ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Δεν μύρισε απλά άνοιξη και ευρωεκλογές (προσοχή στις αλλεργίες) μάλλον... ευωδίασε πολύ "χαλαρή" ψήφος από δυσαρεστημένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους.

Η επίσκεψη αστραπή Μητσοτάκη σε Τήλο και Ρόδο και αμέσως μετά Θεσσαλονίκη, αλλά και το πρόγραμμα των υπολοίπων αρχηγών (με τα μηνύματα που παίρνουν) αρχίζει να γίνεται...πολυβόλο.

Όπως γράφτηκε, τα εκλογικά επιτελεία (που μπορεί να μην έχουν "διεθνείς παρατηρητές", έχουν όμως "διεθνείς επικοινωνιολόγους") έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εφόσον η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή, κινδυνεύουν από ένα αναπάντεχο… κοινό. Τους απολιτίκ ψηφοφόρους που αναζητούν... κάτι νέο.

Σε αυτό το πλαίσιο ("ότι προλάβει να μαζέψει ο καθένας..."), ενώ το κάθε νησί "καίγεται" για τα δικά του θέματα και περιμένει... μπας και στη βράση κολλήσει κανένα σιδεράκι.

Η Ρόδος πχ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές με την καθοδήγηση της Περιφέρειας και των τουριστικών της φορέων ποντάρει έξυπνα στην ανόρθωση του τουριστικού της γοήτρου με σειρά στοχευμένων δράσεων «The Rhodes Co–Lab», συνέδρια και φυσικά... κλιματική κρίση που καλύπτει πλέον τα πάντα υπό την ομπρέλα τις (οι δικαιολογίες που λέγαμε, από καταστροφικές πυρκαγιές μέχρι φύκια, πολύωρη αναμονή στον ήλιο κλπ).

Η Κως πήρε την υπογραφή του επί 30-40ετία στόχου για την ανέγερση νέου Δικαστικού μεγάρου που εντάσσεται στον διαχρονικό στόχο αποκέντρωσης των υπηρεσιών (όπως μας θύμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κω).

Και βέβαια σειρά για τον επί 50-60ετία στόχο του νέου Νοσοκομείου (δεν είμαστε μελλοντολόγοι, αλλά να δείτε που θα συμπέσει όλως τυχαίως με την επόμενη προεκλογική περίοδο). Τελειώνει από την "κτηριακές υποδομές ΑΕ" η προμελέτη του νέου Νοσοκομείου και από... το φθινόπωρο (24;)  θα οριστικοποιηθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μιας και το είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, όπως τόνισε (στις ίδιες δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου) ο δήμαρχος Κω.

Άραγε αν έχουμε ένα κτίριο κόσμημα και το καμαρώνουμε (όπως καμαρώναμε προ 15ετίας με τον γαλαντόμο κ. Αβραμόπουλο για το ολοκαίνουργιο και πλήρως εξοπλισμένο τότε ΚΥ Αντιμάχειας, με δύο ασθενοφόρα παρκαρισμένα στην αυλή του, όχι όπως τώρα που έχουμε μόλις μια βάρδια για όλο το νησί, που "ΘΑ έλυνε" το πρόβλημα στο τρίγωνο και όχι μόνο) και δεν έχουμε γιατρούς και προσωπικό για τα μηχανήματα, κάναμε τίποτα;;

Επίσης, ο στόχος της αποκέντρωσης ολοκληρώνεται μόνο με τα δικαστήρια; Όλες οι άλλες υπηρεσίες του κέντρου (δήμος, περιφέρεια-επαρχείο, ΔΟΥ, κτηματολόγιο κλπ τι πρόγραμμα έχουν; Ο δήμος ή περιφέρεια,  έχουν αναλάβει κάποιο συντονιστικό ρόλο ή πρωτοβουλία, έστω, μέχρι τη λήξη της θητείας τους;

Όπως λοιπόν, δεν λείπει ποτέ ο Μάρτης από την... Σαρακοστή, έτσι ακριβώς δεν λείπουν ποτέ σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι υπογραφές, οι θεμέλιοι λίθοι ή οι κορδέλες (παλαιότερα είχαμε και παρουσίαση των έργων που ΘΑ γίνονταν και δεν έγιναν... σε μακέτες).

Μπορεί να μην έχουμε γιατρούς στο υπάρχον νοσοκομείο, προσωπικό για καθαριότητα και προετοιμασία- ετοιμότητα του τουριστικού μας προορισμού, στέγαστρα στη "Σέγκεν" έστω και πρόχειρα για να μην περιμένουν οι πολλά υποσχόμενα επισκέπτες από απέναντι, έχουμε όμως μπόλικο προεκλογικό... παντεσπάνι.

Υπομονή, λοιπόν μέχρι να το "γευτούμε" κι αυτό (αν το γευτούμε ποτέ), όσοι αντέξουμε...

Zogas_dimitris