ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Όσο πλησιάζει η τουριστική περίοδος που η διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας και των επαγγελματιών σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της πόλης και του νησιού γενικότερα, τα διλήμματα για τον Γ. Κυρίτση και την Δημ. Αρχή δεν είναι άλλα από το ΠΩΣ θα αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και κυρίως πιο ανώδυνα.

Το 1ο δίλημμα...

είναι αυτό που έσπευσε να “ξορκίσει” ο Γ. Κυρίτσης στο δημ. συμβούλιο (με αφορμή τις “εξαφανισθείσες” ζαρντινιέρες) και αφορά το αν θα πρέπει να επανέλθει ο “κακός Κυρίτσης”. Με άλλα λόγια αν θα γίνει πιο σκληρή (μιας και μέχρι τώρα η “γραμμή” της είναι άκρως “Καϊσερλική”...).

Το πιθανότερο είναι πως ναι. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως αν συνεχίσει έτσι, όχι μόνο θα “χάσει τη μπάλα”, αλλά και θα τους βάλει όλους “απέναντι” (όπως έγινε  με την προηγούμενη δημ. αρχή), “σωστούς” και “μη”... Με τα γνωστά αποτελέσματα.

 

Το 2ο δίλημμα...

έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να “παίξει” το ρόλο του “κακού” ο ίδιος ο Δήμαρχος, ή οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι κλπ υπεύθυνοι τομέων. Όπως όλα δείχνουν, το “άλλαξα” του Γ. Κυρίτση, το οποίο  κατακτήθηκε με πολύ κόπο και προσπάθεια, είναι λογικό να μην θέλει να το μετατρέψει σε αυτό που λέει ο λαός: “την Κυριακή χαρά και τη Δευτέρα λύπη...”. Οπότε, αναγκαστικά το ρόλο αυτό θα τον αναλάβουν οι υπεύθυνοι τομέων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Με ρητή εντολή για αυστηρή τήρηση κανόνων και λειτουργιών. Πράγμα που σημαίνει ότι,  ο ρόλος του “διαιτητή” σε περίπτωση “διενέξεων”, θα ανήκει στον... Δήμαρχο και στην τελική, στο Δημοτικό συμβούλιο.

 

Το 3ο δίλημμα...

είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη δημ. αρχή: θα έχει αποτέλεσμα η διαχείριση όλων αυτών των συσσωρευμένων προβλημάτων της καθημερινότητας και της λειτουργίας της πόλης και του νησιού μέσα στην τουριστική περίοδο; Ή θα έχουμε μια από τα ίδια... Είτε γιατί το προσωπικό δεν θα επαρκεί και ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα όπως παλιά (περασμένα μεγαλεία...), είτε γιατί οι “αναδουλειές” έχουν ως επακόλουθο  γκρίνια και τσακωμούς μεταξύ των επαγγελματιών... Με τις γνωστές αφορμές: άγρα πελατών, πινακίδες  σε πεζόδρομους, καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων και ούτω καθεξής. Τότε κρίνεται άκρως επιτακτική η ιπποκρατική ρήση “κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν...” με σωστό συντονισμό.

Αν προσθέσουμε δε το κυκλοφοριακό χάος, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την καθαριότητα (το αν και πώς θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει η ανακύκλωση), τότε το παζλ μακραίνει και γίνεται ακόμα δυσκολότερο...

 

Zogas_dimitris