ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Εν μέσω τόσων και τέτοιων συμβάντων "πανζουρλισμού" μέσα στον Αύγουστο... Αφού δεν παύουν να έχουν τελειωμό τα καθημερινά "σοκ", οι "ανθρώπινες τραγωδίες" και οι διακοπές για κάποιους κινδυνεύουν να βγουν... "ξινές".

Ειδικά με τα τόσα "ξαφνικά" συμβάντα,  με τα οποία όχι μόνο δεν ασχολείται κανείς αρμόδιος φορέας, αλλά και ταυτόχρονα διακρίνει κανείς μια επίσημη γραμμή υποβάθμισης, ξορκίζοντας τα απλώς με ένα "ε, τι να κάνουμε, αυτά συνέβαιναν πάντα..."

Καμία σχέση φυσικά ένα στα τόσα με διαφορά ετών ή μηνών με την τόσο αυξημένη συχνότητα και τον απίστευτο καθημερινό αριθμό, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σ' όλο τον κόσμο! Σε λίγο θα μας πουν, ε, τι πιο φυσιολογικό από αυτό...

Όπως, πχ ο Πρωθυπουργός που έκανε το μπάνιο του στο Μαράθι παρέα με τον 70χρονο πρώην αντιδήμαρχο και σημαίνον στέλεχος της αυτοδιοίκησης στα Χανιά, το βράδυ πέθανε ξαφνικά. Την επομένη το πρωί πήγε στην κηδεία του και μετά για ψώνια. Και να σου τα τόσα συλλυπητήρια (από την Ντόρα, Υπουργούς, Βουλευτές κλπ) για το "τόσο ξαφνικό και αναπάντεχο" αλλά σου λέει 70 καλά είναι... Ναι αλλά η 24χρονη, μετά τους 40χρονους από τη Ρόδο, η 16αρα στη Χαλκίδα μέσα σε λίγες ώρες διαφορά;;

 

Κανείς. Τίποτα. Κιχ.

Μετά τις ανελέητες φωτιές, τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών, την εγκληματική δράση των εισαγόμενων χούλιγκανς, κάτι φαίνεται να κινείται τουλάχιστον σε επίπεδο ανθρώπινης δράσης-αντίδρασης.

Έτσι ξαφνικά λοιπόν, ξεπρόβαλε και το κίνημα "πετσέτα στις παραλίες" από την Πάρο και στην συνέχεια στα άλλα κοσμοπολίτικα Κυκλαδονήσια.

Κι αυτό που θα ‘πρεπε να προβληματίζει είναι η χρόνια απραξία αρχών, υπηρεσιών, πολιτών (αλυσίδα πάει το πράγμα).

Βέβαια, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με το 16ωρο εργασίας, τη σύνταξη στα 74, την ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών (τα καύσιμα έπιασαν κόκκινο πάλι) έχουμε να δούμε αρκετές κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες,  γιατί μόνο έτσι μπορεί να μπει ένας φραγμός στη διαρκή διολίσθηση και την ασυδοσία των πάντων (καταπάτηση και ιδιοποίηση δημόσιας γης όπως δάση, αιγιαλοί, κλπ . Το μαρτυρούν άλλωστε 2 εκατομμύρια και πλέον αυθαίρετα).

Όπως γράφτηκε επί παραδείγματι  σε κτηματική υπηρεσία παραθαλάσσιου νομού, με εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, υπάρχουν τρεις υπάλληλοι με αρμοδιότητα μερικές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης του δημοσίου. Σ' αυτή την υπηρεσία έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες καταγγελίες για καταπατήσεις. Οποιοσδήποτε νοήμων θα έβλεπε το προφανές. Ότι συμφέρει το δημόσιο να έχει καλύτερα στελεχωμένη τη συγκεκριμένη υπηρεσία γιατί θα του επιτρέψει να αυξήσει τα έσοδα του χτυπώντας την παραοικονομία και γιατί όχι, να μειώσει το συντελεστή της φορολογίας. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Γιατί απλά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το μαύρο διαπλεκόμενο χρήμα. Και είναι πολλά τα λεφτά.

Ωστόσο όπως προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τα πανελλαδικά ΜΜΕ υποσχέθηκαν να πάρουν αποφάσεις για να απλοποιήσουν τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες έτσι ώστε ένας φορέας να είναι υπόλογος για την κατάσταση των παραλιών (βέβαια το καλοκαίρι έφυγε, άλλα -αν το θυμηθούν- ίσως το κάνουν από του χρόνου).

Αντίστοιχα, στο περίμενε είμαστε και σε ότι αφορά τις περιβόητες προσλήψεις και αλλαγές στην υγεία (τουλάχιστον ο ένας και μοναδικός μοτοσυκλετιστής διασώστης αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικός αν και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη).

Στα καθ' ημάς, παραμένει το καρδιοχτύπι και η διαρκής ετοιμότητα σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς κλπ, με τα επικαιροποιημένα υπό εκπόνηση σχέδια της Πολιτικής Προστασίας και πάει λέγοντας.

Βέβαια, δήμος και περιφέρεια έχουν μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά, απολογισμός έργου, συγκεντρώσεις, περιοδείες μαζί με τις καθημερινές ανακοινώσεις δεκάδων υποψηφίων μέχρι να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό και φυσικά... η αντίστοιχη προπαγάνδα ("φούσκωμα" των δικών μας και "ξεφούσκωμα" των άλλων...).

Δυστυχώς, όμως (στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε εκλογές, με ό τι αυτό συνεπάγεται) ε, τι να πούμε "αυτά μας φάγανε...".

Zogas_dimitris