρίσκονται πιο κοντά -λόγω και του πολιτισμού του Ίντερνετ- στα απλά, λιτά, καθαρά και εστιασμένα μηνύματα για το μέλλον.

Και νοιώθουν αποστροφή, ανία και πλήξη με τις ψευτοδιανοουμενίστικες αναλύσεις για το πολιτικό παρελθόν και τους ανούσιους τσακωμούς στα πολιτικά φόρα ή στα πάνελ για το ποιος έβλαψε ή βλάπτει περισσότερο τους ίδιους και τη χώρα τους...

Πολύ δε περισσότερο αυτοί που τιμωρήθηκαν από τον Ελληνικό λαό σε αλλεπάλληλες αναμετρήσεις  να κατηγορούν ως "ψεκασμένους - φελλούς- συνωμοσιολόγους" τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και να κάνουν λόγο για "έλλειμμα ιδεολογίας". Αυτοί που την καταβαράθρωσαν έκαναν όλα αυτά που κατηγορούν και με το παραπάνω συνεργασίες με ψεκασμένους που στην συνέχεια απορρόφησαν κλπ κι αν χρειαζόταν και με τον διάβολο όχι με τους ψηφοφόρους της ΧΑ και του Κασιδιάρη θα συνεργάζονταν.

Είπαμε το ένα δάχτυλο δείχνει τους άλλους και τα άλλα τέσσερα αυτούς που τους κατηγορούν, άρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ποιοι είναι οι πραγματικοί και ποιοι οι ιμιτασιόν.

Οι  ιδεολογικές τους παρωπίδες και οι πολιτικοί αυτοπροσδιορισμοί με -ισμούς κατά το δοκούν είναι απλώς προϊόντα προς κατανάλωση, προς ίδιον όφελος για όλους αυτούς τους τιμωρημένους "ψευτοσωτήρες".

Το φαινόμενο της ΝΙΚΗΣ σίγουρα δεν ήταν το ίδιο με παρόμοιους σχηματισμούς, ούτε αρχηγικό, με την έννοια ότι ο αρχηγός ήταν γνωστός, ούτε κάποιοι γνωστοί επώνυμοι κύκλοι -παρά τα όσα γράφτηκαν ότι είναι πίσω από αυτό- κάνει εντύπωση το πως μπήκε στη βουλή κι αυτό από το "Ο". Παρακολουθείται και θα κριθεί για τον πολιτικό του λόγο και τη στάση που θα κρατήσει σε καίρια θέματα για την κοινωνία και τη χώρα.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το θέμα που σήκωσε με τις σχεδιαζόμενες "αλλαγές στο Σύνταγμα που θα αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα", σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα Εθνικά θέματα και κυρίως τα Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο. Θα τα παρακολουθούμε από κοντά, μαζί με τις υποσχέσεις Μητσοτάκη και κυρίως το "Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα αλαζονείας..." (Τα ‘χουμε ξανακούσει κι από άλλους βέβαια και το αποτέλεσμα ήταν για το "ράδιο αρβύλα" και το Luben tv).

Zogas_dimitris