ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Μόλις διαβάσαμε την "ειλικρινή" (σε εισαγωγικά) απάντηση του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Γ. Νικητιάδη για το νοσοκομείο της Κω η οποία συνοδεύεται (και χαρακτηρίζεται) από τη γνωστή βιβλική ρήση "το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σάρξ ασθενής", πήραμε αυτομάτως απάντηση για όλα όσα συμβαίνουν όχι μόνο τελευταία πανελλαδικά, αλλά χρόνια, τοπικά και δεν επιλύονται. Αντίθετα, πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Όλως παραδόξως, η ίδια απάντηση ταιριάζει γάντι και στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία του πρώην Δημάρχου και εκπροσώπου του Ομίλου για την Αυτοδιοίκηση Κ. Καΐσερλη για την κατάργηση της δωδεκάμετρης λωρίδας προστασίας των παραλιών πέραν του αιγιαλού και της παραλίας και τη μετατροπή των κοινόχρηστων περιοχών πλησίον των παραλιών σε ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ώστε να εκποιούνται και να ενοικιάζονται.

Άστε που μετά την υπερψήφιση του "νόμου για τον γάμο ομοφύλων"(-αλλοφύλων, γιατί όπως πολύ σωστά επεσήμανε φίλος νομικός, "αν είναι μεταξύ μόνο ομοφύλων δηλ. ανθρώπων της ίδιας φυλής,  ο "γάμος" για παράδειγμα του έλληνα Κασσελάκη με τον αμερικάνο Τάιλερ κινδυνεύει να θεωρηθεί άκυρος").

την ίδια απάντηση προφανώς θα δώσουν στους διαμαρτυρόμενους ψηφοφόρους τους -ειδικά όταν Εθνικές επέτειοι έρχονται, παρελάσεις, μεγάλη σαρακοστή, εβδομάδα κλπ θα αναγκαστούν να διαβούν τα σκαλιά των εκκλησιών για την έρμη τη φωτογραφία... και οι τέσσερις βουλευτές του νομού -πλην του Μάνου Κόνσολα- που υπερψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο, χωρίς καμία προσωπική εξήγηση - ανακοίνωση προς αυτούς... 

Εν ολίγοις, επί της ουσίας των προβλημάτων, μάταια περιμένουμε ενίσχυση του Νοσοκομείου όσο κι αν φωνάζουμε ή διαμαρτυρόμαστε (που δεν το κάνουμε, αλλά λέμε τώρα...) και ενόψει τουριστικής περιόδου η οποία -καλώς εχόντων των πραγμάτων και χωρίς κάποιο έκτακτο παράγοντα (από τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη Ρωσία-Ουκρανία και Μέση Ανατολή ή κάποια φυσική καταστροφή κλπ)- όπως ήδη ανακοίνωσαν οι γκουρού του τουρισμού μεταξύ των οποίων και η Ντίνα Σβύνου, το 2024 αναμένεται να αγγίξει διψήφια νούμερα ανόδου*, σε σχέση με την περσινή χρονιά-ρεκόρ.

Σου λέει ο αρμόδιος Υπουργός και όλοι οι κάτω από αυτόν μέχρι τη διοίκηση (αλλάξει δεν αλλάξει) "προκηρύξαμε τις θέσεις 7 φορές σε ένα χρόνο ΘΑ τις επαναπροκηρύξουμε πάλι και βλέπουμε... ("την τύφλα μας" δηλ, αφού όπως παραδέχτηκε "υπάρχει έλλειψη ειδικοτήτων και οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης").

Όσο για το "ξεπούλημα του Αιγιαλού και των Παραλιών" ήταν κι εδώ ένα χρόνιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τι μας ξενίζει;  Η νομιμοποίηση (φτου κακά, τί σου είναι οι λέξεις που θα λεγε κι ο Αλέξης) κι εδώ μιας νέας πραγματικότητας του "μετανθρώπου" (προς τα εκεί δεν μας πάνε;) που δεν σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση όπως τα ξέραμε, αλλά παίζει το παιχνίδι της εμπορευματοποίησης και της ανάπτυξης όπως το ορίζουν οι ισχυροί της γης και τα κέντρα αποφάσεων.

Αυτοί όρισαν τις "τύχες" των λαών με το ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο "μεταναστευτικό-προσφυγικό", αυτοί και την "ελεγχόμενη μείωση του υπερπληθυσμού της γης, τα ανθρώπινα δικαιώματα εις βάρος των αθώων και των αγέννητων παιδιών με πρόσχημα τα δικαιώματα-γούστα κάποιων... (Έπεται σύντομα η νομιμοποίηση της κτηνοβασίας, της αιμομιξίας, των πολλαπλών συντρόφων κλπ, όπως στις "προηγμένες" χώρες τους). Προς τι λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα, ειδικά κάποιων που συνταυτίστηκαν μαζί τους στην γενική  ατζέντα που μας σερβίρουν;; (Εκτός κι αν ακόμα κοιμούνται "τον ύπνο του δικαίου").

*Η δε ισχυρή δυναμική του τουρισμού...

σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, διατηρείται και το 2024, με τα στοιχεία των προκρατήσεων να παραπέμπουν φέτος σε άνοδο που αγγίζει διψήφια νούμερα σε σχέση με την περσινή χρονιά-ρεκόρ για τους κορυφαίους προορισμούς, με εξαίρεση τη Μύκονο. Οι ξενοδόχοι αποδίδουν τις εντυπωσιακές επιδόσεις στο γεγονός ότι η Ελλάδα ωριμάζει ως προορισμός, καθιερώνεται δηλαδή η χώρα ως διεθνές brand στην τουριστική αγορά. Αναφέρουν επίσης ότι δεν έχουμε επιτύχει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά τα στοιχεία δείχνουν άνοδο στις πληρότητες Μαΐου και Οκτωβρίου, που ήταν οι πιο αδύναμοι μήνες της σεζόν.

Από την έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, προκύπτει ότι ο τζίρος των ξενοδοχείων πέρυσι αυξήθηκε 22,5% σε σχέση με το 2022, φτάνοντας τα 10,563 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 12,6% σε σχέση με το 2022 και διαμορφώθηκε στις 208.445 θέσεις εργασίας από τις 185.166 του αμέσως προηγούμενου έτους, ενώ οι συνολικές επενδύσεις για επισκευές, ανακαινίσεις, συντηρήσεις το 2023 ανήλθαν σε 761 εκατ. - αύξηση άνω του 22% σε σχέση με το 2022, η οποία ωστόσο υπολείπεται σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα (987 εκατ. ευρώ το 2019).

Ο αντίλογος:

Ωραία, είναι αυτά αλλά δεν μας είπαν από όλο αυτό τον τζίρο και την άνοδό του τι μένει στην Ελλάδα , σχεδόν τίποτα. Όλα τα πάγια στοιχεία είναι εισαγόμενα (έπιπλα σκεπάσματα πιάτα ποτήρια κλπ). Τα περισσότερα είδη διατροφής, αναγκαστικά. Οι εργαζόμενοι σε τι ποσοστό είναι αλλοδαποί και στέλνουν τα χρήματα που εισπράττουν στις χώρες τους; Οι τουριστικές επιχειρήσεις ως ΑΕ τι φόρο πληρώνουν αναλογικά; Ο τουρισμός είναι καλή πηγή εσόδων όταν είναι καθετοποιημένος και αφορά μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει εδώ. Αν συνέβαινε -όπως και τις καλές χρονιές αντέτειναν ακόμα και επίσημα χείλη τότε που ήταν σε έξαρση το θέμα του all inclusive- θα είχαν όλοι ποσοστό συμμετοχής και με την ανάλογη διασπορά θα μπορούσαμε να μιλάμε για πραγματική συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ και όχι για ονομαστική όπως γίνεται τώρα που ευημερούν μόνο οι αριθμοί και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται (πχ, τουλάχιστον 4.000 λιγότεροι από επίσημα στοιχεία στα ξενοδοχεία της Κρήτης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Στις ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων λένε ότι δεν τα βγάζουν πέρα με το ταμείο ανεργίας).

Zogas_dimitris