Δύο πολύ προειδοποιητικές και ανησυχητικές φωτιές είχαμε 22 Ιουνίου 2024 το πρωί στο παλιό λατομείο στο Πυλί και το μεσημέρι δίπλα στο ΧΥΤΑ (ευτυχώς τις πρόλαβαν έγκαιρα) γράφαμε τότε...
Κάτι που, δυστυχώς, δεν συνέβη την "πολύ δύσκολη" για την Κω ημέρα της 1ης Ιουλίου, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα από τις ριπές του ισχυρού ανέμου σε χρόνο dt,  τα μαύρα σύννεφα καπνού και τις στάχτες να ζώνουν την Καρδάμαινα.
Όταν βλέπεις σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και τη Ρόδο, (ποιος μας λέει ότι δεν έγινε κι εδώ;) οργανωμένα σχέδια εμπρηστών, με συγκεκριμένες συλλήψεις αυτοφώρω (άσχετα αν τους αφήνουν μετά ελεύθερους)  ή κινήσεις υπόπτων ατόμων, πρακτόρων κλπ, αυτό που ¨καίει" βασικά εδώ σε εμάς,  είναι "να ριχθεί άπλετο φως" στο ΠΩΣ και από που ξεκίνησε η φωτιά στου Σταυρού το πέραμα, η οποία ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι με τη φόρα του ανέμου πήγαινε ευθεία κατά πάνω στο ΧΥΤΑ και μετά αφού ξέφυγε εντελώς μέσα στις εντελώς δύσβατες χαράδρες και με τους ισχυρούς καταβάτες ανέμους στην (θάλασσα) Καρδάμαινα.
Εύλογο, εύστοχο και τραγικά αληθινό το παρατηρητικό ερώτημα των αναγνωστών μας: Αν είχαμε εκλογές αύριο, μεθαύριο, σε λίγες μέρες... Θα έρχονταν ΟΛΑ τα εναέρια μέσα όχι στο τρίωρο που η φωτιά έκαιγε τον ΧΥΤΑ, αλλά στα πρώτα λίγα λεπτά, όπως έγινε στην φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Ηρακλή Κω, παραμονές Ευρωεκλογών; Ασυζητητί, ΝΑΙ.
Αν είχαμε εθνικές εκλογές τώρα κοντά θα ήταν παρόντες στην πρώτη γραμμή βουλευτές, υποψήφιοι, κομματικά στελέχη; Αν είχαμε δημοτικές, υποψήφιοι σύμβουλοι, οικογένειες, παρατρεχάμενοι με στολές εργασίας και δεν συμμαζεύεται; Το δίχως άλλο, ΝΑΙ.
Άρα, τι συζητάμε; Εκλογές... ωραίο πράγμα! Που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Τέλης στο ομιλητικότατο "παγκάκι" του λιμανιού στον ωτακουστή φίλο του Κώστα.
Τώρα, η επίρριψη ευθυνών την επομένη σε άλλα επίπεδα του τύπου "φύγετε εσείς, να έρθουμε εμείς", ή "εσείς είστε άχρηστοι, εμείς είμαστε καλύτεροι" είναι να 'χαμε να λέγαμε.
Ή καλύτερα (όπως έχουμε ξαναγράψει άλλης ευκαιρίας δοθείσης) το κομμάτιασμα του όλου (της ένωσης, του "όλοι μαζί" που δυστυχώς δεν έχουμε) και είναι και η αιτία των "φυτευτών" από τους ξένους κομμάτων και φατριών που κατατρώνε την Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια.
Πάνω στην οποία κινούνται ακριβώς ως μικρογραφία τους και οι αυτοδιοικητικοί μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ασχολούνται πια μαζί τους στα σοβαρά μόνο οι 4 στους 10 (που έχουν συμφέροντα, λόξα ή μαζοχισμό όπως έχουμε ξαναγράψει) οι οποίοι τους πιστεύουν (;; χμμμ)  και τους ακολουθούν.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι η κομμα(τιασ)τική λειτουργία τους έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό στα εσωτερικά τους (βλέπε πχ ΝΔ πυρ ομαδόν Σαμαρά-Καραμανλή-Βαληνάκη κλπ -πολύ ωραία η φωτό στο "νερό" λίγες μέρες πριν- κατά Μητσοτάκη υπό το βλέμμα (του δράκουλα) της Ντόρας να σκανάρει δεξιά αριστερά ποιοι χειροκρότησαν όταν μιλούσαν για ομόφυλα, θρησκεία και πατρίδα...
Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο βαθύ το χάσμα... μέχρις εσχάτων.
Αλέξης Vs Stef, επίτιμος διδάκτωρ τουρκικού ιδιωτικού (!!! σαν αυτά που αποκηρύσσει στην Ελλάδα μετά βδελυγμίας) πανεπιστημίου και με τον ψεκασμένο ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και με τον Τούρκο ολιγάρχη Κότς και με τον Τραμπ. Με όλες τις βρόμικες πολιτικές εργολαβίες. Βλέπε Σκόπια, Αιγαίο, Δημόσιο χρέος, υπερταμείο.
Μπροστά του -όπως γράφει ο Δανίκας στο Πρώτο Θέμα- ο «αμερικανοθρεμένος» Στέφανος Κασσελάκης μοιάζει με ήρωα παραμυθιών της προσχολικής ηλικίας. Γιατί ενώ επί Τσίπρα είχε παρθεί η απόφαση για το κλείσιμο της ιστορικής και θρυλικής «Αυγής» στη συνέχεια και προκειμένου να πριονίσει την καρέκλα του Stef επιδόθηκε στο μελοδραματικό σπορ των "δακρύων".
Στο ΠΑΣΟΚ "καλά κρασιά" μέχρι το φθινόπωρο, παρά τις όποιες δημοσκοπικές διαφορές των πέντε υποψηφίων δεν φαίνεται κανένας να κάνει τη διαφορά με ποιοτικά πολιτικά ηγετικά χαρακτηριστικά (ο Δούκας αποδεικνύεται "φούσκα" ακόμα και σαν δήμαρχος που λέει κι ο Νίκος) μέχρι και η και η Μιλένα δήλωσε ότι είναι «έτοιμη για πρωθυπουργός», αλλά αυτό το λέει συνέχεια σε κάθε συνέντευξη και ο (μουσάτος) Κασσελάκης.
Κι όλα αυτά ενώ οι πραγματικές ειδήσεις που καίνε την τσέπη του μέσου Έλληνα καταναλωτή είναι αλλού *(για δε τους Ελεύθερους επαγγελματίες έρχονται τα φορομπηχτικά εκκαθαριστικά που θα τους λιανίσουν) ...
*...Συνεχίζεται το «ράλι» ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα με τους καταναλωτές να βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη. Η τιμή του λαδιού «ζαλίζει» αφού ένα μπουκάλι ενός λίτρου, ιδιωτικής ετικέτας κοστίζει 10,90 ευρώ, ενώ η τιμή του λαδιού επώνυμης ετικέτας φτάνει μέχρι και τα 16 ευρώ, με την τιμή να έχει σημειώσει μέσα σε έναν χρόνο αύξηση 56,8%.
Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο μία εξάδα αυγά κόστιζε 3,08 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή της έχει ανέβει στα 3.87 ευρώ. Άνοδο 0,41 ευρώ έχει σημειώσει η τιμή στο αλεύρι, αλλά και στα μακαρόνια. Ένα πακέτο τον Νοέμβριο του 2023 κόστιζε 0,79 ευρώ και τώρα η τιμή του είναι 0,91 ευρώ. Η τιμή ενός χυμού, συσκευασίας ενός λίτρου, από 2,60 ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο του 2023, τώρα έχει εκτοξευτεί στα 3,18 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,58 ευρώ. Την ίδια στιγμή προς κατάργηση οδεύει το μέτρο με το πλαφόν 7% που έριξε την τιμή του βρεφικού γάλακτος κατά 5,12 ευρώ. Αν και αρχικά το εν λόγω μέτρο δεν είχε ημερομηνία λήξης, σύμφωνα με το Open, αναμένεται να καταργηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2024. Από κει και πέρα εάν χρειαστεί, θα επανεξεταστεί η εφαρμογή του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2023 τα ελληνικά νοικοκυριά πλήρωσαν το ακριβότερο γάλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συγκριτικά με άλλες χώρες καταγράφηκαν υψηλότερες τιμές σε γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά και αυγά. Απλησίαστα φέτος τα καρπούζια και τα πεπόνια – Αυξήσεις έως 438% στις τιμές από το χωράφι στο ράφι «Φέτος παίρνουμε το μισό καρπούζι, διότι η τιμή του δεν "αντέχεται"», δήλωσε γυναίκα σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.
Zogas_dimitris