ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3171

Τουρισμός Κυρ 3 Μαϊ 2015

Σημεία ομιλίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στη 2η ημέρα εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού (Κως, Caravia Beach)

 

Θέλω να ευχαριστήσω το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών  για την τιμητική πρόσκλησή του να είμαι μαζί σας στο φετινό Aegean Tourism Summit  στην πανέμορφη Κω.    

Το συνέδριό σας πραγματοποιείται  σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδο για τον Ελληνικό Τουρισμό, θέτοντας σε διάλογο το κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης του Τουρισμού με την Αειφορία, την Ποιότητα αλλά και τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές στο Αιγαίο και τα νησιά μας, που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Η Ελλάδα μέρα με την ημέρα κατακτά τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Με ισχυρό brand name και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Με ασύγκριτο  τουριστικό προϊόν, μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με σύγχρονες υποδομές, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, έθιμα και παραδόσεις, την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Για εμάς στο Υπουργείο Τουρισμού, η στρατηγική της βιωσιμότητας, ο τουρισμός δώδεκα μήνες το χρόνο και η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, συνδέεται  με την Ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ποιοτικό Τουριστικό Προϊόν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και  της Αυτοδιοίκησης. Τα νησιά του Αιγαίου συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και βρίσκονται  ψηλά στις προτεραιότητες και τις πολιτικές μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι θα επιδιώξουμε να ενταχθεί το Ασκληπιείο,  το σπουδαιότερο και επιβλητικότερο αρχαίο μνημείο του νησιού, στη λίστα των παγκόσμιων μνημείων κληρονομιάς της UNESCO.  Η στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», της θαλάσσιας δηλαδή χωροταξικής πολιτικής,  συνδυάζει αρμονικά τον Χωρικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση του Αιγιαλού και των παράκτιων ζωνών γενικότερα. Η νέα αυτή πολιτική  προσδοκούμε ότι  θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του Αειφόρου Θαλάσσιου και Παράκτιου Τουρισμού και βεβαίως της Κρουαζιέρας, τη συμβολή της οποίας στην Εθνική Προσπάθεια, όλοι γνωρίζουμε. 

Διαθέτουμε ήδη τα προαπαιτούμενα για την προώθηση σύνθετων τουριστικών θερέτρων υψηλών υποδομών, όπως γήπεδα Γκολφ, Μαρίνες, εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού και SPA, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες. Δίνουμε έμφαση στην Πολυθεματικότητα του Τουρισμού και στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, επιδιώκοντας  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης εργαζόμαστε ήδη για τη διαμόρφωση νέων κανόνων και προϋποθέσεων Κατηγοριοποίησης  των Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων με νέες Ποιοτικές Προδιαγραφές. Κεντρική μας επιδίωξη τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τον Τουρισμό να διαχέονται στην ελληνική κοινωνία, να εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως να στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Ο Τουρισμός είναι  υπόθεση Εθνική. Προχωρούμε μαζί. Με συγκροτημένο σχεδιασμό και συνέργειες. Με Ποιότητα, Ανταγωνιστικότητα, Αειφορία και Τουριστική Ανάπτυξη. Με σεβασμό στον Άνθρωπο και έμφαση στον  Ποιοτικό Τουρισμό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. 

Τα βίντεο είναι από την www.aegeanews.gr

 

{gallery}3171{/gallery}
Zogas_dimitris