ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Ήρθαν οι πρώτοι (δύσμοιροι) τουρίστες και βρήκαν ένα νησί στα χειρότερά του...

Πολλά τα μέτωπα. Συσσωρευμένα τα προβλήματα. Διάχυτη η απογοήτευση των πολιτών που προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες ή παρωπίδες.

Ναι, η δημοτική αρχή κρίνεται κι αυτή αυστηρά, πρώτον γιατί πέρσι τέτοια εποχή (και λόγω προεκλογικής περιόδου) ήταν και η ίδια ακόμα πιο αυστηρή, σκληρή και αμείλικτη στην κριτική της για την κατάσταση στο νησί και αυτά που δεν έκαναν οι “προηγούμενοι”.  Δεύτερον, γιατί η ίδια τοποθέτησε τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών πολύ ψηλά, με συνέπεια να αναγκάζεται τώρα να περάσει από (πολύ) κάτω...

 

Ζηπάρι, Ζιά, Τιγκάκι, Καρδάμαινα, Μαστιχάρι, Μαρμάρι...

Σίγουρα, τα πράγματα - σε καμία περίπτωση - δεν πρέπει να τα βλέπει κανείς μονοσήμαντα. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και ο δήμος βρίσκεται ολοένα σε δυσκολότερη θέση από κάθε άποψη. Συν οι καιρικές συνθήκες που ήταν κι αυτές κόντρα (μια μέρα ξεκίνησαν την ασφαλτόστρωση και αμέσως μετά “άνοιξαν οι ουρανοί...”). Όμως,  όπως και να 'χει,  πρέπει -έστω και τώρα- να επικεντρώσει έστω και την τελευταία στιγμή στις ανοιχτές “πληγές” του νησιού.

Και ειδικά στις κεντρικές περιοχές: Ζηπάρι, Ζιά, Τιγκάκι, Καρδάμαινα, Μαστιχάρι, Μαρμάρι. Ό,τι μπορεί από δω και στο εξής: να συμμαζέψει... να κλείσει... να “μπαλώσει”... να ασφαλτοστρώσει... Να “πιέσει” εργολάβους, υπηρεσίες και κάθε εμπλεκόμενο ώστε να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Ειδική “καμπάνια πληροφόρησης” των επισκεπτών μας

Εδώ που φτάσαμε μπορεί περίπου τις ίδιες μέρες πέρσι να ακούγαμε “κάπως” την αντίστοιχη απάντηση που μας έδινε ο τότε δήμαρχος Κ. Καΐσερλης (σε ερώτηση- παρατήρησή μας για το τι θα λένε οι τουρίστες αντικρίζοντας το νησί σε αυτό το χάλι...) λέγοντας ότι, χρειάζεται να ξεκινήσει καμπάνια πληροφόρησης των επισκεπτών του νησιού για τα έργα που γίνονται, για  να γνωρίζουν ότι βασικός σκοπός είναι να βελτιώσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του νησιού ώστε τα επόμενα χρόνια που θα ξανά 'ρθουν να το βρουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα τα πρακτορεία και οι τουριστικοί φορείς (θέλοντας και μη) δίνουν αντίστοιχες απαντήσεις στους πελάτες τους. Αλλά και μια πιο στοχευμένη και μαζική “καμπάνια  πληροφόρησης” με σκοπό να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και τη δυσαρέσκεια που προκύπτει, δεν νομίζουμε ότι θα έβλαπτε.

 

Νέος “πονοκέφαλος” η αβεβαιότητα με τις παραλίες...

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ήρθε ως “κερασάκι” στην τούρτα και η απόφαση του Ε' τμήματος του  ΣτΕ για  τις παραλίες, κρίνοντας παράνομη τη μαζική παραχώρησή τους από τους δήμους.  Βάζοντας με αυτή την απόφαση “μπουρλότο” στον σχεδιασμό διαχείρισης, στα έσοδα κλπ και αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον τρόπο αξιοποίησης, φύλαξης και στην εν γένει προστασία των ακτών. Τον τελικό λόγο έχει πλέον η ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά η αβεβαιότητα δήμου και επαγγελματιών, έρχεται με τη σειρά της να μας ταλανίσει, ως ακόμα ένας σοβαρός πονοκέφαλος, μέσα στα τόσα άλλα ανοιχτά ζητήματα. Ειδικά για εμάς εδώ, ως τουριστικό νησί, που η εύρυθμη λειτουργία των παραλιών είναι επίσης ένα από τα πρώτα βασικά μελήματα με το ξεκίνημα της σαιζόν.

 

Zogas_dimitris