ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

και η διάθεση, μετά την οδυνηρή απώλεια του Σωκράτη μας.

Ενός ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου και φίλου που σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους μας. Ενός χαμογελαστού και εύθυμου ανθρώπου που διατήρησε πάντα, μια αγνή παιδική ψυχούλα, στο σύντομο πέρασμά του από αυτή τη ζωή. Αρνούμενος να συμβιβαστεί με τις κακίες και τις ίντριγκες του κόσμου των “μεγάλων”, κάνοντας κακό πρωτίστως στο εαυτό και την υγεία του (για να μην βλάψει άλλους...). Σίγουρα θα παραμείνει ανάμεσά μας, έτσι όπως ήταν, ευθυτενής και ρωμαλέος, με το απίθανο καυστικό χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τα πειράγματά του... Γιατί έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα!!!

 

Όχι ανούσιες κόντρες & “εγωισμοί” στο θέμα της Ζιάς

Θέλοντας και μη η επικαιρότητα (όπως και η ζωή) έχει τους δικούς της ρυθμούς...

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Συντονισμού & Δημοτικής Περιουσίας Δήμου Κω, Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος με τη συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης,  έδωσε μια - κατά το δυνατόν -  επαρκή απάντηση για το έργο της Ζιάς και την αγωνία, όχι μόνον των επαγγελματιών και των οικογενειών που βγάζουν το ψωμί τους από την εκεί περιοχή, αλλά και συνολικά όλου του τουριστικού νησιού μας (αφού καλώς ή κακώς όλοι από τον τουρισμό εξαρτιόμαστε...).

Το θέμα είναι να υπάρχει καλή θέληση  απ' όλους για εξεύρεση άμεσων λύσεων σε ότι προβλήματα ανακύπτουν. Και να μην οδηγούνται τα πράγματα στα άκρα. Οι συγκρούσεις και οι κακώς εννοούμενοι “εγωισμοί”, σε τέτοια θέματα δημόσιου συμφέροντος μόνο κακό κάνουν και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο.

 

Απόλυτη προσοχή και διαφάνεια στις παραχωρήσεις δημ. ακινήτων

Τώρα, σε ότι αφορά στην “αξιοποίηση” της δημοτικής υπηρεσίας και ειδικότερα των κτηρίων που θα βγουν σε πλειστηριασμούς (όπως και το θέμα της Αίγλης) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ξεκάθαρους όρους και απόλυτη διαφάνεια. Γιατί έτσι κι αλλιώς θα μπει στο μικροσκόπιο όλων (μειοψηφίας, μέσων ενημέρωσης, πολιτών κλπ). Οπότε, τυχόν επανάληψη λαθών του παρελθόντος στη λογική του “φύγε εσύ, έλα εσύ...” θα είναι αναπόφευκτα το “δις εξαμαρτείν” και για τη νυν δημοτική αρχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

 

Σε θετική κατεύθυνση το “ξε-καθάρισμα” στο ΟΡΑΜΑ

Τέλος, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει η δήλωση της επικ. του Οράματος Ιωάννας Ρούφα, η οποία πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας (έστω και με μία μέρα καθυστέρηση, Τρίτη αντί Δευτέρα που είχε προαναγγείλει) τονίζοντας ότι, ναι μεν “κάνουν κακό όσοι ενσπείρουν ψεύδη και καχυποψία πετώντας λάσπη και σπιλώνοντας υπολήψεις...” (κάποιος το είχε ξαναπεί αυτό πριν από 3-4 χρόνια...) και από την άλλη -ίσως το πιο σημαντικό και αξιοπρόσεχτο – ότι, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας - η οποία βρίσκεται σε φάση “ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης” - σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα ελέγχου (οικονομική αστυνομία κλπ) καταδείξουν ευθύνες πρώην διοικήσεων στις οποίες εμπλέκονται στελέχη της, αμέσως θέτουν εαυτόν εκτός...

Όπερ σημαίνει ότι ένα ξε-καθάρισμα  (για να μην πούμε “ξεσκαρτάρισμα” και παρεξηγηθούμε) γενικά της πολιτικής ζωής του τόπου (αφού και ο Δήμαρχος έχει επαναλάβει αντίστοιχη δέσμευση, άρα “κάτι σάπιο υπάρχει...”) είναι άκρως απαραίτητο. Μιας και όπως αποδείχτηκε περίτρανα, τόσα χρόνια τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο) δυστυχώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί αυτοελέγχου και αυτο-αξιολόγησης κομμάτων και παρατάξεων.  Το ίδιο απαραίτητη είναι – θεωρούμε - και μια γενναία αυτοκριτική (γιατί το να λέμε ότι πάντα φταίνε οι άλλοι δεν πείθει πλέον και πολύ... Ενώ το να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις λάθος επιλογές μας είναι το βασικότερο απ' όλα).

 

Όπως και να το κάνουμε, μια νέα ελπίδα, συνοδευόμενη από μια φερέγγυα και αξιόπιστη πρόταση είναι “εκ των ων ουκ άνευ” και ειδικά στο ενδεχόμενο να προκύψει εκ νέου ...“απόσταση λόγων και έργων”, στα τοπικά μας πράγματα.

Zogas_dimitris