ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Όταν βλέπεις ότι ακόμα και οι φίλα προσκείμενοι αρθρογράφοι που επικοινωνιακά πάντα (όπου πλέον παίζεται καθαρά το παιχνίδι, η ουσία και η αλήθεια πάνε περίπατο), τότε γίνεται κατανοητό ότι στο μεγάλο έγκλημα στα Τέμπη, μόνο το "μπάζωμα" ήταν αρκετό για να τους στείλει όλους στα σπίτια τους ή στη φυλακή.

(Οι περίπου 1.300.000 υπογραφές που μαζεύονται από πολίτες κατά της βουλευτικής ασυλίας Καραμανλή είναι το 20% + των εκλογών).

Γράφει λοιπόν το Πρώτο Θέμα (Π. Καψής, όχι τυχαίος): Τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φώς με αφορμή τα Τέμπη, για διαφθορά στον τομέα του cargo, ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και βέβαια πάντα υπάρχει η πιθανότητα το μπάζωμα να έγινε επειδή ήταν αναγκαίο να σταθεροποιηθεί το έδαφος ώστε να μπορέσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα κατεστραμμένα βαγόνια και να αποκατασταθούν οι γραμμές (αν είναι έτσι γιατί δεν το είπαν από την πρώτη στιγμή και να πάρουν την ευθύνη του; Άσε που οι γραμμές και τα βαγόνια λειτούργησαν πολλές μέρες μετά. Πρώτη προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι λεπτοί χειρισμοί για απεγκλωβισμό κάτω από τα συντρίμμια, όχι το "τσιμέντωμα" τυχόν επιζώντων και πτωμάτων!!!).

"Διαφορετικά, και ιδίως αν υπήρξε πράγματι απόπειρα συγκάλυψης, θα πρέπει να δεχθούμε ότι υπήρχε ένα κύκλωμα που ξεκινούσε από τους υπαλλήλους τους αρμόδιους για τη φόρτωση της αμαξοστοιχίας και έφτανε μέχρι τον περιφερειάρχη, τον υπουργό ή τέλος πάντων όποιον πήρε την απόφαση να γίνουν οι εργασίες μπαζώματος...". (Με άλλα λόγια τι κάνει "νιάου νιάου στα κεραμίδια).

Για να δούμε λοιπόν ή έρημη η δικαιοσύνη ("κι αυτήν εμείς την διορίζουμε" που έλεγε με καμάρι ο μεγάλος...) θα αποδείξει καμιά φορά αν είναι ή γάτα/γάτες στα κεραμίδια ή ο σκύλος που έμαθε ξαφνικά ξένες γλώσσες...;

Κοίτα κάτι συμπτώσεις καμιά φορά...

Δίπλα ακριβώς στο άρθρο για το (μη) πόρισμα στα Τέμπη, ο πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός  αρθρογραφεί με θέμα "Ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου και νομικός πολιτισμός", κάνοντας μια αναδρομή από το μακρινό παρελθόν ως τη σημερινή τεχνολογική επανάσταση όπου από την μια πλευρά παρατηρούμε την κοινωνία να προοδεύει, τον πολιτισμό να προάγεται, την τεχνολογική ανάπτυξη να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και από την άλλη πλευρά γινόμαστε θεατές γεγονότων που εκτυλίσσονται καθημερινά ανά τον κόσμο με σενάρια ανείπωτης βαρβαρότητας και ανήκουστης βίας και σφαγής αμάχων.

Θέτοντας με έναν ερωτηματικό συλλογισμό την ουσία και την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα: "Υπεγράφησαν προς τούτο διεθνείς συνθήκες, ενώ οι νόμοι κάθε Κράτους τα προστατεύουν συνταγματικά. Παρά ταύτα τίποτε σχεδόν δεν τα προστατεύει από την αυθαιρεσία του ισχυρού. Η παροχή εγγυήσεων για την αποτροπή κατάχρησης της εξουσίας καταρρέει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα βάλλονται, προσβάλλονται. Ο νομικός μας πολιτισμός, τα κεκτημένα μας δεν είναι απόλυτα θωρακισμένα και συνεχώς συρρικνώνονται οι αξίες κι ελευθερίες. Μήπως τελικά όλα αυτά τα διεθνή κείμενα έχουν τεθεί για ν αποτελέσουν την βιτρίνα ενός συστήματος που εξακολουθεί να βάλει ενάντια στον άνθρωπο, τον απλό, τον μέσο, κι έτσι να τον αφοπλίσει από τον κυριότερο όπλο του, που είναι ο αυτοσεβασμός κι η αυτοεκτίμηση. Κι ότι οι ισχυροί του κόσμου έχουν δεδομένη ασυλία και κάνεις νόμος δεν ισχύει γι΄ αυτούς;"

Το "Βατερλώ" του Τσίπρα ήταν  -όπως γράφτηκε εύστοχα-οι Πρέσπες και το μεταναστευτικό. Το "Βατερλώ" του Κυριάκου θα είναι το έγκλημα στα Τέμπη και το νομοσχέδιο των ομοφυλοφίλων. Όταν το καταλάβουν θα ψάχνουν το αυγό του... Κολόμβου.

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος...

Γ. Χουλιάρας: Η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ (μέχρι 7 και 8 Ρίχτερ εκτιμούν οι Τούρκοι σεισμολόγοι) στην Κωνσταντινούπολη  είναι 43,6%

Πολλοί κρούουν τον κώδωνα και για την Αθήνα. Μετά θα μιλάμε με άλλους όρους πια για όλα...).

"Λες κι ήταν χθες..." Κώστα

Και μιας και ο λόγος περί "πολιτική και πολιτικών" με αφορμή τοπικά την παρέμβαση του Κ. Καΐσερλη για την πολιτική αγνότητα και ανιδιοτέλεια του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κω Σάκη Χατζηπέτρου (: "Κανένας, ρε αδελφέ, όπως και όλους τους άλλους συναδέλφους του δεν τους μίλησαν για την αυτοδιοίκηση και ποιος είναι αυτός ο Δήμος, τι έχει και τι μπορεί να κάνει. Γιατί κανένας, από αυτούς τους κανένας, δεν θέλει τον Σάκη πολιτικό. Γιατί εάν ο Σάκης μάθει, τότε κινδυνεύει η δική τους θέση. Είναι αναλώσιμος, απλά τον έχουν για άλλοθι της εντιμότητας και της καλοσύνης").

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και όλους τους άλλους τύπους της πολιτικής μέχρι σήμερα: "τσαντοκουβαλητές"-"αχυράνθρωποι","γλάστρες-"άσφαλτοι"(όπως θα ‘λεγε και η Άντζελα Δημητρίου), "συμφερολόγοι-γερο λαδάδες", "ναι σε όλα-στόμα έχω και μιλιά δεν έχω", "δέκα μικροί και μεγάλοι μήτσοι" κ.α. Οι οποίοι εκλέγονταν (και εκλέγονται) είτε επειδή είναι από σόι, είτε απλώς καλά παιδιά ή καλοί άνθρωποι.

Αυτοί άραγε "δεν τα έπαιρναν" τα πολύωρα πολιτικά σεμινάρια που σε τόσες πολύωρες συνεδριάσεις τους έκαναν εν μέσω "τσαγιού" στις φλυτζάνες για το χαμομήλι και ξηροκαρπίων... "λες κι ήταν χθες" (όπως έγραφε κάποτε ο αείμνηστος και αγαπητός σε όλους μας Θανάσης Γιωργαλλής) ή απλά ήταν κι αυτοί το άλλοθι και οι χρήσιμοι κομπάρσοι της πολιτικής ορθότητας...;

Zogas_dimitris