Περί Διαίτης Σαβ 14 Φεβ 2015

Κάνοντας το παρακάτω και βλέποντας πως διαχειρίζεστε διάφορα διατροφικά ζητήματα, θα ανακαλύψετε σε ποιά ομάδα γυναικών ταιριάζετε καλύτερα και θα αναρωτηθείτε σε ποια θα θέλατε να ανήκετε αν σας ταλαιπωρούν περιττά κιλά που θέλετε να ξεφορτωθείτε!

 

1.     ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΠΡΩΙΝΟ;

Α: Κάθε πρωί ξυπνάτε στο «παρά πέντε» και βιαστικοί φεύγετε για τη δουλειά, χωρίς να έχετε βάλει ούτε μπουκιά στο στόμα σας ή στην ιδανικότερη περίπτωση έχοντας πιει ξεροσφύρι δύο γουλιές καφέ.

Β: Κάθε πρωί βάζετε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα, τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να πιείτε ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά, να αλείψετε λίγο μέλι σε μία φέτα ψωμί, να στύψετε ένα φυσικό χυμό ή να ψήσετε ένα τοστάκι.

 

2.     ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΝΑΚ;

Α. Ότι προκύψει στη δουλειά, καμιά τυρόπιτα, κανένα κρουασάν, κανένα γλυκάκι ή μπισκοτάκι που όλο και κάποιος θα σας κεράσει, αλλά μπορεί και τίποτα, εδώ καλά καλά δεν προλαβαίνετε να πάτε στη τουαλέτα!

Β.  Αν όχι καθημερινά, από την αρχή της εβδομάδας, έχετε εφοδιάσει το γραφείο σας με σνακ, όπως γιαούρτια, φρούτα, μπάρες δημητριακών, κρακεράκια, κριτσίνια ολικής άλεσης, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς κτλ

 

3.     ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ; ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ;

Α: Δεν σας πάει καρδιά να μην μαγειρέψετε ή να μην ζητήσετε μουσακά, που είναι το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας τουλάχιστον μία φόρα την βδομάδα, ή να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας fast-food έστω 1-2 φορές, άντε 3 την εβδομάδα! Μα είναι και φορές που δεν προλαβαίνετε!
Β: Μαγειρεύετε υγιεινά και μεθοδικά, προσπαθώντας να υπάρχει μέσα στην εβδομάδα ποικιλία απ’ όλα τα φαγητά, ε και εννοείται μερικές φορές το μήνα θα παραγγείλετε και κάτι απ’ έξω!

 

4.     ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΑΣ;

Α: Έκτος από τα γνωστά είδη πρώτης ανάγκης (όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα κτλ), υπάρχει πάντα ένα ντουλάπι με σοκολάτες, μπισκότα, τσιπς, γλυκά κτλ. Ε, να για «ώρα ανάγκης», μην έρθει και κανένα ς καλεσμένος και δεν έχουν τι να τον κεράσουν!

Β: Θα βρούμε τα είδη πρώτης ανάγκης, δημητριακά, μπάρες δημητριακών, κρακεράκια σίκαλης, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα, γλυκό του κουταλιού, άντε και κανένα σακουλάκι με μικρά παστελάκια ή σοκολατάκια υγείας!

 

5.     ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΓΕΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Α: Θεωρείτε ότι δε βγαίνετε και τόσο συχνά έξω κι ως εκ τούτου θα φάτε ότι θέλετε χωρίς κανένα μέτρο! «Τι στο κάλο μια απόλαυση έχουμε και εμείς, θα την κόψουμε!»

Δυστυχώς τις περισσότερες φόρες επιστρέφοντας πίσω έκτος από τη βαρυστομαχιά που δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε, αισθάνεστε κι αφόρητες τύψεις!

Β: Είστε συνειδητοποιημένοι ότι το γεύμα εκτός σπιτιού σίγουρα θα ενταχθεί κάποιες φόρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας, μιας και πρόκειται για μία από τις πιο συνήθεις κοινωνικές εκδηλώσεις των Ελλήνων. Αυτές τις μέρες λοιπόν, προσπαθείτε να φάτε κάτι ελαφρύ το μεσημέρι εάν το γεύμα είναι για βράδυ, ή αντίστροφα και το επόμενο βήμα σας, είναι να ψάξετε στο μενού του κάθε εστιατορίου για ψητή μπριζόλα, φιλέτο, ψάρι ή κοτόπουλο, οπωσδήποτε σαλάτα και προσπαθείτε να είστε εγκρατείς με τα ορεκτικά, άλλωστε δεν είναι δα κι η τελευταία φορά που τα δοκιμάζετε. 

 

6.     ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΔΙΑΙΤΑ

Α: Μπορείτε και μόνοι σας και θέλετε να χάσετε τα κιλά γρήγορα κι εύκολα! «Θα κάνω τα πάντα! Δε θα τρώω τίποτα! Θα κάνω αυτή τη διάσημη δίαιτα Ντουκάν που τα χάνει μπαμ μπαμ!». Αχ, δυστυχώς μετά από λίγες εβδομάδες προσπάθειας, δεν αντέχετε άλλο, πέφτετε στα τάρταρα της απογοήτευσης και παραιτήστε ή φτάσατε το στόχο και σταματάτε απότομα και τότε τα κιλά επανέρχονται εις διπλούν.

Β:  Συνήθως συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό και φυσικά είστε συνειδητοποιημένοι ότι μαγικός τρόπος δεν υπάρχει, αλλιώς θα ήμασταν κι όλοι αδύνατοι! Όσο πιο αργά και σταθερά χαθούν τα κιλά, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τα ξαναπάρετε και βέβαια τόσο το καλύτερο για την υγειά σας! Εφοπλίζεστε λοιπόν με αποφασιστικότητα, θάρρος και κουράγιο και μπαίνουν σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος και είστε έτοιμοι να δώσουν την τελική μάχη με τα περιττά κιλά!

.

Αντιλαμβάνεστε ότι νικητές της μάχης με τα περιττά κιλά θα είστε όσοι ανήκετε στην ομάδα Β ή όσοι μέσα από το άρθρο, αποφασίσατε να ενταχθείτε σε αυτή!

Πιστέψετε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό- ους, εφοπλιστείτε με υπομονή κι επιμονή και ξεκινήσετε ένα υγιεινό κι ισορροπημένο διαιτολόγιο, μέσα από το οποίο εκτός από τη σταδιακή απώλεια λίπος θα υιοθετήσετε και σωστή διατροφική συμπεριφορά, ώστε να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά μια για πάντα!!!!

Zogas_dimitris