Οι μήνες του “μέλιτος” και της “χειμέριας νάρκης” φαίνεται πως τελειώνουν (όπως όλα τα ωραία πράγματα) για τη Δημοτική Αρχή, με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Από τη μία το “στοίχημα” για την προετοιμασία -μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- της πόλης και του “βομβαρδισμένου” από τα έργα (και όχι μόνον) νησιού... Και από την άλλη η “καυτή πατάτα” της “νομιμότητας”, η οποία “τσουρούφλισε” για τα καλά και την προηγούμενη δημ. αρχή, όσο κι αν την απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι...

 

“Καμία ανοχή... ” Δηλαδή;

Κάτι τέτοιο διαφάνηκε ότι πήγε να κάνει στην αρχή της νέας θητείας του κι ο Γ. Κυρίτση (για τον οποίο οι “κακές” γλώσσες λένε ότι έχει αντιγράψει σε πάρα πολλά θέματα τακτικές Καΐσερλη, αν και ο ίδιος όταν το ακούει αυτό “ανάβει λαμπάκια”...). Όμως, ο χειμώνας έφυγε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μετά την κάθετη πτώση των εσόδων του Δήμου από την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ (έλλειψη χρημάτων, στάση... έργων) έχει να αντιμετωπίσει πλέον και  τη “μάχη” του καλοκαιριού... Κι ευτυχώς που τα μηνύματα, σε ότι αφορά τον τουρισμό, είναι θετικά. Έλα όμως που “δεν είμαστε ανθρώποι...” (όπως έλεγε στα φόρτε του,  ο πάντα “στο τρέξιμο”, πρώην Αντιδήμαρχος καθημερινότητας, Σ. Πης).

Άρα, λοιπόν, το αυστηρό μήνυμα Κυρίτση - στην επίσημη πρώτη των νέων (υπερυψωμένων ή “χλιδάτων” κατά το Όραμα και την Ιωάννα) εδράνων του ΔΣ - “καμία ανοχή”, προς επαγγελματίες “που δεν σέβονται” κοινόχρηστους χώρους και αντίστοιχα σε υπαλλήλους ή αιρετούς υπεύθυνους τομέων που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, είναι... σαφές (και σοφό).

 

Οι “ζαρντινιέρες”, οι “πέργκολες” &...

Και δεν είναι μόνο οι “ζαρντινιέρες” που “άνοιξε η γη και τις κατάπιε” και τις οποίες έσπευσε να αποκαταστήσει άμεσα (όπως και το επικίνδυνο φρεάτιο στο Πλατάνι) ο νέος υπεύθυνος σε θέματα καθημερινότητας της πόλης, Αντιπρόεδρος Α. Βαβλάς. Είναι συνολικά η λειτουργία κοινόχρηστων χώρων (πλατειών και πεζοδρόμων) όπου κατά τη διάρκεια της σαιζόν γίνεται της... “καταλήψεως” (αργότερα θα τα δούμε και με τις παραλίες). Που σημαίνει ότι, όσο και να τρέχει ο Άγγελος, όταν ανοίξει η βεντάλια του τουρισμού και των προβλημάτων “πού να πιάσει και πού να τελειώσει”.  Άρα, θέλει οργάνωση και συντονισμό προσώπων και συναρμόδιων υπηρεσιών. Για να μην πιάσουμε το νέο σήριαλ που πάει να ανοίξει με τις... πέργκολες  και στα χωριά (παίρνοντας αφορμή από την τελευταία καταγγελία που έγινε στο Μαστιχάρι και η οποία προκάλεσε σωρεία αλληλοκαταγγελιών...).

 

Θα υπάρχουν μόνο “κανόνες” ή και “εξαιρέσεις”;

Ιδού λοιπόν η “καυτή πατάτα”,  η “λεπτή ισορροπία” και τα ερωτήματα: Θα επανέλθει ο “κακός Κυρίτσης”; (ο ίδιος έσπευσε να  προκαταβάλει,  λέγοντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το πουν...). Θα αρχίσει να γίνεται της... (αλληλο) καταγγελίας καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλον με συνέπεια να ξαναζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους με το να κυνηγάει ο ένας τον άλλον μπροστά στους τουρίστες; Θα επεμβαίνουν “αυτεπάγγελτα” οι υπηρεσίες -όπως καλή ώρα- με την αστυνομία που βγήκε παγανιά για την παράνομη στάθμευση και “όπου την πάρει”; Θα μπουν κανόνες; ... Εξαιρέσεις;

 

(Τα “δικά μας παιδιά” που λέγαμε...;)

Και επειδή “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”, αλλά και επειδή η “διαφάνεια” και η “λογοδοσία” ήταν  επίσης προεκλογική σημαία για τη νυν δημ. αρχή, θα πρέπει όλα όσα ακούγονται, ψιθυρίζονται, καταγγέλλονται (ήδη οι του Οράματος λένε ότι έχει ξεκινήσει από δήμο και δημ. επιχειρήσεις “βιομηχανία” απευθείας αναθέσεων σε “ημετέρους”, έχοντας συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία τα οποία θα βγάζουν σιγά-σιγά) να απαντώνται με στοιχεία και όχι αφορισμούς. Βέβαια, το προτιμότερο θα ήταν να αποφεύγονται... αλλά είπαμε “η εξουσία είναι γλυκιά...”

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ"

 

Zogas_dimitris