Κάποιοι έλεγαν εδώ και χρόνια ότι ένα πρωί το Ισραήλ θα χτυπήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τότε αρχίζουν τα "μεγάλα γεγονότα".

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι διεθνείς αναλύσεις (ακόμα και η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ) δείχνουν ακριβώς αυτό το πράγμα. 

Ακόμα και μια μικρή παράταση να δοθεί, διαφαινόταν από καιρό ότι η διεθνής περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τις διαρκώς αναζωπυρούμενες εστίες πολέμου είτε στο βορρά (Ρωσία -Ουκρανία), είτε στη μέση ανατολή συντηρούν την προοπτική του τρίτου παγκόσμιου. 

Οι ιστορικοί έχουν μελετήσει και συζητήσει τα γεγονότα που οδήγησαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πώς ξεκίνησε; Εκείνη την εποχή δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί πώς ένα τοπικό γεγονός θα πυροδοτούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση και παγκόσμια σύρραξη.

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τότε που ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στα Ισραηλινά εδάφη. 

Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με το 1914 και το 1939, επειδή όλες οι μεγάλες δυνάμεις διαθέτουν πυρηνικά όπλα. 

Ο κίνδυνος εδώ δεν είναι ότι η μία πλευρά παίρνει την προμελετημένη απόφαση να πυροδοτήσει την ‘Αποκάλυψη’, αλλά μάλλον ότι μια σύγκρουση ή μια περιοχή έντασης κλιμακώνεται σε ένα ορισμένο σημείο, ένα μέρος κάνει μια κίνηση την οποία ένα άλλο μέρος παρερμηνεύει, και τότε αρχίζει μια πυρηνική ανταλλαγή παρά το γεγονός ότι κανείς δεν την περίμενε... 

Με άλλα λόγια όλες οι διεθνείς αναλύσεις δείχνουν ότι είμαστε στο παρά ένα του μεγάλου "μπαμ" και τότε αλλάζουν ΟΛΑ. 

(Αν, λέμε αν... σημειωθούν εξελίξεις και στη γείτονα χώρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπλοκή στον πόλεμο, πτώση Ερντογάν κλπ  τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η ανησυχία του ΚΥΣΕΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα ενδεχόμενο ραγδαίας εισροής στην χώρα και την περιοχή μας ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών). 

Έτσι θα "σωθούμε" με την "συμμετοχή"; 

Από αυτή την άποψη τοπικά η συγκυρία λίγες μέρες πριν με την 1η ανοιχτή εκδήλωση του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση και την συναυλία "Ελληνοτουρκικής φιλίας" στο λιμάνι της Κω θυμίζει λίγο το Θουκυδίδειο: Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν; Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε; 

Βέβαια, στον Όμιλο δεν τραγουδάνε, αλλά προβληματίζονται και καλώς ίσως. 

Χωρίς να περνάει απαρατήρητη η παρουσία και τοποθέτηση του Δημάρχου της Κω Θ. Νικηταρά που ουσιαστικά ρίχνει "γέφυρα" στο μέχρι σήμερα "χάσμα" που είχε δημιουργηθεί με τον Όμιλο και τα μέλη του, εξαιτίας της στενής προσκόλλησής του με την Περιφέρεια και την κυβέρνηση (μέχρι πριν "τα χαλάσουν" με τον Περιφερειάρχη - Δερβέναγα, όπως τον αποκάλεσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Κ. Καΐσερλης).

Ούτε φυσικά και η παντελής απουσία κάποιου (έστω και πρώην) εκπροσώπου της Περιφέρειας. 

Κατά τα άλλα προσπάθησαν όλοι πολύ εμπεριστατωμένα (άλλωστε στη θεωρία όλοι είμαστε πρώτοι, στην πράξη είναι που τα χαλάμε...) να μας πείσουν να συμμετέχουμε, κυρίως οι νέοι που απέχουν επιδεικτικά (αφού έτσι κι αλλιώς η νέα γενιά είναι "αλλού" έχοντας εδώ και πολύ καιρό γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική). 

Και βγαίνει το ιδρυτικό μέλος του Ομίλου πρ. Δήμαρχος Δικαίου Βασίλης Χατζηγιακουμής και καταγγέλλει ότι ο ίδιος εδώ κι ένα χρόνο δεν συμμετέχει στον Όμιλο για τη Δημοκρατία γιατί δεν σέβεται τις αποφάσεις  των οργάνων του (Απόφαση Γενικής συνέλευση αναφορικά με τη διοργάνωση  ημερίδας  για  τις  προοπτικές  και  τις  δράσεις  του  Δήμου  της  Κω, η οποία  είχε  ψηφιστεί  ομόφωνα).

Χωρίς να λάβει απάντηση... (ίσως γι αυτό και έστειλε ξανά την τοποθέτησή του στον τύπο). 

Δεύτερη "ρουκέτα" όταν ο προσκεκλημένος του Ομίλου εξαίρετος συνταγματολόγος κλπ κ. Μποτόπουλος, κατά την ομιλία του εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι "το σκάνδαλο Νοβάρτις ήταν σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ"... με τον πρ. Βουλευτή Ηλία Καματερό να εξανίσταται και να ζητά ωρυόμενος από τον Όμιλο να διευκρινίσει αν συμφωνεί με την προσωπική θέση του ομιλητή, προφανώς για να διαχωρίσει τη θέση του μαζί του...(Ούτε εδώ δόθηκε κάποια απάντηση). 

Οι πιο" μαζόχες" (καλή ώρα) αν τα βάλουν κάτω και τα πάρουν όλα "τοις μετρητοίς" μπορεί και να "τρελαθούν" κάτι σαν το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα που οι υποψήφιοι για να πείσουν πόσο καλοί "καπετάνιοι" είναι πρότειναν θέσεις που είναι πράγματι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και δεν το γνώριζαν (όπως είπε σε έναν από αυτούς ο νυν Πρόεδρος). 

Δηλαδή που πάμε ρεεεεεε; "να μην δούνε έναν όμορφο και διαφορετικό αμέσως να πέσουν να τον φάνε πριν τα αλλάξει όλα..." που θα ‘λεγε και ο φίλος Δημήτρης. Εν τω μεταξύ όλοι οι "πράκτορες του εχθρού" που "φάγανε" τον χαβούζα είναι ή μάλλον ήταν όλοι εντός των τειχών, πριν την "εξαέρωση" που συνεχίζεται ακάθεκτη, μέχρι τελικής επιστροφής στο 3%. 

Αμ αν είναι έτσι να σωθούμε με την συμμετοχή στο "άλλα λέμε, άλλα κάνουμε κι άλλα καταλαβαίνουμε..." χίλιες φορές καλύτερο το "καφενείο" των κοινωνικών δικτύων αγαπητέ κ. Μποτόπουλε!

Zogas_dimitris