ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Στο μεταίχμιο μεταξύ δεύτερου και τρίτου κύματος του κορονοϊού που περιμένουν οι λοιμωξιολόγοι, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση αναμένεται να άρει σταδιακά το lockdown για να κινηθεί κάπως η αγορά και η οικονομία.

Αυτές που ασφυκτιούν είναι κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις. Τα μικρά μαγαζιά, αυτά τα οποία δεν μπορούν να κάνουν online πωλήσεις και πραγματικά υποφέρουν από τον εκμηδενισμό των πωλήσεων και φέρνουν σε απελπιστική κατάσταση τους ιδιοκτήτες τους και τις οικογένειές τους

Τις"διαφορετικές ταχύτητες" ανά περιοχή ανάλογα με το επιδημιολογικό της φορτίο και τον αριθμό των κρουσμάτων που φαίνεται πιο λογικό και δίκαιο (πχ το Ν. Αιγαίο δεν έχει καμία σχέση με την έξαρση που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα) απορούμε γιατί τις αποφεύγει η κυβέρνηση. Προφανώς για λόγους πολιτικού κόστους.

Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αναμένεται να ανοίξουν πρώτα λιανεμπόριο και κομμωτήρια και στο τέλος η εστίαση.

Για τα σχολεία ένα δεκαήμερο πριν τις γιορτές θυμίζει το αντίστοιχο άνοιγμα τον Μάιο, μετά την πρώτη καραντίνα, μέχρι να κλείσουν για διακοπές. Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα μάθουν κάτι αυτές τις εβδομάδες που θα ανοίξουν, απλώς θα δουν και αυτά τους φίλους τους και θα βγουν από το σπίτι, που είναι και ο μόνος σοβαρός λόγος για να ανοίξουν τα σχολεία

Μακάρι, παρά τους αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία των καταστημάτων να κινηθεί η αγορά με τις απαραίτητες εορταστικές αγορές, γιατί μόνο με τα σούπερ μάρκετ, την αγορά τροφίμων και τις τροφοδιανομές δεν γίνεται τίποτα.

Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, οι επιδημιολόγοι λένε ότι θα υπάρξει έξαρση μετά το εορταστικό άνοιγμα (το ονομάζουν τρίτο κύμα) που οι πιθανές παραβάσεις (πάρτι σε σπίτια, ρεβεγιόν, εορταστικές επισκέψεις κλπ που είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να ελέγξει η αστυνομία) αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες. Ελπίζουμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι ειδικοί, για τα συν και τα πλην αλλά και τις πιθανές παρενέργειες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα:

Ο ιός έχει αρχίσει και πλήττει βαριά και νεότερες ηλικίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασωληνωμένοι αρκετοί άνθρωποι μεταξύ 18 και 39 ετών.

Ο χρόνος στον οποίο μαθαίνουμε τα κρούσματα απέχει μία με δύο εβδομάδες από την ημέρα που κόλλησε ο ασθενής.

Ο χρόνος ίασης ή θανάτου του ασθενούς απέχει συνήθως δύο εβδομάδες από την ημέρα που νόσησε.

Ο μέσος όρος θανάτων από COVID-19 παγκοσμίως είναι 2,3% των διαπιστωμένων κρουσμάτων, με βάση τις παγκόσμιες στατιστικές, προφανώς όμως είναι πολύ μεγαλύτερος αν ληφθούν υπόψη τα μη διαπιστωμένα κρούσματα πολλών ασυμπτωματικών.

Έχουν βρεθεί δυο φάρμακα, η ρεμντεσιβίρη, ένα από την Elli Lilly κλπ, από τα οποία προκύπτουν και τα τέσσερα γνωστά εμβόλια, Pfizer, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Sputnik. Όλα έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα, μικρές αρχικές παρενέργειες και άγνωστες μακροπρόθεσμες.

Από την προσοχή, την υπευθυνότητα και τον αλληλοσεβασμό μας... θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η συνέχεια.

 

 

Zogas_dimitris