Το γεγονός ότι έχει γίνει δημοσκόπηση στο δήμο της Κω (αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας) τα αποτελέσματα της οποία έχουν κρατηθεί μυστικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί επικοινωνιακά μέχρι τώρα, δείχνει ότι ο εντολέας της δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τα δημοσκοπικά ευρήματα-αποτελέσματα.

Φυσικά, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ρωτήθηκαν αν ήταν αυτοί οι εντολείς, απάντησαν αρνητικά.

Αυτό που προβληματίζει, επίσης, είναι: γιατί η παράταξη που σίγουρα δεν την έχει παραγγείλει δεν προχωρά σε μια δική της έρευνα ώστε να "διαρρεύσει" τα ευρήματα που τυχόν την ευνοούν. Άλλωστε, αυτό έχει γίνει ήδη σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα  (εκτός κι αν την έχει κάνει μυστικά, αλλά την κρατάει κι αυτή για τους ίδιους λόγους).

Το πιθανότερο είναι ότι από τα στοιχεία της έρευνας (ή των ερευνών) προκύπτει ότι πρόκειται για "ντέρμπι" ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων. Οπότε, η τακτική που φαίνεται να επιλέγουν οι βασικοί διεκδικητές είναι η όξυνση, η "πόλωση" αλλά και ο "επικοινωνιακός πόλεμος" για να γείρουν την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που φαίνεται με βάση τον νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής είναι ότι, στο πολύ πιθανό σενάριο δεύτερης Κυριακής, για την εκλογή δημάρχου στο δήμο Κω, όποια παράταξη έρθει τρίτη δύναμη θα καταστεί και ο ρυθμιστής όχι μόνο του τελικού αποτελέσματος αλλά και των όποιων εξελίξεων στα δημοτικά μας πράγματα.

Όποιοι και να είναι πάντως πρώτος και τρίτος θα πρέπει να ρίξουν αρκετό "νερό στο κρασί" τους για να συνυπάρξουν και να ξεπεράσουν τη σκληρή γλώσσα και τις συγκρούσεις της προεκλογικής περιόδου η οποία αναπόφευκτα θα ενταθεί το επόμενο δίμηνο, έως τις εκλογές.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξεφύγουμε για άλλη μια φορά προς το... φανατισμό, το ξύπνημα των παθών και τον διχασμό.

Η επόμενη μέρα θα είναι, έτσι κι αλλιώς, δύσκολη στην διοίκηση του δήμου αν κρίνουμε από τους τωρινούς "εγωισμούς" και  τις "μη μου άπτου" πολιτικές συμπεριφορές.

Δεν  απομένει παρά να δούμε στην πράξη αν η λαϊκή ετυμηγορία στείλει σε όλους τα μηνύματα που πρέπει να πάρουν και αν τα αποκωδικοποιήσουν σωστά ώστε να προχωρήσουν κάποια πράγματα στο δήμο.

Αλλιώς, μια από τα ίδια...

Zogas_dimitris