Στο θέμα των καταγγελιών η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την πεπατημένη (ότι έκαναν και οι προηγούμενοι).

Το 'χουμε ξαναγράψει “χορτάτοι” -”ξεχορτάτοι”, είτε οι μεν είτε οι δε, το δάχτυλο στο μέλι θα το βάλουν... (αυτό είναι πάγιο, οσονούπω θα το αντιμετωπίσει και η νέα Κυβέρνηση) δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά τόσο παλιά συνήθεια, όσο κι ο άνθρωπος.

Ερχόμαστε στο προκείμενο, με αφορμή την τελευταία συνέντευξη τύπου της Προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, Βάσως Πη, σε ό,τι αφορά το τι έκαναν οι προηγούμενοι σε θέματα αδιαφανούς και “σκοτεινής” διαχείρισης... Όντως, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,  χειρίστηκε πολύ έξυπνα επικοινωνιακά το θέμα (σίγουρα την συμβούλεψαν οι νομικοί να μην κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε ονόματα που ενδεχομένως να επέσυραν μηνύσεις). Οπότε, πέρασε το μήνυμα ότι ναι μεν κάποια χοντρή “λαδιά” έχει γίνει... την οποία όμως θα  χειριστούν οι νομικοί και οι ελεγκτές της επιχείρησης (και όπως επίσης “διπλωματικά” διευκρίνισε στην απαντητική της επιστολή στο δελτίο τύπου της Ι. Ρούφα και του Οράματος που την περίμενε στη γωνία: “τα ονόματα θα δοθούν από τη δικαιοσύνη...”).

Μέχρι εδώ καλά. Με μια σημαντική λεπτομέρεια όμως: ακολουθείται και πάλι η πεπατημένη σε ό,τι αφορά στον χειρισμό καταγγελιών και “σκιών” σε σχέση με τους προηγούμενους. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνταν και η πρώην δημοτική αρχή: στις συνεντεύξεις των στελεχών της, σε δελτία τύπου με τα οποία “κατακεραύνωνε” την τότε μειοψηφία, αλλά και σε “διαξιφισμούς” στο τότε δημοτικό συμβούλιο... Ποτέ, κατά περίεργο τρόπο δεν έφτασε κάποια υπόθεση “δεμένη” με ανοιχτά, με ακλόνητα στοιχεία στη δικαιοσύνη (ως μικρογραφία του ότι συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο κι αν διαβάζουμε κατά καιρούς για “πολιτικές βόμβες” ή “πολιτικές θύελλες” που έρχονται). Και αυτό κάτι λέει. Ή μάλλον λέει πολλά.

Εν προκειμένω, λοιπόν, πρόκειται για τη συνέχιση μιας “πολιτικής βεντέτας”, που επικοινωνιακά αποσκοπεί: από τη μια να “καλύψει”  τις όποιες ελλείψεις και αναντιστοιχίες λόγων και έργων της νυν δημοτικής αρχής και από την άλλη να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στην μειοψηφία “να καθίσει φρόνιμα γιατί θα βγουν πολλά στη φόρα...”.

Ως επίλογο, θα βάζαμε σκωπτικά ένα από τα τελευταία δελτία τύπου της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που αντανακλά αυτή ακριβώς την  αθεράπευτη  παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος (δουλευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή): «Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους  υπαίτιους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα  και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο» & η ζωή μας κύκλους κάνει...

 

Zogas_dimitris