Λέγαμε κι εμείς καλοκαίρι μπήκε, στα 35άρια είμαστε ήδη από ζέστη, εκλογές ξανά έχουμε σε τρία χρόνια, οπότε θα πάνε για "μπανάκια" τα παιδιά και από Σεπτέμβριο τα ξανανοίγουνε το ευαγή ιδρύματα. Αλλά εδώ γίνεται χαμός… μαδοτέτοιο που λένε και οι πιτσιρικάδες.

Όταν βλέπεις τραπεζώματα πολιτικών (πχ καλή ώρα πρόσφατα Καραμανλή- Βαληνάκη στο H20) σου έρχεται αυτομάτως σαν λεζάντα στο μυαλό η παλιά ατάκα αν θυμάμαι καλά του μακαρίτη Νίκου Κακαουνάκη σε τηλεοπτικό πάνελ ότι "το θέμα δεν είναι τι έφαγαν, αλλά ποιους έφαγαν...". (Αχ κι εκείνη η φωτογραφία του Κώστα με τον Χατζημάρκο όλο χαμόγελα και τον Νικηταρά παραδίπλα πριν 6 χρόνια που έτρωγαν αν δεν μας απατά η μνήμη... Κυρίτση, στο "Σταβλίσιο". Έρχεται αβίαστα στο μυαλό όταν διαβάζουμε τις κριτικές του Κώστα και τις ατάκες του Γιώργου στο Περιφερειακό για "φαντάσματα" και λέω "τελικά αυτοί αγαπιούνται πραγματικά...").

Δεν χρειάζεται βέβαια να ψάξουμε να βρούμε για τις σχέσεις και τα αισθήματα μεταξύ Καραμανλή-Μητσοτάκη ή μεταξύ Καραμανλικών-Μητσοτακικών στη Νέα Δημοκρατία (όχι τώρα αλλά από το πολύ μακρινό παρελθόν...), ούτε για τους πιο πρόσφατους: Κασσελάκη-Τσίπρα ας πούμε, ή Ανδουλάκη - Δούκα (καλά ούτε μάντεις να είμαστε, ότι γράφαμε στο προεκλογικό μας άρθρο πριν τις Ευρωεκλογές γίνεται τώρα).

Δεν έχει υπάρξει μεταπολιτευτικός όχι πρωθυπουργός (αλλά ούτε περιφερειάρχης, δήμαρχος ή άλλος "μικρός θεός") ,που να παραδέχθηκε ποτέ ότι πορεύεται σε λάθος πορεία. Όλοι θεωρούσαν ότι "οι άλλοι" -ανάμεσα στους οποίους και η πλειοψηφική έκφραση του λαού- ήταν ή είναι κατώτεροι της δικής τους σοφίας και ανεπαρκείς για την άσκηση της εξουσίας. Μέχρι που έρχεται η ώρα να περιβληθούν τον τίτλο του "τέως" (να ξεπεζέψουν δηλ.) και να ζουν με την ελπίδα ότι οι διάδοχοί τους θα αποδειχθούν χειρότεροι από αυτούς...

Πράγμα που κατά κανόνα συμβαίνει, αφού νομοτελειακά πάμε από το(ν) κακό στο χειρότερο κι έτσι ανακαλύπτουμε όλοι ότι ο κάθε πάτος έχει κι άλλο... πάτο.

Κατώτερος τον προσδοκιών και ο πρώην 41% και νυν 28% με το βέλος προς τα κάτω... Στον κόσμο του ο ίδιος.  Αλαζόνες υπουργοί που μόνο την δική τους πάρτη και ευημερία κοιτάνε (αυτά τα πόθεν έσχες που δεν ελέγχθηκαν ποτέ, για το πως ακίνητα, σπίτια, μετοχές, καταθέσεις αυξάνονται σαν την άμμο της θαλάσσης, ή οι ιλιγγιώδεις οφειλές τους να παραμένουν κάθε χρόνο απείραχτες όταν εμάς για 1.200 ευρώ έρχεται κατασχετήριο και δέσμευση λογαριασμού που έχει λιγότερα κι από αυτά μέσα*), φορολογία στους μικρούς και τους συνταξιούχους, ακρίβεια, και μονίμως καρπαζοεισπράκτορες των Βαλκανίων και του Τούρκου** (το τελευταίο το γράφει ή το λέει μονίμως και ο Γ. Βαληνάκης στις συνεντεύξεις και στη σελίδα του).

Είμαστε μονίμως το "χαζό παιδί" των Αμερικάνων "για όλες τις δουλειές", γιατί έχουμε μόνο τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Μιας και ο λόγος περί... Αμερικάνων: Δουλειά δεν είχε ο Στέφανο(ς) στα Hampton’s και άρχισε τις αναρτήσεις και έτσι όπως πήρε φόρα και υστερίασε για τα καλά δεν θ’ αφήσει τίποτα όρθιο. Τι μαύρα λεφτά στα κόμματα, τι θα πέσω μαζί με τη διαπλοκή, ό,τι θες λέει (σ.σ. Στεφανάκο αγόρι μου, η διαπλοκή δεν πέφτει, ρώτα και κανένα πιο σοβαρό από σένα να σου πει…). Τον εκνεύρισε και ο Καρτερός με τις φιλοσοφίες του στην Αυγή την Κυριακή και την έκλεισε την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς (τουλάχιστον το καθημερινό φύλλο να μην το βλέπει κάθε μέρα).

Γιατί απασφάλισε τόσο άσχημα ο "αρχηγούλης"; Ε μα θέλει κι ερώτημα; Τον τρέλανε ο Τσίπρας με το Συνέδριο, το είδε γκλαμουράτο και βαρβάτο, πήγαν και όλοι, σου λέει "εμείς τι κάνουμε εδώ". Παραιτήσεις επί παραιτήσεων καυγά επί καυγάδων της μουρλής γίνεται, πλακώθηκαν ακόμα και τα αρχηγικά τρολ μεταξύ τους.

Ο Harry Δούκας, από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, όπως λένε όσοι τον ξέρουν "όσο ησυχούλης φαίνεται τόσο μουλωχτός μας προκύπτει". Έμαθε ότι ο Ανδρουλάκης θα πάει στα όργανα (έχει ακόμα καραμαζόχες που πεθαίνουν γι’ αυτά) να πει ότι οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνουν κατά τον Μάρτιο του 2025 (δεν τ' αφήνει για το 2026 καλύτερα γιατί τότε μπορεί να κάνει και εκλογές ο Μητσοτάκης) και σου λέει, κάτσε να τον προλάβω. Έτσι βγήκε ο Harry χθες και λέει, παιδιά κάλπες τον Νοέμβριο (πάλι καλά που δεν είπε τώρα ή αύριο). Τώρα περιμένουμε να πάρουν θέση με τον ένα ή με τον άλλο και οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς κι αυτοί από δυο-τρία χωριά ήταν πάντα.

*Τα Καρτέλ να δηλώνουν έκπληκτα για τα αναπάντεχα υπερκέρδη τους, τα ίδια και η ΑΑΔΕ που έχει ανέλπιστα (και καλά) πλεονάσματα και εσύ πίστευε πως όλοι εμείς έχουμε λεφτόδεντρα για να σας κερνάμε χιλιάρικα, τώρα και επειδή δεν καθαρίσαμε τα χωράφια μας...

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν προκλητικά χρέη/δάνεια/οφειλές που ΔΕΝ καλύπτονται είτε από τα κόμματα είτε από τα πολιτικά πρόσωπα .

Και συνεχίζεται ο οικονομικός πνιγμός στους άσπρους συνεπείς φορολογούμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συνταξιούχους συνεχίζεται και πάει από το κακό στο χειρότερο...

Η εικόνα της ΕΕ παραπέρα, είναι η εικόνα μιας γερασμένης, διεφθαρμένης και ανίκανης "παρέας" η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα πολυεθνικών και ισχυρών κρατών ενώ μπορεί να "τοποθετηθεί" μόνο για... τα πλαστικά καλαμάκια και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ... μέχρι εκεί.

Είναι πάντως τέλειο να τσακώνονται οι πολιτικοί μας αρχηγοί για το... ποιος μας κλέβει περισσότερο! Το χθεσινό θέμα των "μπουμπουκιών" μας είναι, όχι ποιος είναι ο πιο καθαρός αλλά ποιος είναι ο πιο λερωμένος!

**Ο Μπακτσελί που συγκυβερνά με τον Ερντογάν είπε ότι θα εντάξει στην τουρκική επικράτεια τα νησιά μας και την δυτική Θράκη έως και την Θεσσαλονίκη. Αυτό να το εκλάβουμε ως απειλή ή στο πλαίσιο της "φιλίας" ελέγχθηκε ως αστείο;

Zogas_dimitris