ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Οι πειραματισμοί στου κασίδη το κεφάλι, συνεχίζονται...

Αφού είδαν κι απόειδαν ότι η "καταδίκη" της εστίασης, των καταστημάτων και του λιανεμπορίου για να υποστηριχθεί (και καλά) το αρχικό σλόγκαν, από τον περσινό Μάρτη του "μένουμε σπίτι" (το οποίο έμαθε με την τόση προπαγάνδα, μέχρι και η τελευταία γιαγιά στο χωριό), δεν έχει πια κανένα νόημα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που γίνεται της... διαδήλωσης, οι ειδικοί αποφάνθηκαν εκ διαμέτρου αντίθετα τώρα: "Όλοι έξω".

Παρά να συνεχίζεται αυτό το ημί-λοκντάουν, (επαν)εκτιμά η ομάδα των ειδικών (Μ. Δερμιτζάκης, Α. Κοτανίδου κ.α.) είναι καλύτερα να ανοίξουν εστίαση και λιανεμπόριο, μιας και μπήκαμε στην άνοιξη.

Σου λέει ο Έλληνας αν τους πεις να κάτσει σπίτι θα κάνει ακριβώς το αντίθετο, οπότε αν του πεις "βγες έξω", έχει πιο πολλές πιθανότητες να μείνει μέσα... (Απλά, τους πήρε ένα ολόκληρο χρόνο να το καταλάβουν αυτό... Έτσι κι αλλιώς, όπως λέει ο λαός "τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις...)

Οπότε η (επικοινωνιακή) επιχειρηματολογία αλλάζει άρδην: Ο εγκλεισμός -κατά τους ειδικούς πάντα- μας οδηγεί σε εσωτερικό συνωστισμό σε κλειστούς χώρους με φίλους, συγγενείς κλπ, οπότε, τώρα που μπήκε και η άνοιξη είναι καλύτερα να βρισκόμαστε έξω, σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους (το ιδανικό θα ήταν να κοιμόμασταν έξω, σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη- Γι' αυτό, φέτος, μας άφησαν να πετάξουμε και αετό...).

Επομένως, είναι καλύτερα να ανοίξουν τα καφέ και η εστίαση ώστε να απολαμβάνουμε τον καφέ ή το γεύμα μας σε εξωτερικούς χώρους και με τις προκαθορισμένες αποστάσεις παρά μαζεμένοι σε κλειστούς χώρους και σπίτια εική και ως έτυχε.

Άστε που στα σπίτια και στους κλειστούς χώρους δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν οι παραβάτες σε αντίθεση με τους εξωτερικούς χώρους, όπου μπορούν να γίνονται διαρκείς έλεγχοι από την αστυνομία (και να πέφτουν οι βαριές "καμπάνες", όποτε χρειαστεί).

Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες μεγάλες πόλεις με τις διαδηλώσεις όλο αυτό το διάστημα των 40 και βάλε ημερών, θυμίζουν την γελοιογραφία που λέει "άντε να τελειώσει επιτέλους το αυστηρό lockdown να κάτσουμε και λίγο σπίτι...". (Το θέατρο του παραλόγου που βολεύει για διαφορετικούς λόγους, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση).

Από την άλλη, θα αρθεί κατά κάποιο τρόπο και η αδικία οι συνεπείς που τηρούν τα μέτρα κατά γράμμα να πληρώνουν τα σπασμένα όσων τα έχουν "γράψει" κανονικά, χάριν του "δημοκρατικού δικαιώματος" των διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας (ο καθένας ό τι τον βολεύει και μετά βγαίνει από πάνω, αν ο άλλος πάει να κάνει κάτι ανάλογο...)

Τουλάχιστον, έστω και αργά, ας καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης, των καταστημάτων και του λιανεμπορίου είναι όρος απαράβατος για την οικονομία των μικρομεσαίων,  και την στοιχειώδη λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μέσα στην πανδημία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα ισχύσουν και θα τηρηθούν όλα τα παραπάνω με τον αριθμό των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων στο μάξιμουμ και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενόψει μάλιστα της 25ης Μαρτίου με την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού και την αποκλειστικά στρατιωτική παρέλαση που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας (για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821) ώστε να μεταδοθεί από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, δεν το συζητάμε, γιατί και τότε το "ακορντεόν" ή η "φυσαρμόνικα" των μέτρων αναγκαστικά θα αλλάξει τόνο και σύνθημα...

Zogas_dimitris